Ezt a krémet több tavaszi instagram posztomban is láthattátok, lassan a végére is érek, így ideje volt már bemutatni. 🙂 

A vásárlás apropója: Egy webshopból rendeltem (talán a notinoról) és szemet szúrtak az olcsó Ziaja fényvédős hidratálók. Úgy gondoltam, 1300 forintért jó lesz egy egyszerű darab tavaszra. (Akkor akciós volt épp.)

Helye a rutinomban: Természetesen reggelente használom, próbáltam már smink alá is többször, de ez az általános hétvégi és sminklemosás-után-kimegyek-világosban fényvédőm is. Februárban és márciusban folyamatosan porondon volt, már nagyon kevés van belőle.

img_2763

Csomagolás: Egyszerű, jó tartású műanyag. Az adagoló lyukon elég sok termék kijön. 50ml

Összetevők: Van itt avobenzon, octinoxate és tinosorb, némi octocrylennel megspékelve. Ennek a kombónak azért örülünk, mert a tinosorb és az octocrylene stabilizálja a másik kettőt, így nem csökken a hatás olyan gyorsan. A spektrum lefedettség UV-A és B sugarakra is megvan. Az alap krémösszetevőkön kívül még rejtettek bele panthenolt és licorice-t, ami nyugtatja a bőrt, ez szerintem egy szép választás.


Fizikai tulajdonságok: A krém konzisztenciája olyan, mint pl. a sima Nivea hidratálóké. Amellett, hogy érzékeny bőrre tervezték, a száraz bőrűeknek ajánlják, így nem szívódik be 100%-osan rajtam. (normál-kombinált bőr) Engem jelenleg nem zavar, hogy nem szárad mattra vagy ilyesmi, a smink alá jó vele hidratálni, smink nélkül pedig általában vastagabban is viszem fel és ha 20-30 perc után is zavar, akkor felitatom a maradékot egy zsepivel, de már többször megdicsérték, hogy szép az arcom vele. (Ez mondjuk kicsit fura, de a dewy hatás úgyis divatos.:)) Tartsátok azért szem előtt, hogy ez egy közepesen nehéz krém, zsíros bőrűeknek sok lehet! Nyilván az ember a bőrtípusához is választ kozmetikumot, én itt most tudatosan kötöttem kompromisszumot. Alapozót is okosan választok mellé, illetve a rutinomat is hozzá igazítom, de ez nekem nem esik nehezemre. (Krémmánián a száraz bőrűek imádják, ennyi a lényeg.:D)

Hatás: Igazából azért választottam annak idején, mert egy hasonló TBS fényvédős hidratáló miatt bizonytalan voltam abban, hogy melyik összetevő irritálja a bőröm. (A nyomozás még tart.:D) Ez a minimálabb krém jó választásnak bizonyult, mert huzamosabb használat után is kitartóan jól reagál rá a bőröm. Nem viszket, nem szárít, nem befolyásolta az olajtermélést.  Összességében én nyertem ezzel a vásárlással, főleg mióta kicsit szárazabb a bőröm az évszakváltós rutinváltás miatt, kifejezetten jól esik ezt használni a hidratáló képessége miatt. (Viszont hétköznap és smink alá már egy a’pieu fényvédőt használok, mert jóval kényelmesebb.)


Újravétel: A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy amit eredetileg kinéztem a termékcsaládból, az pont nem volt raktáron anno, de ha ez elfogy, talán újra körbenézek a Ziajánál. Ha egyszer a Campona környékén járok, akkor meg főleg – kár, hogy nincs a belvárosban üzletük.

Ti próbáltatok már valamit tőlük? Szimpatikus, hogy gyógyszerészek alapították, de drogériás vonalon sokszor nem tudom hova tenni az ilyen márkákat.