Nem húznám sokáig: IGEN, a micellás vizet is le kell mosni a bőrünkről! Ez egy gyakran visszatérő kérdés és megoszlanak a vélemények, de gondoljatok bele: ugyan a micellásvízben nagyon alacsony koncentrációban vannak felületaktív anyagok, de ott vannak! És ezeknek semmi keresnivalójuk a bőrön.:) 

Ezek hosszú távon száríthatják a bőrt – ezt én is észrevettem jó pár év Garnier micellás víz pusztítás után. Egyszer csak elkezdett feltűnni, hogy nem jó érzés, ha nem öblítem le sminklemosás után az arcom. Száraz, fura, feszülő érzés. Persze ez általában nem probléma este, hiszen utána általában jön a zuhanyzás és jó esetben még valami arctisztító módszer.

Reggel azonban kicsit más a helyzet, hiszen ilyenkor logikus lenne, hogy az ember halad tovább a rutinjával, de hosszú távon ez nem kifizetődő. Azt a kevés maradványt is le kell öblíteni!

És ami a reggeli arctisztítást illeti…

A koreai guruk nem javasolják a reggeli erőteljes tisztítást, semmi értelme megnyúzni a bőrünket komoly double cleansinggel vagy arctisztító készülékkel. Az éjszakai krém maradékát és a pakolásokat persze valahogy el kell távolítani:

  • vannak akik a sima vizes arcöblítésre esküsznek ÉS EZ IS LEHET ELÉG
  • vannak, akik elintézik micellás vízzel vagy egy tisztító tonikkal
  • vannak, akik ragaszkodnak a habzó lemosókhoz, ehhez kiváló a klasszikus Cosrx   Nagyon fontos a pH, erről még egészen a blog kezdetekor írtam.
  • és ott vagyok én, aki a gyengéd arctisztító tejekre esküszöm

Én mindig azt mondom, hogy nem árt több módszert kipróbálni, hiszen ameddig nem találunk kíméletesebb alternatívát, fel sem tűnik, hogy mennyire nyúzzuk a bőrünket. Én ezért hagytam a Cosrx Good Morning Cleansert is inkább csak estére, bár ez tényleg nagyon egyén és bőrfüggő. 🙂 Jelenleg két olcsó, faék egyszerűségű arctejet használok és ez esik a legjobban, semmi habzás, semmi csutakolás – csak gyenge masszírozás és bő vizes öblítés! Persze nagyon fontos az is, hogy mivel töröljük meg az arcunkat: én a mikroszálas kendőkre szavazok, de még itt is keresem a gyengédebb alternatívát – ha van tippetek, ne tartsátok magatokban!

Ti mivel tisztítjátok reggel az arcotokat?

Borítókép lopva: http://www.queenofallyousee.com/2016/11/garnier-micellar-water-officially-launches-philippines/