Benton Papaya-S fényvédő

A Benton idén nem cicózott, két fényvédőt is a piacra dobott egymás után. Nagyon hasonlóak és mégis mások. Hivatalosan ez a sport verzió, a mindennapokra szántról ITT írtam.


Az előzőhöz hasonlóan itt is a papayaolaj és papayakivonat ad egy pluszt a formulához. Ez egy kémiai és fizikai komponensekkel egyaránt rendelkező húszdolláros fényvédő, elég komoly konkurenciával. Lássuk mit tud önmagában.

  • Könnyű eloszlatni és nem hagy semmilyen ragacsos érzetet. A fehér réteget könnyű elkerülni, de természetesen ez is mennyiségfüggő.
  • Habár sportolásra tervezték, nagyon könnyű fölötte sminkelni. Nem izzad alatta a bőr, nem nehezül el. Ez alkalmassá teszi mindennapi használatra, ugyanakkor kinti használathoz is megbízható az összetétele miatt.
  • A csomagolás annyira __elegáns__, sem a gagyi strandos hatás, sem a hű de steril vonal nem jelenik meg, a tubus vékonysága miatt az utolsó cseppig kipréselhető lesz a krém. Imádom, hogy kicsit fényes és olyan karcsú, szinte egy dísz a tükör előtt.
  • Nincsen semmi kétely vele kapcsolatban, nincsenek extra ígéretek, mint a társánál, a fényvédelem a lehető legmagasabb, az alapját képező papayavíz, illetve a bőrtextúrát javító leheletnyi niacinamid és papain ad egy kis extrát, de ennyi! Őszintén nem értem, hogy miért kellett a sportolásra helyezni a hangsúlyt, mert szerintem ez egy igazi joker, ami minden körülmények között megállja a helyét.

Azokhoz képest, akik szintén rendelkeznek a kémiai-fizikai-hibrid komponens mestertriásszal…

  • A Kiehl’s-nél olcsóbb és mattabb, de a Kiehl’snél kevésbé jellemző a fehér réteg.
  • A Ziajánál jóval könnyedebb és kifinomultabb, de a Benton kb. ötször drágább.
  • A gyerekekre tervezett La Roche Posayval majdhogy ekvivalens, de szerintem az LRP-t picit nehezebb eloszlatni, picit nehezebb a formula, nekem jobban tetszik a Benton (de ez totál szubjektív!)
  • A másik Bentontól összességében szebb képet ad, mivel kevésbé fényesíti a bőrt. (Ettől függetlenül mindkettőt lepúderezem időnként, ez a fehér rétegen is segít.)

Ítélet

Van rá esély, hogy ez a kedvenc fényvédőmmé fog válni, de sajnos a Benton csak egy hetet adott a tesztelésre, így nem akarom elkiabálni. Nyárra tökéletesnek találom ezeket a vegyes formulákat, de őszi szabadtéri programokhoz és téli kirándulásokhoz is ezt fogom használni. 


Szerintem hamarosan elérhető lesz a Jolse.com-on és más webshopokban is. 

A fényvédelemről szóló bejegyzéseket itt találjátok, a nagy fényvédő-összehasonlító poszt pedig itt van!
Kövessetek facebookon és instagrammon!

Benton Papaya-S fényvédő” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: 2017 kencekedvencei!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s