A vásárlás apropója: Mostanában sok problémám volt a szemfesték lemosásával és a szempillaspirál lecsutakolásával. Minden belement a szemembe, minden marta, az olajos lemosók elhomályosították a látásom.. Szükségem van egy alternatívára!

Csomagolás: Olcsó műanyag tégely, benne 20 darab átitatott korong. Van nagyobb kiszerelés is, de mivel KÉTSZÁZ forintba kerül, nem igazán érdekelt, hogy megéri a nagyobb kiszerelés.

Összetevők: Az esszencia nem csak eltávolítja a sminket, hanem ápolja is a szemhéj kényes bőrét, amire én egyébként semmit nem mertem eddig kenni! Ráadásul az INCI elég rövid, ez pedig mindig szimpatikus. A repceolaj remek, az isopropyl myristate egy mesterséges anyag, kicsit rosszabb értékeléssel, de az ezt követő jojoba olaj mindenki kedvence (joggal). Ők felelnek a sminkeltávolításáért. Az utánuk következő ascorbyl-palmitate egy C-vitamin származék, a tokoferol az E-vitamin – ezek mind szükséges antioxidánsok az anti-aging hatáshoz – főleg ezek húztak bele a vásárlásba. Az utolsó két összetevő a bőrbarrier épségéért felel, a beta sitosterol egy koleszterinféle, a szkvalán pedig egy jól ismert bőrápolóolaj-joker, az egyik személyes kedvencem!

2017-08-11_03-13-29.jpg

Fizikai tulajdonságok: A korongok normál nagyságúak, nem tocsognak az esszenciában. Nincs szag és szín, hála istennek! Két hónap a lejárati határidő, szerintem addigra ki is tud száradni, de mivel összesen 10 alkalomra elég, erre kevés az esély.

Hatás: Annyira rohadtul szomorú vagyok.. az INCI annyira hibátlan.:( De a korong anyaga KARCOLJA a szemhéjam. Nem ajánlom senkinek, hogy ezt a finom bőrt így nyúzza, komolyan!:( Nagy esélye lett volna a Müller saját márkájának nagyot dobbantani, de ez egy hatalmas bukó, sajnálom.:( A festéket úgy-ahogy eltávolítja, de a spirállal nem tud teljesen megbírkózni, erősebb sminknél utána ugyanúgy kell még egy micellás vizes kör.

2017-08-11_03-13-09.jpg

Újravétel: Annyira örülnék, ha a Müller kicsit továbbfejlesztené és lecserélné a korongot. Még dupla áron is tök olcsó lenne, megérné ezt az anti-aging koncepciót tovább vinni.

Apropó: ti rá mertek kenni akármit is a szemhéjatokra a bőrápolási rutinon belül?

Lehet, hogy csak én vagyok fóbiás, érdekelnének a tapasztalataitok.