Ebay-es ecsetkészletek I. : a fémnyelű Real Techniques másolatok

Nem nagyon szeretnék ezen a blogon sminkekről írni, főleg, mivel a sminktermékeim a Pupa-Sleek-Rimmel háromszögben mozognak, kiegészítve néhány must have Catrice és Milani darabbal. Ezekről bőven találtok termékteszteket más blogokon, én ilyet maximum akkor fogok írni, ha lazításképp kifejezetten ehhez lesz kedvem.:) Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy mindenképp leírnám a véleményem az oly’ népszerű ebayes ecsetkészletekről, mert kb. kétnaponta futok beléjük valamelyik Facebook csoportban és vélemény a lehető legritkábban van.


Szeretném hozzátenni, hogy én annyira nem ítélem el az ilyen dizájnkoppintásokat, mert egyszerűen jelenleg nincs pénzem az eredeti ecsetkészletekre. Ezeket azért veszem, mert mindig örömet okoz, amikor kézbe kapom őket reggelente és egyébként meg lehet tanulni velük szépen dolgozni, így nem csupán dekoráció. Elég ritkán ruházok be még ilyen ecsetkészletekre is, tehát senki sem mondhatja, hogy ha a sok szar helyett egy jó készletet vettem volna, ugyanott tartanék anyagilag. Vannak bevált darabjaim minden feladatra, tehát nem érzem szükségét, hogy a minőség miatt bármi drágábbat kéne vennem. (Természetesen ennek ellenére vágyok erre-arra, csak mindig visszafog, hogy teljesen jól funkcionáló ecseteim vannak az asztalon…)

Tehát:

  1. Nagyfejű púderecset: bevallom, őt elég ritkán használom és ennek két oka van. Hónapokig olyan szépnek tartottam, hogy nem akartam összekoszolni. A DM professzionális ecseteiből a kabuki nagy kedvencem, ijesztő belegondolni, hogy 2-3 éve nyúzom már. Most kezdtem el kicsit erőltetni ezt az ecsetet és nagyon szépen, vékonyan tudok vele púderezni. Mióta áttértem a koreai bőrápolásra, sokkal szebben tudom lealapozni az arcom és ezen az egyenletes felületen a púder is sokkal szebben oszlik.:)

  1. Kontúrecsetek: ezeket használom, mióta megvan a készlet, azaz körülbelül egy éve. Alap esetben szeretek finoman kontúrozni, csak akkor hagyom el, ha sietek vagy nem vagyok motivált. Erről a két ecsetről azonban ennek ellenére az a véleményem, hogy egyiknek sem tökéletes az alakja. A laposfejű túl nagy, a hegyes végű túl rugalmatlan és nehéz velük szépen dolgozni. (Az egész kontúrozásban szerintem az a nehéz, hogy kell a megfelelő színű és megfelelő állagú festék mellé egy megfelelő alakú és sűrűségű ecset, mindezzel a megfelelően lealapozott arcon kell dolgozni, ez az öt faktor pedig nagyon nehezen áll össze.)

  1. Highlighterecset: ebből a kollekcióból érte rajongok egyedül feltéten nélkül, méretben, puhaságban, sűrűségben tökéletes, mindennapos használat alatt áll.

  1. Szemecsetek: kicsit nehéz dolgom van velük, mert eleinte imádtam őket, utána meg mintha hónapokig nem tudtam volna velük dolgozni, mert nem vették fel a színt. Az az igazság, hogy szerintem nem minden szemfestékkel kompatibilisek és lássuk be, hogy ez nagyon zavaró. Jó tömöttek és puhák, de a nagyobb fejű túl nagy a szememhez, a kisebbel pedig nem lehet olyan precízen satírozni. Ez azt jelenti, hogy nem tudom/akarom csak ezekkel megcsinálni a szemsminkem. Mindenesetre idővel megtaláltam a helyüket és ha van időm pepecselni, akkor sokszor használom őket a többedik kiegészítő színhez például. A másik feladatuk az, hogy az ijesztően pigmentált, sötét színeket, amiket ritkán használok, ezekkel viszem fel és akkor nem kell a mindennap használatban levő ecseteimet hét közben mosogatni.

  1. Tusecset: őt nem használom, mert egyébként nagyon szemfóbiás vagyok és nemtudok a szempilláim tövébe tusvonalat húzni…


Összességében azt tudom elmondani erről a kollekcióról, hogy igen, a szépségükért megéri rájuk beruházni sminkőrültként.:) Ha nem is tökéletesek, de én nem suvasztottam el őket a fiók aljára és igazából használatban van az összes, lehet, hogy csak másodvonalban alkalmazva, de kedvelem őket. Azt azonban fontosnak tartom elmondani, hogy a fémnek álcázott műanyag és a szőrszálak is degradálódtak idővel, de gondolom mindenki kitalálta, hogy ennyi pénzért nem tartanak örökké. Én ezt nem bánom, mert azért vannak, hogy használjam őket és ettől kopnak, idővel majd elhaláloznak, de mint már említettem, azért egy éve használom őket szinte folyamatosan, tehát nem pár hét után kerülnek majd a kukába.:)


ui: minden ecset arra való, amire használod:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s