A nyuszi a blogra egy rendhagyó poszttal készült, teljesen hirtelen felindulásból. 🙂 Öt napra utaztam el az ünnep miatt, így mindent hozni kellett magammal, de azért igyekeztem minimalizálni.


Reggel:

 1. Lemosók:
  1. a kétlépéses lemosás első lépése általában egy olajos lemosó, nekem viszont hosszú ideig egyszerű micellás víz volt. A Hélia D micellásvize szerintem teljesen jól működik, bár csak ezt a kis üveget használtam.:)
  2. az Innisfree kétfázisú lemosóját nagyon megkedveltem, a tubusból egy nagyon sűrű krém jön, ami utána víz hatására szépen felhabzik. Alacsony pH, megbízható tisztítás, mi kell még? Sminket nem szoktam vele eltávolítani, csak fényvédőt, de majd próbálkozok sminkkel egy darabig és utána lesz bejegyzés.
 2. Toner:
  1. a zöld spray-s üvegcsépben a Cosrx AHA/BHA tonere van, nekem ez egy alap lépés a rutinomban, bár lehet, hogy felesleges. (nemrég megingattak a hitemben)
  2. Cosrx Centella: ez egy hidratáló toner, amivel 7 skinezni szoktam reggelente. Most világosodtam meg, hogy a 7 skin azért is jó, mert ha ugyanazt a tonert használjuk, kevesebb összetevővel terhethetjük az arcunkat, ez vész esetén jó trükk.
 3. C-vitaminos szérum: most a Melano CC nevű, japán szérumot használom, ezt az AHA/BHA toner után szoktam reggelente, kifejezetten a problémás területekre viszem fel célzottan. Egyelőre jól működik, látványosan csak az újonnan szerzett foltjaimon, a régieket kicsit lassabban tünteti el. Egy stabil C-vitamin származék van benne, egy apró nyíláson jön ki a folyadék a tubusból. Kb. 4000 forint 20 ml, de még nincs végleges véleményem.
 4. Géles hidratáló, fehér gyógyszertári tégelyben: Ez a noname csiga/aloe. Ő a BFF-em, akármit megold. És már csak 80ml-em van.:((
 5. Ziaja fényvédős hidratáló (SPF 20): ez egy nagyon szerethető, egyszerű krém, amit tavasszal nagyon sokat használtam fényvédőként és nagyon megkedveltem. Kíváncsiságból rendeltem meg a Notinoról, mert nagyon olcsó, hamarosan lesz részletes elemzés.:)

Csak este: (lemosó, toner ugyanaz, géles hidratáló csak szükség esetén)

 1. Szérumok: ezeket csak este használom, ezért borul a sorrend
  1. Missha Borabit: egyelőre csak annyit mondok, hogy teljes áron nem venném meg. Ezekről a millió növényi kivonatos szérumokról kezd megváltozni a filozófiám, ha már itt tartunk… :/ 
  2. Scinic Honey AIO: helyspórolás miatt nem akartam a Cosrx spanjaimat berakni, így ő jött. Dekoltázsápolásra is ezt használom.
 2. Hidratálók:
  1. Szemkörnyékápolónak a kicsi tégely van, ami a téli hidratálóm kiadagolva. (Ősszel írok róla majd, addig nem használom, nem aktuális.)
  2. Mizon Recovery Snail Gel Cream: Sokak szentgrálja, az egyik legolcsóbb koreai krém, jó kis okkluzív estére. Csodát én nem tapasztaltam, de hamarosan kivesézzük. Egyelőre élvezem, hogy nem valami zsíros pakolás/arcolaj van rajtam és minden teljesen beszívódik, mire lefekszek aludni.:)

Extrák:

 1. Fátyolmaszk: még nem oldottam fel a fátyolmaszkembargót , de már szinte tökéletes a bőröm, ezért nem bírtam otthon hagyni. Ez lesz az első It’s Skin maszkom, de valószínűleg bontatlanul jön vissza velem Pestre.
 2. Missha Super Aqua D-tox peeling Gel: ez a világ leggyengédebb fizikai/enzimes hámlasztója, csak a homlokomon és az orromon próbáltam, de az eredmény valami varázslatos több napos távlatból is! Nagyon mérges vagyok, hogy lebeszéltem magam a megvételéről és mást választottam, ha a második használattal is le fog nyűgözni, felkerül a wishlist tetejére.
 3. Himalaya Herbals Multipurpose Cream: ennek egyrészt borzalmas az összetevőlistája, másrészt kb 2/5 pattanással kezd valamit, csak akartam neki adni még egy esélyt, mert jófej vagyok. (Müller szombaton bestresszelt a tömeg és bevágtam a kosárba – no comment!)

 

Ahhoz képest, hogy ez kettő rövid instás videónak, utána meg egy instastorynak indult, jó hosszú poszt lett, de már ideje volt egy ilyennek.