Ázsiai őrültségek: Japán kompresszált maszkok

Egy időben nagyon sokat olvasgattam abban a kérdéskörben, hogy hogy lehet olcsón kihozni a fátyolmaszkozást. Ennek érdekében például kipróbáltam sok olcsó ebayes maszkot is. Ami ennél érdekesebb: kiderült, hogy kaphatóak olyan tablettanagyságúra összenyomott pamutmaszkok, amik folyadék hatására megduzzadnak és a szétnyitogatás után ugyanúgy használhatóak, mint átlagos társaik. Többféle képpen is kipróbáltam ezeket:

 • Az egyébként is használt lotionjeimmel telítve
 • A megmaradt fátyolmaszkesszenciákkal
 • Gazdag pakolásokra ráfektetve amolyan lezárásként

Leginkább a második módszer vált be nekem. A fátyolmaszk csomagolásába bedobom a “tablettát”, gondosan lezárom és eligazgatom, éjjel szépen megszívja magát és mehet az arcomra.

DSC_0003.JPG

Előnyök:

 • Nem megy kárba a fátyolmaszkok után megmaradt esszencia. A szérumok áldásos hatását így kétszer is tesztelhetem, minden cseppet kihasználva.
 • A reggeli körhöz általában nem zavar, hogy ilyenkor már nem egy szérumban tocsogó maszkkal bajlódok, hanem tényleg 10 perc után leszedhetem az arcomról. Nem is szeretnék elpazarolni úgy egy maszkot, hogy nem regerálódik utána az arcom éjszaka, ezért nálam ez kizárólag az esti rutin része. Nálam egy maszk hatékonyságának egyik legfontosabb fokmérője a reggeli összkép, nem is akarnék a felfrissített arcomra rögtön rásminkelni!
 • Azokat a hidratáló lotionöket (olyan jó ezt magyarosan ragozni), amik nagy kiszerelésben érkeznek, ezért nem tudjátok időben elhasználni és/vagy meguntátok őket, így könnyű hasznosítani. Garantált hidratálás, puhaság, feszesség. A fátyolmaszkok jótékony hatása nem csak az adott szérumban, hanem a ‘pácolós technikában’ is rejlik, hiszen így sokkal több hatóanyagot szív magába a bőr – ez a trükk az egészben!
 • Alapvetően ez egy nagyon olcsó buli: párszáz forintért rengeteg tablettát kaphatunk az ebayen, lehet is válogatni, barátnőkkel osztozkodni.
 • Nem romlik meg, hiszen ez csak egy összenyomott pamutmaszk, az én csomagom elég lesz 1-2 évig, ez fix.

Hátrányok:

 • A maszkok picik! Nem tudom, hogy az ebayen kapható többi maszk esetében is így jelen van-e ez a probléma, de a normál fátyolmaszkok általában túllógnak az arcomon. Ezek közel sem, de ez akár előny is lehetne, hiszen legalább nem lógnak rá a hajamra. (Mondjuk nem is látok rendesen ki rajtuk.:D) 
 • A második kezelés (ha fátyolmaszkokkal használom) már biztosan nem lesz annyira gazdag. A normál fátyolmaszkok sosem száradnak ki az arcomon, ez igen.
 • A maszkok anyaga nem annyira puha, nem simul úgy rá az arcomra, mint akár a legolcsóbb különcsomagolt fátyolmaszk.
 • Igazából mióta felturbóztam a rutinom és elmúlt az utolsó rozáceás fellángolás, rendes fátyolmaszkokat sem igen használok, mert kvázi tökéletes a bőrképem (rohadjak meg, tudom), így ezeket se használtam egy ideje. Nincs is minden fátyolmaszkban elég esszencia egy második használatra. (Ennek ellenére mindig van egy ilyen kis tabletta a neszesszeremben!)

DSC_0005.JPG

Kinek érdemes beruházni?

 • Első sorban annak, aki sokat fátyolmaszkozik és aki ezeket gyakran váltogatja / gyakran használ olyat, ami úszik a lében.
 • Annak, aki szeret kísérletezni, otthon wellnessezni és aki szereti a DIY megoldásokat.:)

Ázsiai őrültségek: Japán kompresszált maszkok” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s