Fátyolmaszknapló 1: Olcsó maszkok az Auchanból

Múltkor szokás szerint végigjártam a budakalászi Auchan kozmetikai részlegét, amikor hirtelen megakadt a tekintetem a “tissue mask” feliraton. Mindig és mindenhol kutatom a fátyolmaszkokat, szeretném is az itthon fellelhetőek nagy részét kipróbálni. Így kifejezetten megörültem annak, hogy darabja csak 250 forintba került a kiszemelt zsákmánynak és rögtön volt háromféle is. Gránátalma, citrom, aloe vera.


Itthon a legnagyobb meglepetésemre kiderült, hogy a termék koreai gyártmány. Azonban akármennyire is kutakodtam, nem találtam rájuk az interneten. Valószínűleg koreaiul lelhetőek csak fel, mert egy kis vállalatról van szó. Az összetevőlisták nem tökéletesen tiszták, de nem is spóroltak a növényi kivonatokkal. Én egyelőre ezzel a fátyolmaszkozással úgy vagyok, hogy szeretnék a lehető legtöbb fajtát kipróbálni és annyira nem vagyok válogatós.

Az első maszkot, az aloe verásat január elsején próbáltam ki, a szilveszteri fáradtságot az arcomról eltüntetendő. Meg kell, hogy mondjam, egyenesen lenyűgözött! Az arcom utána puha lett és feszes, elmúlt az irritáció és a pirosság. Az össze-vissza fényvédőzés, alapozózás, éjjeli arctisztítás, krémezés, reggeli kínlódás, többszörös sima forró vizes arcmosás se tetszett neki, utána ittam egy pohár pezsgőt, amitől felrobbanni látszott a rozácea. Feladat volt, de ez az ócska kis hipermarketes maszk, amitől keveset vártam, abszolút megoldotta! A maszk jól illeszkedik az arcra, nem tocsog a lében, 25 perc alatt se száradt ki, sőt bőven maradt rajta és a csomagolásban is anyag, amit testápolóként elhasználtam. A testem többi részén is nagyon örült neki a bőröm.:) Hatás: 10/10

A gránátalmásra egy hét mentőzés (6.30 helyett 5.40-kor kelés, kb. tíz órányi talpalás) után került sor. Az arcom annyira nem volt nyúzott, mert egész héten egyszer sminkeltem és mivel a mentős napokra nem szervez az ember esti programot, elég sokat aludtam. Ennek megfelelően a hatás sem volt túl látványos, bár az arcom puha és hidratált lett. Ettől nem vagyok elájulva, a hatásra csak 7/10-et adok. (5/10 alá a negatív hatásúakat értékelem.) Most sok maszkom van raktáron, ha azokat elfogyasztom, majd újraveszem. Egyébként kipróbálásra ajánlom.

Végül a citromosra is sor került, egy olyan hét után, amit végigsminkeltem. Ennek eredményeképp hétvégére elfáradt a bőröm. Lett egy-két kis pattanáskezdeményem, nyúzott volt, kicsit száraz, kicsit zsíros. Emiatt nem is szoktam hétvégén sminkelni, kivéve ha társaságba megyünk. A gránátalmásnál talán egy picit jobban tetszett, a fáradtságot kiegyensúlyozta, tkp visszaállította az alapállapotot. Nagyobb bőrproblémákra nem hinném, hogy elég, de nincs ennél olcsóbb wellness péntek estére. A hatás legyen 7/10 ismét.

Tehát:

  • Összetevőlista: 6/10
  • A szövet anyaga: 9/10
  • A maszk méretezése:9/10
  • A folyadék mennyisége: 8/10
  • A folyadék minősége: 9/10
  • Illat: 8/10
  • Átlagolt hatás: 8/10  
  • Ár: 10/10

Összességében nagyon pozitív csalódás volt, ha látjátok őket, kapjatok fel egyet. Na normál közeli bőrök van és van egy rutinotok, aminek a végére be lehet illeszteni, biztosan tetszeni fog. 🙂

Fátyolmaszknapló 1: Olcsó maszkok az Auchanból” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s