Úgy döntöttem, hogy ezen a héten bemutatok két híres koreai terméket, olyanokat, amiket általában beszereznek azok, akik beleesnek ebbe a végtelen csapdába.:) A Benton termékeiből eddig csak mintákat használtam, a véleményem támpont, segítség a vásárláshoz, hosszú távú következményekről így nehéz beszámolni.

Gyakorlati információk

Kiszerelés: 5ml-es műanyag tégelyek. Nyolc darabos csomagban 2300 forint. Az esszenciából (ami itt skin néven fut) 150ml-es a nagy, a lotionből 120ml. Külön-külön is 5000 forint felett futnak az ebayen, gyors matekozás alapján természetesen olcsóbb a teljes kiszerelés, de a különbség reális.

A termékekről:

A lotion egy sűrű fehér folyadék, amivel az volt a legnagyobb problémám, hogy mindig egy fültisztító pálcával kellett kiszedegetni a tégelyből és sokszor éreztem úgy, hogy nem szívódik be teljesen. A macerássága miatt nem igazán épült be tartósan a rutinomba.

Az esszencia sima áttetsző, szagtalan, vízszerű folyadék. (nem szeretem a skin kifejezést, mert szerintem zavaró egy termékkategóriát az angol bőr szóval illetni.) Egy üveg kb. 1 hétre elég.


Az összetevőlistáról

A Benton márka nem véletlen (volt) az egyik legfelkapottabb a magyar interneten. Amikor a hét elején az összetevőlistákról pampogtam a Cosrx esszenciás bejegyzés alatt, akkor főleg onnan jött az inspiráció, hogy több régebben használt kencém INCI-jét csekkoltam újra unalmamban és meglepődtem, hogy mennyi mindent rejtettek ebbe a szérumba. A lista tényleg impozáns: eleve szívmelengető, hogy a legelöl vannak a névadók. (Bár a koreaiak kicsit máshogy rendezik az összetevőket és ez becsapós tud lenni, ebbe ezerrel próbálom beleásni magam jelenleg.) A lotionben a méhméreg kissé hátrébb van, de az egy más jellegű formula és mégsem csak töltőanyagok szerepelnek előtte. A hosszú lista nagy részét növényi kivonatok teszik ki, ami tetszetős, de azért érdemes azon elgondolkodni, hogy ha ennyi minden teszi ki a 100%-ot, akkor vajon egy összetevőből mennyi is van abszolúte jelen. A másik, amit kiemelnék, hogy nincsen bennük tartósítószer, ami hatalmas negatívum a repülős szállítás miatt és tavaly volt is botrány ebből. Szerencsére a cég azóta újraformulálta (és megdrágította) mindenki szeretett esszenciáját.

A méhméregről egy hét múlva múlva jön majd egy külön bejegyzés, de nézzük, hogy mi van még itt szóra érdemes:

  • Zöldteakivonat: a zöldtea egy kiváló antioxidáns, szerintem sokan ismeritek, nagy a lelkendezés körülötte, de okkal.
  • Niacinamid: ez is egy ismert jolly joker:)
  • Peptidek: raktáron a bejegyzés;)
  • Aloe vera: be kell mutatni?:D
  • Azeleinsav: ez is egy érdekes gyulladáscsökkentő, pattanásokra, rozáceára is jó, bár nem tudom, hogy ebben a formulában mennyire működik (vagy egyáltalán mennyi van benne). (Megjegyzés: Itthon vényköteles készítményekben elérhető főleg, de a The Ordinary termékek között is van egy azeleinsavas krém, bár ez elég negatív kritikákat kapott, úgyhogy én lemondtam a kipróbálásáról.:( )
  • Fermentált elemek: a kisebb molekulák könnyebben beszívódnak a bőrbe, ezért szintén hasznosak (lesz bejegyzés)
  • Rengeteg gyógynövény egyesített erővel, ezeket kibogarásztam, de szerintem felesleges egyenként felsorolni a magyar nevüket 🙂

Figyelmeztetés

Aki allergiás a méhcsípésre, annak a méhméreg tartalmú termékek is ki fogják váltani az allergiát!!!!

Végszó a termékmintáról

Kissé bajban vagyok, mert igazából nem is pacsáltam el az összes üvegcsét, csalódás se ért, de a szerelmi viszony se olyan lángoló, bár az esszenciát az utolsó üvegcsénél kifejezetten megszerettem. Örülök, hogy kipróbáltam ezeket a termékeket, amikről magyarul is már többen órákat zengtek. Ha több pénzem és egynél több arcom lenne, az esszenciára valószínűleg befizetnék, kezdőként is bátran. A minták csomagolása sajnos elég szerencsétlen, a lotiont nehéz kinyerni, az esszenciát könnyű véletlen kifolyatni a semmibe, hiába minőségiek ezek a termékek, a mintákra költeni itt szerintem nem éri meg. Jelen helyzetben azért nem fogok az esszenciára beruházni, mert egyszerűen túl sok mindenem van raktáron. A lotion jellegű kencéket nagyon nem szeretem, a vizes formulákat könnyebb rétegezni szerintem, általában nem akarok több lotiont a polcomra. (De ez egy totál egyéni dolog, kor, genetika és bőrtípusfüggő.) Ha egyszer meglátom az esszenciát leárazva (jelenleg kb. 5000 forint), akkor valószínűleg megtörök. 🙂 

Update – 2018 elejéről

Azóta megvásároltam az esszenciát és kevés koreai termék nőtt annyira a szívemhez, mint ez a kis csoda, amit vallásos lelkesedéssel kentem reggel és este is az arcomra. Eleinte úgy éreztem, hogy valamire érzékeny vagyok az INCI-ben, de aztán megkedveltük egymást és a rutinom oszlopos tagjává vált. Enyhén géles állaga miatt tökéletes a lépcsős rutin kiépítéséhez, mindenkinek meleg szeretettel ajánlom!