Ez az egyik legkedveltebb koreai BB krém, egyszerűen nem lehetett kihagyni.

A BB-krémről

Amit szeretek benne:

Lehet vitatkozni arról, hogy a sminkekben található fényvédő mire elég, mindenesetre az SPF42 már egy elég magas érték. Habár írtam arról, hogy az SPF érték nem adódik össze, de egy fényvédővel szépen rétegezve már jól lefedhetjük az arcunk minden pontját. Tényleg olyannak érzem, mint egy hidratáló krémet, mitöbb, nekem az illata is kellemes. Az ujjaimmal oszlatom el, nagyon kényelmes viselet. A legkevesebb pepecselést igényli, egybeolvad a bőrömmel. Felette korrektort használok a szemem alá és fixálásként gyengén lepúderezem az arcom. A nap végére, akár 8-10 óra viselet után se fényesedek át menthetetlenül, tökéletes állapotban marad meg. Több napos folyamatos használat után sem készül ki tőle a bőröm és ez nálam ritka. (Ez nem az irritáció féle kikészülés, csak amolyan fáradás.) Régebben jobbnak éreztem, ha váltogatok 1-2-3 alapozót, de őt egymás után akárhány nap felkenhetem. Amikor nap végén lemosom, a bőröm nem szikkadt és fáradt, hanem puha és nyugodt.:)  Ár-érték arányban abszolút megéri, nem is nagyon keresek másikat.

Amit nem szeretek benne:

Kevés árnyalat van belőle és interneten nagyon nehéz választani. Napokon keresztül kellett kutattam a neten swatchok után. Nagyon megijedtem, amikor megláttam, hogy milyen szürkés és élettelen színe van az általam választott árnyalatnak, de mint fent is írtam, egybeolvad a bőrömmel, tehát ez végső soron nem probléma. Ez viszont azzal jár, hogy a fedése nem valami magas! Szerintem kellően egységessé teszi az arcbőrt, de nekem nincsenek nagy eltüntetendő bőrhibáim. Ha lennének, nem lenne elég.  A tubus csak 20ml-es és én picit talán többet használok belőle, mint más alapozóból, de így sem fogy gyorsan.

Ehhez képest az alapozó(szerűbb, ami szintén BB krém néven fut….)

A Roseroseshoptól kapott minták jó nagyok, próbálkozhattam eleget. Felkenéskor tényleg szép az egész, jó a szín, jó a fedés, de három óra elteltével az én bőrömön botrányosan néz ki. Mióta jobb minőségű a bőröm, nem igazán kényszerültem rá, hogy az esti programokhoz újra kisminkeljem magam, de ez három-négy óra után olyan gusztustalanul ül az arcomon, mint semmi másm volt, hogy még délután is inkább újrasminkeltem magam. A pirosító/bronzosító becsomósodik rajta, beleül a nemlétező pórusaimba, az arcom első részéről eltűnik valahova, de ahogy a többi területen kinéz.. talán jobb is, ha teljesen lekopik. Védje meg nyugodtan, aki szereti, mindegyikünk bőre más, de szerintem az emberek 99%-ának többre van szüksége, mint két óra biztos fedés, úgyhogy ez nálam megbukott.:( A hat-hét használatból volt 1-2 nap, amikor egész szépen nézett ki még délután, de pluszban bosszant, hogy fogalmam sincs, mi változott ilyenkor. A bőröm most szép, a reggeli rutinom hónapok óta kőbevésett. Talán kapkodtam, talán nem sikerült jól adagolni a mintából, de könnyű volt kézzel eloszlatni, tehát nem hinném, hogy az én hibám. Biztosan megvan a maga trükkje, de a BB krémhez bombabiztosságához képest nekem ez nagyon ingoványos. 😦