Olcsó méhpempős fátyolmaszkok Ázsiából – Emberkísérlet

Még januárban volt egy ilyen harántimpulzusom, hogy a méhpempős bejegyzéshez rendelek mindenféle méhpempős maszkot az ebayről, meglátjuk, mit tudnak és így majd könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik noname márkától érdemes még esetleg rendelni. Direkt nem olvastam el más review-kat, hogy ne befolyásoljon semmi.

Malie ultra hydrating essence mask


Ez nem egy impresszív összetevőlista.:D Alkohol a legelején, parabén a közepén. A ricinusolaj (castor oil) pattanásokat okozhat az arra hajlamosaknak, de a net tele van azzal, hogy milyen jó bőrre is. (Szerintem ez erősen bőrfüggő, ezért nem mennék bele.) A trietanolamin EWG biztonsági skálán 5-ös, potenciális komedogén, akármennyire is igaz, hogy ezek az adatok nem 100%-ig megbízhatóak, de ez nem túl bizalomgerjesztő összetevő első blikkre. Jobban utánajárva is potenciális irritáns és ugyan szabályozva van a kozmetikumban használható arány (max. 2,5%), de laboratóriumi állatkísérletek eredménye kétes lett. (Van egy-két kencém, amiben szintén ez a tartósítószer és azoktól se lett semmi bajom. Én nem akarom ezeket démonizálni, hiába bántja a szemem a piros jelzés.) A méhpemlő a lista utolsó előtti tagja, utána már csak az illatanyag kullog. Őszintén elgondolkodtam, hogy ér-e nekem annyit ez a maszk, hogy felrakjam az arcomra.

A maszknak volt bőven dolga, a használatot megelőzően a rozáceám és a periorális dermatitiszem is berobbant, az előző nap elég sokat sírtam (no para, mindenkinek vannak rossz napjai), aztán a forró gőzben pácoltam magam zuhanyzás közben jó ideig… Csoda nem történt, de szépen nyugtatott és nagyon is szükségem is volt plusz hidratációra, amit megkaptam! Ebben a vészes helyzetben jól illett a rutinomba, habár utána ugyanúgy végigcsináltam mindent. Ezen azért éreztem a méhpempő vélt hatását, de borzasztó volt az illat és nyilván ott az alkohol is az összetevőlistában. Kicsit mintha csípett is volna az elején. Összességében inkább pozitív a véleményem, mert tényleg nagyon rossz bőrnapjaim voltak és ez valamelyest segített.

 • Összetevőlista: 5/10
 • A szövet anyaga: 8/10
 • A maszk méretezése: 8/10
 • A folyadék mennyisége: 8/10
 • A folyadék minősége: 8/10
 • Illat: 4/10
 • Hatás: 7/10
 • Ár: 9/10

Natureby


Összetevőlista: Az első szokatlan összetevő a Portulaca oleracea, ami egy növényi kivonat. A krémmánia szerint kifejezetten jó C és E-vitamin forrás, gyulladáscsökkentő. Ebben is benne van a metilparabén és a trietanolamin, ha ez valakit zavar. Lista végén méhpempő és illatanyag. A legutolsó egy zselésítő anyag.

Hát ez csak arra volt jó, hogy a rutinomban legyen egy wellness lépés, de semmi más. Ez lett itt kérem az olcsó húsnak híg a leve, legalább nem bánt és nem kényelmetlen, de attól még nem jó. (A használatakor nem volt különösebb bőrproblémám, a jellegtelen hatás talán ennek is betudható.)

 • Összetevőlista: 6/10
 • A szövet anyaga: 7/10
 • A maszk méretezése: 9/10
 • A folyadék mennyisége: 7/10
 • A folyadék minősége: 8/10
 • Illat: 7/10
 • Hatás: 5/10
 • Ár: 9/10

Ja yeon mapping


Na ez már egy tartalmasabb maszk. Licorice (lesz bejegyzés), witch hazel/csodamogyoró (lesz bejegyzés), aloe vera, néhány növény, citrom és paradicsomkivonat. Ezutóbbiakról nehéz volt világos információt szerezni. Sajnos ebben is van alkohol, illatanyag és metilparabén. A többiekhez képest nagyobb koncentrációban van benne a méhpempő és úgy általában a hatóanyagok, ez már egy kicsit fátyolmaszkosabb fátyolmaszk. Ugye ezeknek az lenne a lényege, hogy egy magas koncentrációjú szérummal helyre rázzuk a bőrünket.🙂

Tök vicces, hogy az összetevőlistákról bőven a használat előtt írtam és amikor ezt bevágtam a táskámba hétvégi program gyanánt, nem emlékeztem már, hogy ennyire feldicsértem. A hatás alapján azt hittem, hogy ez az egyik ócskábbik maszk és nem olyan jók az alap összetevők arányai. Semmi extrát nem csinált, egy plusz lépés volt a rutinba este és reggel is. Ezzel tényleg az a baj, hogy a fátyolmaszkozástól elveszi az ember kedvét, ha nincs is semmi hatása, akkor mi a kínnak pácolódok benne fél órát filmnézés közben, de tényleg… :/ Sajnos ez volt nekem az igazi bizonyíték arra, hogy ez az egész kísérlet egy full lutri és hiába elérhetőek a cosdna.com-on az összetevőlisták, azokra sem érdemes alapozni.

