Bőrápolás – Egy napos buszos kirándulásra + Minireview-k!

Idén nem lesz nagy nyaralás, de én az elmúlt években kiválóan megvoltam az 1-2-3 napos buszos utazásokkal és a környék felfedezésével, tehát nem panaszkodom. (Éljen a staycation!) Tegnap végre eljutottam a Plitvicei-tavakhoz, ami a “könnyen megvalósítható bakancslistámon” már régóta az első helyen szerepelt.

Az út éjféltől-éjfélig fog tartani, így a rutinom szempontjából érdekes “”kihívás”” elé állít.

Este természetesen meg fogom csinálni a normális rutinom. Utazás közben reggel és este a hidratálásról kell csak gondoskodni.

A kirándulásra:

 • Elvárások minden egyébhez:
  • pumpás vagy tubusos kiszerelés
  • vagy kiadagolva kis üvegcsébe, ami nem baj ha elveszik, elfolyik vagy megsül a melegben esetleg. 🙂
  • gyors beszívódás, hatékonyság
  • esetleg olyan hidratáló esszencia, amit lehet 7 skinezni este


 • Az öt alternatív ötletem: 
  • Kiadagolt (fotó kedvéért teljes kiszerelés) mindentudó Benton toner és Scinic mézes all-in-one ampoule
  • Fátyolmaszk, mert sokak szerint repüléshez is elengedhetetlen (a buszban is épp elég száraz lesz a levegő). Jelenleg egy My Hsin-Ni, mert ez van raktáron és tudom, hogy nem tocsog és jól táplál, de elég egy sima Balea is.
  • Ideális tubusos hidratálókrém, ami már félig kifogyott, a képen egy ginzenges Operla van.
  • Kiehl’s minták, mert ezek önmagukban is bőven elegek!
  • Aloe verás gélek, mert ezeket kitartóan imádom és szükség esetén könnyen rétegezhetőek illetve napégésre is jók. (Teszt!)

Végül velem jött:

Kiadagolt aloe vera gél + Benton Aloe-BHA illetve egy Kiehl’s hidratálókrém, mert az önmagában is elég – illetve a fátyolmaszk. Arcmosásra csak a kendőket használtam, a fényvédőt nap közben három-négyszer újrakentem. A 40 fok és a brutális szálló por hatásait teljesen megúsztam.:) (Az én bőröm mindig megsínyli az utazást, ezért kellett a csinnadratta.) 


Jöhetnek a minireview-k!

Mivel ide látom, hogy nem mindennek lesz helye későbbi bejegyzésekben, úgy gondoltam, hogy ezeket idecsapom.

 1. Balea fényvédő Spray: nagyon szeretem, hogy átlátszó és higiénikus, de elkenés nélkül ezzel sem lehet teljesen lefedni a bőrünket (vagy a ruhánk bánja). Nem érzem különlegesnek, rajtam mindegyik hagy egy kis ragacsot, ugyanakkor táskába bedobni tökéletes. Nagy kedvencemmé vált a kiszerelés tökéletessége miatt, habár hamis biztonságérzetet adhat. Nem szabad erre alapozni. Tengerpartra nem elég, de a balatoni lángosozáshoz sem!! Ez egy utánfújkálós, kiegészítő fényvédő, könnyed kinti progikhoz és városba. Van benne alkohol, de jelen esetben nem zavar, mert nem száraz a bőröm. A szokásos kémiai szűrőkön kívül van benne triazin. Gyakori fújkálással kibírta a túrázást!
 2. Dr. Kelen fényvédő minta: nagyon sűrű a textúrája, de nagyon jól véd, ugyanis kémiai-fizikai-hibrid komponensek egyaránt vannak benne. Elsőre kicsit gagyinak tűnt az ósdi design miatt, de kellemesen csalódtam. Ajándékba is adják ezeket a mini kiszereléseket, de már drogériákban is találkoztam velük, végső soron helyspóroláshoz ideálisak és jól működik.
 3. Rival de Loop Young lemosó kendők: olyan, mintha szappanban úszna, a hab látszik, de mellette számomra nem volt elég a folyadék. A kendők puhák és vastagok. A Diadermine és a Hélia D kendői jobban tetszettek, de a sok napi kb. 6 csutakolás ellenére nem szárította ki a bőröm, tehát végső soron nem bántam meg a vásárlást.
 4. Balea fátyolmaszk: nagyon vizes benne az esszencia, így igazából csak ázik az arcunk, ha utána nem kenünk fel valamit, ami bent is tartja a vizet. Én jobban szeretem a táplálóbb maszkokat, így ez maximum nyárra lehűlni elég. Olcsó és jó a méretezése, de ne várjatok tőle semmit, a hatásmaximuma 10 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s