Ziaja fényvédők – Termékteszt

SPF50+ fényvédő gyerekeknek

A vásárlás apropója: a terméket a Ziajától kaptam, direkt fizikai fényvédőt kértem tőlük. A fényvédőt gyerekeknek tervezték, de ettől függetlenül felnőttek is ugyanúgy használhatják a megfelelő védelem érdekében.


Helye a rutinomban: az elmúlt egy hónapban minden egyes nap ez volt a fő fényvédőm.

Csomagolás: 125ml-es, stabil műanyag tégely, egy megfelelő méretű nyíláson lehet kinyomni a fényvédőt, így kényelmes az adagolás, nekem tetszik a minimalista design is.

Összetevők: Van benne néhány klasszikus kémiai fényvédő komponens is (avobenzon, octinoxate), de a fizikai elemek dominálnak. A titanium-oxid nano benne. Ez azt jelenti, hogy kisebb méretű molekulaláncok vannak benne, a gyakorlatban ez mérsékelt fehér rétegben nyilvánul meg. SPF50 értékig jutunk ezzel a kombinációval.


Fizikai tulajdonságok: Nos, ez a fényvédő kifejezetten sűrű! Nehéz eloszlatni, főleg ha az ember a megfelelő mennyiséget használja, azonban az eloszlatás után pár perc alatt eggyé válik a bőrrel és egységes réteget képez. A trükk annyi, hogy apránként kell adagolni és onnantól tökéletesen működik. Nincsen durva fehér réteg, azonban nagy mennyiségnél szó szerint látszik, ahogy az ember bőre visszaveri a fényt. Nem zsíros fényességről van szó, inkább amolyan highlighterben tündöklős. Természetesen nem szívódik be tökéletesen a bőrbe, hanem félig-meddig a tetején ül, de alapos eldolgozás után megszokható. Valamennyi anyag mintha kiválna belőle eleinte, ezt nehezen tudom leírni, de olyan, mintha egy kis víz csapódna ki a bőrömön, én ezt egy zsebkendővel felitatom és kész.  Ez a fényvédő nem megy sehova, marad a helyén, ameddig le nem szedjük egy alkalmas lemosóval. Hihetetlenül masszív a formula, ez bizonyos szempontból előny, más oldalról egyesek kényelmetlenségnek ítélhetik meg.


Hatás: A fent cizellált tulajdonságainak köszönhetően ez a fényvédő bombabiztos. Soha egy kicsit sem égtem meg vele, pedig július tele volt napfényes órákkal és kinti programokkal. Ez az a fényvédő, amit reggel az ember a tükör előtt gondosan feltesz, aztán egy jó darabig hozzá sem kell nyúlni és ez már csak azért is jó, mert tükör és rendes fürdőszobai felszerelés nélkül nem lehet szépen lemosni és esztétikusan újrakenni. Ennek okán én újrakenéshez általában egy gyengédebb és könnyedebb Innisfree fényvédőt használtam. A Ziaja jóval többet bír magában is, mint 2 óra, így a napom domináns részét mindig rábíztam. Fontos megjegyezni továbbá, hogy a magas fényvédelem (=magas hatóanyagtartalom) ellenére egyáltalán nem szárította a bőrömet, a rutinomat nem kellett a szokásosnál jobban variálnom. Sminkelni alig sminkeltem fölé, ezt hősiesen bevallom, ez a nyár nekem nem a cicomázásról szól. Ellenben a fényesség csökkentésére gyakran púdereztem le a szokásos Rimmel Stay Matte-mmel és hibátlanul működött a dolog minden alkalommal. Ez egy kecskés-káposztás megoldás, ahogy mondani szoktam!:D


Újravétel: 125ml nagyon sokáig elég. Gyerekeket kenni napi szinten is, de én bőven használok belőle arcra és nyakra és nem érzékelem, hogy fogyna. A Rossmann polcain most jelent meg, elég alacsony áron és Ziaja módra sikerült a megkötendő kompromisszumokból a legjobbat kihozni. Nyárra tökéletes védelmet ad.

Testre való fényvédő

A vásárlás apropója: Szintén tesztelésre kaptam a márkától, testre való fényvédőt kértem.

Helye a rutinomban: Mindennap, mióta megkaptam.

Csomagolás: Egyszerű fehér fújós csomagolás, szintén minimalista. A spray egész jól oszlat.

Összetevők: Ebben vannak hibrid fényvédők is (pl. triazin), így ez csillagos ötöst kap a részemről.


Fizikai tulajdonságok: A könnyű állagú fehér fényvédő érkezik a bőrünkre, amit elég könnyű eloszlatni, nem hagy semmiféle réteget – nem lehet panasz az alkalmazhatóságra. Igazából rajtam ugyanazt az enyhén ragacsos réteget hagyja, mint az összes többi drogériás fényvédő.

Hatás: Nem nyaraltam vele tengerparton (strandolni azért voltam többször), úgyhogy csak a városi használatról tudok írni. Jól védett, nincs panaszom, ezt egyáltalán nem kenem olyan masszív rétegben, mint a pajtását (újrakenés sincs), így kicsit barnultam mellette, de ez teljesen normális. A fő, hogy nem égtem!


Újravétel: Szerintem ez egy teljesen korrekt testre való fényvédő és felveszi a versenyt a társaival, szerintem örülhetünk, hogy nőtt a választék a drogériákban, bátran ajánlom bárkinek.:)

Ziaja fényvédők – Termékteszt” bejegyzéshez ozzászólás

  • Salomé szerint:

   Az enzimes peelingek nagyon jok, nekem megvan az algas es a sima is, mindkettot batran ajanlom! Nyar elejen vettem oket, azota minden heten hasznalom valamelyiket. 🙂
   Orulok, hogy tetszik az uj design, ideje volt egy kis valtasnak es vegre odajutottam az asztali gep – photoshop – grafikus monitor kombohoz. 😀

   Kedvelés

 1. Visszajelzés: Benton S fényvédő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s