 • Összetevőlista: 6/10
 • A szövet anyaga: 7/10
 • A maszk méretezése: 9/10
 • A folyadék mennyisége: 8/10
 • A folyadék minősége: 8/10
 • Illat: 7/10
 • Hatás: 4/10
 • Ár: 9/10

Shelim


Ez is egy kellemesebb lista, rengeteg növényi kivonattal. Bár a kötelező rosszakat nem ússzuk meg, de itt már megint úgy éreztem, hogy van esély arra, hogy pozitív hatást érjünk el.

Vonakodva tettem fel az arcomra, az alkohol miatt el is kezdett kicsit csípni, de úgy döntöttem, hogy kitartok. (Egyébként ezt próbáltam ki elsőként.) A “kezelés” vége felé már forgattam a szemem, hogy itt bizony nem lesz az alkohol szárító hatása kiegyensúlyozva, hidratálhatok, nyugtathatok majd napestig. De igazából nem ez történt, az esszencia nyom nélkül beszívódott, a maradék a karjaimat és a lábaimat is rendkívül simává tette. Az arcom puha lett és kellemesen fénylő, mintha rárakták volna a bőrszépítő filtert. Ez egy nagyon pozitív csalódás volt! Nem hinném, hogy annak a minimális méhpempőnek köszönhető ez a hatás, ami el van rejtve az esszenciában, de a hatás végül megfelelt neki. Az illat pontszáma azért olyan alacsony, mert ilyen bóvli, mesterséges mézszaga volt, amit én utálok.:D

 • Összetevőlista: 6,5/10
 • A szövet anyaga: 8/10
 • A maszk méretezése: 6/10
 • A folyadék mennyisége: 8/10
 • A folyadék minősége: 8/10
 • Illat: 3/10
 • Hatás: 8/10
 • Ár: 9/10

 

Fogok-e még rendelni?

Az a vicces, hogy utólag rendesen utánaolvasgatva megnéztem a cégek többi maszkjának összetevőlistáját is és még az utolsó kettő komplexebb formulánál is azt láttam, hogy gyakorlatilag csak a reklámozott hatóanyagot cserélik ki. Ez azt jelenti, hogy ezek a maszkok nincsenek igazából bőrtípusra vagy bőrproblémára kalibrálva. Természetesen ezek a maszkok nem véletlen ilyen olcsóak, nem is lehet tőlük sokat várni. (Mondjuk a DM sajátmárkás maszkjai asszem ugyanennyit kóstálnak.) Úgy voltam vele, hogy ha valamelyik formula beválik, talán még rendelek. Az egyszeri kezeléseknél nem szoktam az alkoholon és az illatanyagon fennakadni, bár ha felemésztem a készletem, nagyon is lehetséges, hogy ez meg fog változni. Igazából ezt az egész kísérletet a blog miatt hajtottam végre, de nem ért annyit az egész. Az eredmény olyan “meh” lett, nem égette le a fejem szerencsére egyik sem, volt valamennyi pozitív élmény, de általában elment a kedvem a fátyolmaszkosditól, mert tudtam, hogy itt nem sok eredményt várhatok. 😀 Napi maszkozáshoz az alkohol/illatanyag miatt kiesnek, a napi maszk amúgy is túl költséges lenne még ezekkel is, alkalmi kezelésnek tényleg túl oroszrulettes. Még ha teljesen le lennék égve se pazarolnám ilyenekre a pénzem, inkább kevesebbszer, de jobb maszkkal éldegélnék. A legalsó kategória ebben is elvetendő, inkább keresem tovább az alacsony-közepes kategóriában a kincseket. ^^ Nem bántam meg, hogy megrendelgettem őket, mert régóta kíváncsi voltam már és most pontot raktam a dolog végére legalább.:)

Olcsó méhpempős fátyolmaszkok Ázsiából – Emberkísérlet” bejegyzéshez ozzászólás

 1. haboskakaoblog szerint:

  A kalibrációról jutott eszembe, mennyire menő már, hogy az Etude House Air Therapy maszkoknál rendszerbe foglalták a híg, közepesen híg és sűrű szérummal átitatott maszkokat. (Legalábbis én így értelmezem a water, ampoule és emulsion type kategóriákat.) A hatóanyagok mazsolázásán túl szerintem ez is sokat segíthet a döntésben rendelés előtt.

