Egy termék bukása percről percre

Nem bírtam ellenállni a csábításnak, még télen rendeltem magamnak jópofa szem alatti szilikon maszkokat. Tudtam, hogy kis túlzással a lakásba zárva fogom tölteni az április-májusi időszakot, ez ideális tesztelési időszaknak tűnt.

Az első használat – a kellemes kezdet

“Hmm ez a cucc aztán úszik a lében.. szimpatikus. Egész jól illeszkedik az arcomra, hmmm… kicsit lecsúszik, nem baj, lefekszek, relaxálok.” Tíz perc múlva kényelmes illeszkedés, a felesleges folyadék felszívódik, egész kellemes, az első pár percben icipicit csíp, ami elmúlik, harminc perc múlva szinte sajnálom levenni, mert még mindig nem száradt ki. “Feszes bőröcske, szép.” Két óra múlva persze ugyanott tartunk, a hatás átmeneti, de hát rögtön gondoltuk, hogy nem fog a bolygó hirtelen a másik irányba forogni egy használattól.


instagram: @tudomanyosszepseg

A második használat – a döbbenet

Egy nap kihagyás: “Hova tűnt a lé? Ez így nem lesz jó, a végére ki fog száradni!” De legalább rögtön jól illeszkedik, szimpatikus. Negyven percig fenthagyom, mert csak a kanapén fetrengek (és tanulok, repül az idő sálálálálá). Leszedem, tapizom a bőröm, várom a rugalmasságot… “KONTAKT DERMATITISZ?????” – üvöltök fel dramatikusan. A kis szilikonpárna szélénél a bőröm tapintata olyan, mint a dörzspapír. Ehm… Gyors összetevőlista check… bizony ez a termék még abból az időből származik, amikor nem realizáltam, hogy van az az alkoholmennyiség, amit látványosan gyűlöl a bőröm. Azóta teljesen bannoltam az alkoholt, hiszen nem tudhatom a pontos százalékot – van amit még tolerálok, de hát nem oroszrulettezek ezzel, mert “money doesn’t grow on trees”. (“Yes it does, it’s paper!!!”) Szóval az alkoholka kiszívta a vizet a bababőrömből, KÖSZÖNÖM SZÉPEN.

kendall.png

(Bocsánat, de ez az egyik kedvenc klasszikus realitytörténeti pillanatom.:D)

Harmadik használat – a megalkuvás?

Ismét két nap múlva, mert valamiért azt hiszem, hogy annyira istencsászár vagyok, hogy áthághatom a biológia törvényeit. “Most csak negyed óráig hagyom fent, come at me, lord moisture.” Egyébként a tégely tartalma látványosan szárad, ez a patch rögtön tapad a bőrömre, pár perc múlva leginkább ragad. És szúr és csíp. Belesek alá, nem piros a bőröm.. két perc múlva újra.. végül szerintem tíz percet sem volt fent, de visszaadta a bőr ruganyosságát és nem váltam sziklafallá. De hát ez a használat sok minden volt, csak relaxáló nem….


Bocsi a nyomi fotóért.:(

És a maradék – az ítélet

Ezek után még mindig képes voltam próbálkozni, mert tényleg meglepő ideiglenes feszességet tudott adni a szemkörnyékemnek. Persze ez csak ideiglenes volt és amúgy is ritkán voltam ebben az időszakban emberek között, szóval összességében totál felesleges volt az egész. Általában fejre állítottam a tégelyt, hogy a felül levő maszkoakt is átjárja a folyadék, ami kb. a maszkok felénél már amúgy is nagyon kevés volt, így a 30-ból 10 pár biztosan kidobásra fog kerülni. Ráadásul most, kb 2 héttel a lejárat után, kezd ragasztószagú lenni. Túlteszem magam azon, hogy ezt a szem körüli finom bőrt irritálja, de nekem ez az egész terméktípus nagyon antipatikus lett. Egyrészt rengeteg szeméttel jár, másrészt a két hónapos lejárati határidő azt jelenti, hogy kétnaponta el kell használni egy párat. Egy ilyen kis feszesítő maszk különleges alkalomra, randira vagy akármilyen pofavizitre jól is jöhet, de akárhogy számolom pazarlás a vége. Vagy mert kiszárad/megromlik a tégely egy része vagy mert mindennapos használat mellett túl gyorsan elfogy és minden hónapban újravenni nem túl gazdaságos. Engem a reggeli/esti rutinom elvégzésében is nagyon korlátozott és bár én vagyok az igazi multitasking queen, még úgy is mindig elfelejtettem vagy idegesített, hogy sehova nem kellett soha sietnem, mikor használtam! Az, hogy a tesztelés felfüggesztése előtt már teljesen paranoid voltam és csak öt percig mertem kb. fent hagyni őket a szemem alatt, csak hab a tortán. Általában a kezem kiszáradt részeire raktam őket át ilyenkor és még ott is volt, hogy irritált! Megfigyeltem, hogy a hatás tényleg attól függ, hogy a tégelyben úszó folyadék mennyire issza át a szilikonlapokat, de szerintem nevetséges, hogy egy akármilyen kozmetikai termék olyan körültekintést igényel, ami nélkül egyébként leégeti a bőröm és ami amúgy sem garancia a jó hatásra.:( Amúgy is kényelmetlen ha csúszkál meg ha az ember kiböki a sarkával a saját szemét.


Szerintem ez az egész csak egy felesleges kacat, de biztosan vannak, akik megszerették ezeket a kis ‘eye patcheket’. Ha vesztek is egy csomagot, lehetőleg akkor se ezt, kevés dolgot utáltam még ennyire…! 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s