A Kiehl’s-ben egyszer már volt és ezen a héten újra van alkalmunk ingyenes bőrkonzultáción részt venni. Interneten kell időpontot foglalni és kiválasztani, hogy az Alléeba vagy a Westendbe szeretnénk menni, ennyire egyszerű. Mivel úgy tűnik, hogy ez visszatérő dolog, úgy gondoltam, megosztom a tapasztalataimat.

Pár szó az üzletekről

Mind a két üzletben megfordultam már és elöljáróban szeretném leszögezni, hogy mindkét üzletben nagyon kedvesek voltak velem minden alkalommal az eladók, készségesen felajánlották a segítségüket. Látszik, hogy elég sokat trenírozzák őket, ismerik a termékeket, tisztában vannak a bőrápolás alapjaival. Külön öröm volt, amikor múltkor az Alléeban majd 20 percen keresztül böngészte velem az összetevőket az egyik hölgy és tényleg minden energiájával azon volt, hogy segítsen nekem! Minden esetben lehet ingyenes mintákat kérni, mindent ki lehet próbálgatni, mindenből van teszter. Maga az üzlet egyébként nagyon szépen kialakított, tetszik a design, jó a hangulat. A termékek a drogériás árkategória felett vannak, de ennek megfelelő a színvonal – én szeretem ezt a vásárlásélményt.
Mindezt igazából azért szerettem volna leírni, hogy aki esetleg nem pesti, de mégis erre jár és jut egy kis ideje körbenézni, annak megéri betérni. (A másik ilyen favorit üzletem a Pupa, amit szintén az eladók készségessége miatt szeretek nagyon.)

A tanácsadás

Maga a tanácsadás úgy néz ki, hogy az eladólány mond néhány mondatot az üzletről – semmi fullasztó, csak az alap információt. Ezután kikérdezi a rutinod és tájékozódik a bőrproblémáidról és a céljaidról. Megmondom őszintén, én itt kicsit játszottam a “tudatlant”, mert nem akartam belefolytani a szót a lányba és főleg nem akartam okoskodni. Meglepődött, hogy milyen komplex a rutinom, a fényvédőért megdícsért, ami azért mindig jól esik.:P Ezután egy indikátorpapírral és egy egyszerű hidratáltságmérővel megnéztük, hogy milyen állapotban van a bőröm. Meglepett, hogy egész jó hidratáltsági szintet hoztam, pedig aznap különösen sok szárító hatás érte az arcom nap közben – ezek szerint jó a rutinom, ami remek hír! (40% fölötti érték az ideális, nekem 36,5% volt, de az embereknek általában 30% körülit mérnek a kütyüvel.) Ezek után egy teljes rutint álíltott össze nekem az eladó a Kiehl’s termékeiből, 5-ből 4-et kiválaszthattam és abból mintákat kaptam.


Összességében nekem ez egy szimpatikus szolgáltatás, habár “profi bőrápolóknak” nem sokat ad, de azok, akik tájékozatlanok és még csak lazán érdeklődnek, elég jó tájékoztatást kaphatnak a lépésekről és a fókuszpontokról. Nekem úgy tűnt, hogy az eladó lány abszolút képben van és ez tisztelendő. Itt jegyezném meg (egy régebbi facebookos vita kapcsán), hogy a kozmetikai üzletekben lévő eladók se nem vegyészek, se nem bőrgyógyászok. Ellenben ha talpraesettek, valóban érdeklődnek a bőrápolás iránt és ismerik az üzlet termékeit, akkor egész jó útmutatást tudnak adni kezdőknek. Nekem nagyon kellemes és pozitív csalódás volt ez a kis konzultáció, habár az üzletben mindent ki lehet kenni a bőrünkre, de jó volt így személyre szabottan tanácsot kapni – abszolút tetszettek a termékek, amiket kiválasztottak nekem, az utólagos minimális módosításokkal pedig tényleg egy jó kis rutint állítottunk össze.:)


Vasárnapig még elég sok időpont van a beautyworldnet oldalán, ha esetleg barátnőt vagy anyukát akartok berángatni a bőrápoló szektába, ez egy jó lehetőség.:)