  Kedvelik 1 személy

 2. Jadviga szerint:

  Salomé, a ” mikor mit szabad” listakritérium a pénztárcára és az impulzusvásárlás fékezésére vonatkozik😋, avagy ez is tudományos alapon megy, hogy pl nyáron hámlasztót nem?

  Kedvelés

  • Salomé szerint:

   Igen, a hámlasztó tudományos alap. Nyárra nem szereték semmi fényérzékenyítőt. 🙂 A többi nagyrészt random és szükséglet kérdése, a praktikusság azért mindig fontos. Meg mondjuk nyárra nyilván nem veszek semmi nehéz krémet, úgyse nyitnám ki őszig, ahogy a hámlasztót se. Most pl. elfogy az a fő alapozóm, de a nyáron úgyis bb krémezek, úgyhogy azt se veszek. Úgy néz ki, hogy kevesebb réteget is bír most el a bőröm, úgyhogy azért is halasztok most több dolgot, impulzus ide-oda. (Tudom, hogy néhol nagyon megfontoltnak tűnök, néha meg nagyon hebrencsnek – ez a valóságban is így van 😀 de a fontos dolgokat veszem komolyan, ebben következetes vagyok:))

   Kedvelik 1 személy

   • Jadviga szerint:

    Nekem nem tűnsz hebrencsnek, már ha esetleg a témacsapongásaidra gondoltál. Kimondottan kedvelem, hogy – noha biztos van/volt fix, hosszútávú irányvonalad a blog indításakor, mégis hagyod, hogy egy- egy olvasói kérdés kicsit kilendítsen ebből. Ráadásul szerinten a kezdeti keleti nyitásainkkor mi is rengeteg koreai terméket kipróbáltunk, mire összeállt egy viszonylag fix rutin. Legalábbis én most már csak a kifogyóban levő termékeim esetén hagyom magam befolyásolni. Akkor választok egyet az impulzuslistámról.

    Kedvelik 1 személy

   • Salomé szerint:

    Amúgy tök jó, hogy kérdeztek és kialakulnak itt kisebb beszélgetések. Az elején gondoltam, hogy lesz pár oldalkedvelés, de kommentekről nem is álmodtam, mert ez mostanában valahogy kiment a divatból. 🙂 Nagyon örülök nektek. ❤

    Kedvelik 1 személy

 3. Viktória szerint:

  én is nézegettem már többször ezeket az olcsóbb maszkokat, de nem győztek meg, és ez a bejegyzés sem. Ismertebb márkáktól szívesen kipróbálok valami méhpempőset, de ezeket szerintem hagyom. Most berendeltem én is vagy 8 fátyolmaszkot, már várom, hogy megjöjjenek 😀

  Kedvelés

  • Salomé szerint:

   Hja, én se tudok nagyon mellettük szólni. 😦 😀 de a méhpempő azért remek dolog, én is folyamatosan keresem az új termékek között a royal jelly megnevezést. A méhek amúgy is lenyűgözőek, néha az az érzésem, hogy ők állnak igazából a ranglétra tetején.. persze lehet, hogy csak túl sok méhésszel vagyok körbevéve. 😀

   Kedvelés

 4. Anna S szerint:

  Én a Dermal maszkokkal szemezek, a ginszenges keltette fel az érdeklődésem, de van belőle méhpempős változat is, mindkettő mesés összetevőlistával:
  http://www.ebay.com/itm/282061939306
  Az INCI elérhető CosDNA-n. Szinte már túl szép, hogy igaz legyen, a hatóanyagok a lista elején vannak, irritáló cucc gyakorlatilag nincs benne. Nem tudom, hatásosak-e. A bevásárlólistámon csücsül szépen, ha lesz felesleges pénzem, vagy kifogyok fátyolmaszkból, ezt fogom legközelebb megvenni. A fátyolmaszkok többsége amúgy szerintem lélektani alapon hat, meg felpuhítja a bőrt.
  Decemberben adtam le a szakdogámat, a napi 2-3 óra alvást és az ezzel járó idegállapotot a bőröm is igencsak megsínylette. A leadás után befeküdtem a kádba, maszk, csókolom. Másnap reggel magamra sem ismertem.

  Kedvelik 1 személy

  • Salomé szerint:

   Szerintem ezek nálam is felkerülnek majd a wishlistre. 🙂 A fáradtság, a nem alvás, nem ivás (vagy túl sok alkoholivás:P) nagyon meglátszik a bőrünkön, ezeket tényleg olyan jól egyensúlyozzák. Átérzem a szakdoga utáni állapotot, nekem is most volt aktuális. 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s