Szeretek szaglászni a Deciem háza táján, hiszen pár hónap alatt gyakorlatilag vezető szerephez jutottak a kozmetikai iparban. Nézzük meg az aktuális “coming soon” rovatot!

The Ordinary: 100% aszkorbinsav por

A C-vitamin származékokról bővebben itt! 

61LkG2AOKQL._SY355_

Jaj ne! Ezzel az ötlettel már előrukkolt pár koreai márka is (pl. a Mizonés biztos vagyok benne, hogy egy ponton minden bőrápolásmániás eljátszik a gondolattal… Nem kéne szerencsétlenkedni a hűtővel meg a pipettával, nem kéne árgus szemekkel lesni, ahogy a többezer forintos szérumunk besárgul, milyen jó is lenne… Az ár töredékéért minimális energiabefektetéssel ott lenne a friss szérum reggelente.

Hát persze…! Ja nem…

Nem véletlen voltak eddig a hasonló termékek halálra ítélve, az adagolási nehézség, a pontatlanság, az oldhatóság kérdése csupa kétséget vet fel. Szerintem ez az a terméktípus, amit egy-két hétig nagyon élvezünk, utána ráununk és valahogy bekerül a sarokba, aztán porosodik a végtelenbe. Meg kiborul meg elpazarlódik… aztán majd kulloghatunk vissza a régi kedvencekhez.

The Ordinary: Különböző erősségű fényvédők NMF-fel

Hipoallergén hidratálás és fizikai vagy kevert fényvédelem? Alapjáraton nagyon jól hangzik, de kíváncsi leszek a végső formulára, bár a sima NMF hidratálóról eddig jókat olvastam. Szerény tippjeim szerint olcsóbb lesz minden másnál és összességében jó vétel. Kíváncsi vagyok, hogy a mixed formulákba milyen kémiai komponensek kerülnek, mert ha csak avobenzon-octinoxate, akkor rá se nézek!:D

The Ordinary: Resveratrol és ferulasav szérum

(Jaj még egy molekula, amiben majd állandóan összediszlexiázhatom a betűk sorrendjét!)

Resveratrol-rák-kép.jpg

  • Ez egy antioxidáns – anti-aging szérum lesz. A resveratrolnak elég sok ponton ismert a hatása, ezért potenciálisan ez egy jó fegyver. Természetes forrásai a szőlő, a földimogyoró és az eperfa gyümölcse.
  • A probléma azonban az instabilitásban rejlik, ebben a cikkben odáig mentek, hogy a különböző származékok génexpresszióra kifejtett hatását mérték meg. Azaz felmérték azt, hogy milyen mértékben jutnak be a sejtekbe a módosított molekulák és milyen erősséggel kapcsolódnak azokhoz a jelátviteli utakhoz, amikkel ténylegesen lelassítják sejt szinten a bőröregedést. Mindezt nagyon sok ponton vizsgálták. ‘Tudós’ szemmel ez lenyűgöző, bloggerszemmel pedig gyanús – a származékok ugyanis elég vegyesen teljesítettek. A legerősebbtől a leggyengébbig: reservatrol-butyrate, r-isobutyrate, r-diacetate, r-acetate, r-palmitoate. Mondanom sem kell, hogy nagyon várom, hogy meglássam az INCI-t! A másik potenciális út a liposzomába való becsomagolás.
  • A problémák ellenére elvetni nem szabad, ugyanis az antioxidáns tulajdonságon túl is rákmegelőző hatása van. Nem szeretek ilyesmit meglebegtetni, de a gyengülő ózonréteg miatt egyre több a bőrrák, ezért nem árt, ha van pár fegyverünk napi bőrápolási rutin szinten is. (Bár a mindennapos fényvédőzést úgysem veri semmi!) A molekula számos pozitív hatását bizonyították, ide kapcsolódik a “french paradox” nevű jelenség is. Ez egy közismert népegészségtani jelenség, amely szerint a mediterrán országokban hiába magasabb az alkoholfogyasztás, mégis egészségesebb az emberek szíve és érrendszere. Ez a jó minőségű vörösbornak és a benne lévő reservatrolnak köszönhető.:)

Összességében erre vagyok a legkíváncsibb, remélem kellemes és jól rétegezhető szérumot kapunk!

Hylamide: új boosterek

Az egyik a pórusproblémákat kezeli, a másik valós tündöklést ígér. A radiance fluidban gyümölcssavak fognak a gyengéd hámlasztásért felelni. A pore flushben két gyógynövény kivonata van (buchu és ‘bridewort van – ha valakinek többet mond akkor illatos ruta és réti legyezőfű), de a dobozon lévő szövegből sokkal fontosabb a ‘natural marine polymer’ rész. Ez valami algakivonat lesz (ezekről jövő hét elején lesz bejegyzés), ami szilikonszerűen fogja eltüntetni a pórusokat. A növényekről nem sokat találtam (antibakteriális, antioxidáns blablabla), de ettől ez még érdekes. Ezen szérumoknak azonnal érzékelhető hatása kell, hogy legyen, így kíváncsian várom az első reviewkat!

Ti hogy álltok jelenleg a Deciem termékeivel? Kaphatóak vagytok még az újdonságokra? Újraveszitek, amiket elsőre választottatok?