It’s Skin: Li power formula review

A vásárlás apropója: magas licorice tartalmú szérumot kerestem, mert az okos internet azt mondta, hogy rozáceára csodálatos. (Összességében megfontolandó.).

Helye a rutinomban: Reggel csak akkor, ha nem sminkelek (ld. fizikai tulajdonságok), este szérumként bármikor.

Csomagolás: Elegáns, kék, pipettás csomagolás, nekem nagyon tetszik. 60ml

Összetevők: Gyakorlatilag alig van más ebben a szérumban, mint édesgyökérkivonat. Egy-két vízmegkötő molekula (emiatt olykor helló ragacsosság), víz, tartósítószerek. Ennek okán elvárható lenne, hogy a hidratáláson kívül tisztán érezzük az édesgyökér hatását.


Fizikai tulajdonságok: Sárga folyadék, pipettázva könnyedebbnek tűnik, mint az arcra kenve. Ha nem oszlatom el rendesen, elég vastag réteget képez, ami nem is szívódik be. Ez nehézzé teszi a rétegezést, ezért nem is használom smink alá. Sok más esszenciával ki kellett tapasztalni, hogy mi a helyes sorrend, ez számomra egy kicsit macerássá tette a használatot. Kiszáradt bőr villámgyorsan beissza, kellően hidratált nehézkesen veszi fel.

Hatás: Ugyan nagyjából egyszerre kezdtem el használni egy magas centella asiatica tartalmú esszenciával (aminek hasonló a hatása), de tény, hogy a használatukkal sokkal ritkábban pirosodik az arcom és egyre ritkábban van a bőröm “hisztérikus”/bizsergős állapotban, amin általában csak egy jó fátyolmaszk vagy egy vastag réteg aloe verás-csigás gél segít. (Más nagyobb módosítás ez idő alatt nem volt a rutinomban.) Pattanásra spot treatmentnek totálisan hatástalan, ha valami előzetesen irritálta a bőröm, akkor sincs percek alatt történő nyugtatás. Én úgy érzem, hogy ez a szérum inkább hosszú távon segített a gyulladásos tendencia legyőzésében, bár ebben a centellás esszenciának is nagy szerepet tulajdonítok. Instant hatás nincs, a hosszú távút nehéz megjósolni egy ilyen összetett rutinnál. Még mindig vannak bennem kérdőjelek, szerintem maradnak is. Két-három hétre kihagytam és akkor azért picit romlott a pirosság, utána visszatéve a rutinba úgy éreztem, hogy hoz változást, de nehéz megmondani, hogy mekkorát. A nemrég kiújult rozáceámon is látszódott az eredmény, de ez egy “tragikusabb” helyzet volt, mint a használat-kezdeti állapot. A centellával semmiképp sem szinergisták, tehát nem fokozzák egymás hatását, maximum kiegészítik egymást. A centellás esszenciámat még nem elimináltam, hozzá képest, ha meg kéne becsülnöm, ez a szérum kb. 30% javulást okozott, ami nem valami sok. Észrevehető, de nem meggyőző, hiszen a fellángolásnál nem volt a leghatékonyabb, a fellángolást nem is akadályozta meg, de az alapállapoton kicsit segített. Egyáltalán nem gondolom, hogy ne lenne helyettesíthető más gyulladáscsökkentővel (pl. sima aloe vera) vagy ne lenne kihagyható. Ebben a formában ez így inkább nem nyert eléggé ahhoz, hogy bárkit felbátorítsak a vásárlásra. 


Újravétel: Egyelőre biztosan nem és ez a krém konzisztenciájából adódó kellemetlenségek hibája, pedig szívesen tesztelném még hosszabb távon, hogy tovább figyeljen a változásokat. (30ml nem olyan sok.) Az édesgyökér szerencsére rengeteg kencében benne van, továbbra is figyelni fogok rá, hogy a rutinomban maradjon nagyobb koncentrációban. Nem szeretnék lemondani erről az összetevőről egyelőre, de keresek mást, hátha. It’s Skin szérumot egyet még biztosan fogok venni, de csak ősszel.

It’s Skin: Li power formula review” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s