Amikor az ember elkezdi nézegetni a legnépszerűbb koreai termékeket, nehéz döntés előtt áll. Úgy gondoltam, hogy összehasonlítom nektek ezt a két méltán híres Cosrx esszenciát, hiszen egyszerűen kikerülhetetlenek. A Galactomyceset hónapok óta használom folyamatosan (pont félig van), a csigásat intenzíven hat hete.

Kezdjük azzal, ami közös bennük:

 • Rövid és szép az összetevőlista, ld. lejjebb. Butilén-glikol ugyan van bennük, ez sajnos pár embernek pattanásokat okoz. (Ha mégis ezt tapasztaljátok és máskor is voltak ‘ismeretlen eredetű’ pattanásaitok, akkor érdemes erre a vegyületre gyanakodni, nagyon sok kozmetikumban megtalálható!)
 • Mindkettő könnyen beszerezhető és szerintem elfogadható árú. Nem a legeslegolcsóbb, de a hatásához mérten egyáltalán nincs túlárazva!
 • Mindkettő kényelmes pumpás csomagolásban van.
 • Mindkettő csodásan hidratál!

A különbség köztük:

 • A Galactomyces sokkal lazább, folyósabb. A Snail sűrűbb, nyúlósabb. Nem véletlen, 96%-os csiganyálka és tényleg olyan is. Egyébként mindkettő szagtalan, áttetsző.
 • A Galactomycesből két pumpát használok az arcomra, a Snailből elég egy is, ugyanis több nem tud felszívódni.
 • A Galactomyces pillanatok alatt beszívódik, a Snailt békén kell hagyni egy darabig. A Snailt, más ragacsos termékeimhez hasonlóan csak úgy szívódott be, ha még mást kentem fölé (egy csigás-aloés gélt használok ebből a célból). Sokkal több időbe telt a bőrömnek megszokni.

Szerintem:

 • Ha sima hidratálásra vágytok, akkor nincs jobb, mint a Galactomyces. Én ezt reggel, este kenem, még akkor is, ha hullafáradt vagyok. Látványosan megváltoztatja a bőröm, biztosan újra fogom venni. (Nagyon száraz bőrnek nem elég magában, én is használok mellé hidratálót.)
 • Ha egy kicsivel több a bőrproblémátok, akkor érdemes a csigással bepróbálkozni, mert a csiganyál nagyobb eséllyel segít ezeket. A kellő hidratációt is megadja a nyugtatás mellett és pihepuha lesz tőle a bőr.
 • Ha soklépéses rutint akartok, akkor a Galactomyces kell az elejére, ha egyszerűbbet, akkor a Snail. A Snail az állaga miatt szerintem jobb magában vagy kevés termékkel kombinálva. Ha csak egy kicsit akartok belekóstolni ebbe a világba, akkor remek termék.
 • Nekem nagyjából normál bőröm van, így mindketten megtalálták a helyüket. A csigásat kicsit kényelmetlen használni, de a hatása erőteljesebb, a Galactomycesről nem mondanék le. Lehet őket együtt is használni, de én ritkán szoktam.
 • Nekem ez a két termék kicsit olyan “ennyi ember nem csalódhat” kategória is, de a rajongásnak én tényleg látom az alapját.:)
 • A hozzászólások (köszönöm<3) már két olyan olvasó is leírta a tapasztalatait, akiknek pont a csigás vált be, vegyétek figyelembe a bőrtípusunkat.:) (Nekem vízhiányra és zsírosodásra hajlamos, de normál.)


Megjegyzés: A Cosrx nem használ áramot a csigák stimulálásához. Ha nem is esik bele a cruelty free vagy a vegán kategóriába szigorúan nézve, akkor sem az ördögtől való, nem állatkínzás vagy mészárlás terméke. Persze megértem, ha valaki viszolyog. 🙂

Az összetevőlistáról

A Cosrx többek között a rövid és kellemes összetevőlistái miatt vált annyira közkedveltté. Kevesebb hatóanyag = kevesebb potenciális irritáció. A két esszencia esetében sincs ez másként. A Galactomyces összesen 12 komponensből áll, melyek között első a fő hatóanyag, de ezen kívül van benne niacinamid (2. a listában), panthenol és allantoin is. A cosdna elemzés mindössze egy oldóanyagot jelöl, ami nem a legjobb osztályzatot kapja a 10 fokú biztonsági skálán illetve ott van a fránya butilén-glikol, de ezt tényleg csak a teljesség igénye miatt említem.

A Snail mucin sem sokkal rosszabb, így nemvegyész szemmel annyi látszik, hogy a csiganyálkához az előbbi oldószeren kívül még kell egy kis tartósítószer (oly gyakori phenoxyethanol) és egy plusz anyag, ami a sűrűséget-nyúlósságot szabályozza. Ez mondjuk érthető.:D Ha a krémmánián megnézitek, ott ezek az összetevők narancssárga karikát kapnak, de ha utánaolvasgattak, akkor látjátok, hogy nem vészes. Aki már gyakorlottabb az INCI-olvasásban, az szerintem nem ijed meg. Ebben a formulában az a gyönyörű, hogy az egész 96%-a valóban az az összetevő, amivel reklámozzák és ez azért ritka, főleg a nyugati termékek között. (Ehhez hasonló még a személyes kedvencem, a 97% fecskenyálat tartalmazó Elizavecca szérum.)

A fermentált összetevőkről és a csiganyálról idővel lesz külön bejegyzés, ezt most kifejezetten a két termék összehasonlításának szerettem volna szentelni.

Kettő apró megjegyzés

Csak azért nem a Krémmániát szoktam emlegetni az INCI kapcsán, mert én főleg ázsiai termékeket használok és azt egyszerűbb a cosdna.com-on csekkolni. Mindkét forrás hiteles, csak más a lefedettség.

A tízfokú EWG biztonsági skála meg önmagában csak támpont, nem szentírás. Ez is le van írva a krémmánia tájékoztatójában, de a pontszámokat olykor változtatják az új kutatásoknak megfelelően. (Erre írják azt külföldi fórumokon, hogy “nem megbízható”, de ez sztem kicsit agresszív.:D) Ez a tudomány rendje és kész, az egészségünk érdekében mindent muszáj szabályozni és világos tájékoztatást kell adni. Én alapvetően az összképet nézem és a kétesnek ítélt összetevőknek mindig utánaolvasok, hogy pontosabb képet kapjak. Egy egypontos (legjobb) összetevőre is lehet valaki allergiás és egy kilences is lehet valaki számára ártalmatlan. Elég sok gyakorlásba telik, mire az ember átlátja ezeket, de szerintem érdemes és érdekes ebben mindenkinek elmerülni. Ez egy soha véget nem érő tanulás, nem lehet két hét alatt belejönni, mindent össze kell hasonlítgatni és egy idő után az ember érzékeli a különbséget.:)