A legendás Missha Borabit szérum (Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule) – pár szó a fermentált összetevőkről

A vásárlás apropója: Ki ne akarná azok közül, aki frissen szeret bele a koreai szépségápolásba? A Missha egy elsőre luxus képet adó márka, a magasabb árak is azt az érzetet keltik, hogy nem a legegyszerűbb kozmetikumokról van szó. Nagy a kezdeti bizalom, gyönyörű a lila üveg, csábító az aranyszínű folyadék, jók a vélemények… Ráadásul egy híres Estée Lauder szérum dupe-járól van szó!

Helye a rutinomban: A könnyű hidratáló tonereim után és a nehezebb krémeim közé iktattam, az esti rutin egyik főszereplője volt.

Csomagolás: Van egy gyönyörű pipettás üveg is, én azonban csak az olcsóbb és pumpás, műanyaghoz jutottam hozzá, amiben 40ml volt. Én személy szerint preferálom a pumpát, így is nagyon szép üvegcse volt, nem kelt ócska benyomást.

Összetevők: Egyrészt nagyon sok fermentált, másrészt nagyon sok antioxidáns összetevő van benne. Különösen tetszik, hogy ezek nem egy csomó töltelék után vannak besuvasztva, hanem a lista elején találhatóak. Az antioxidánsok között vannak C-vitamin származékok, ubikinon, E-vitamin, kakaókivonat. A hidratáló fermentátumok mellett van benne hialuronsav és glicerin. Van benne niacinamid, amit szintén sokan szeretnek.

A fermentált összetevők azért váltak Koreában nagy divattá, mert sok nagy nemzeti specialitásuk, például a kimchi is egy erjesztett “superfood” és így sikerült a tradicionális / natúr vonalat összehozni a tudományossal. (A superfood kifejezés számomra azt takarja, hogy az egészségre sok szempontból valóban jó hatással van.) A fermentáció/erjedés során a nagy molekulák kisebbekre bomlanak, ezért könnyebben szívódnak be a bőrbe és gyorsabban fejtik ki a hatásukat. Persze fennáll a veszély, hogy a molekulák túl kicsire törnek és végül nem lesz semmilyen hatásuk és a mai technológiával gyakorlatilag akármilyen hidratáló vagy folthalványító összetevőt elő tudunk állítani, amelyeket szabályozott koncentrációban rakhatnánk bele az elegybe… de valahogy ez így sokkal izgalmasabb.:D A ginzengről és a szójáról bizonyították, hogy az erjesztett változatuk sokkal hatékonyabb – a Borabit is tartalmazza az utóbbit. (A ginzeng meg hihetetlen drága, de ez egy másik téma!:)) (Másrészt a saké-t tartalmazó kozmetikumok is ezen az elven működnek, de erről már írtam.)

kim

ő a kimchi

Fizikai tulajdonságok: Borostyánszínű sűrű folyadék, ami az én arcomról nem szívódott fel teljesen. Illata nincs különösebb.

Hatás: Sem a bevezetésével, sem a kiiktatásával nem értem el változást.:(  Jelenleg csupa olcsóbb dolog van a rutinomban, előtte pedig Cosrx termékek voltak a helyén, de semmilyen különbséget nem érzek. Elhihetitek nekem, hogy a blog miatt ragaszkodok a következetességhez, nem cserebelém a rutinom elemeit, hosszú távon nézem a tendenciákat és észreveszem a változásokat, ha valamit elhagyok vagy bevezetek. A Borabit viszont semmit nem tett hozzá a rutinomhoz. El sem vett belőle, de a pénztárcámat meggyepálta. Egy idő után megszerettem és a bőröm is “megtanulta” felszívni, szépen belesimult a rétegezési sorrendbe, de ameddig nem merült feledésbe az ára, mindig csak bosszankodtam miatta. Egy barátnőmnek ugyanez a véleménye, ameddig használtuk, kb. havonta kérdezgettük egymást, hogy mi a másik véleménye, de mindig csak a vállunkat vonogattuk végül…

AZ INCI valóban csodálatos! Ránézek és elámulok, de az az igazság, hogy hiába akar ez a szérum sok feladatot ellátni, lényegében egyik sem sikerül neki teljesen. Nekem sem kifejezett folthalványító, sem hidratáló hatása nem volt. Persze ezen a ponton számba kell venni, hogy mi a valós elvárásunk… mit várunk egy szérumtól, mit várunk egy tonertől? (Ezekre a kérdésekre szombaton választ fogok adni!) Egy szérum valahol szerintem _luxus_. De az élményt nálam agyonvágta a rossz felszívódás és a ragacsosság, ami miatt például reggel nem is tudtam volna használni. Fontos a szubjektív élmény és nálam itt bukott el igazán a Borabit.:(

Újravétel: Nem. Ha nem spóroltok, nem kell másra a pénz és van keretetek költekezni… hát hajrá. Tényleg megszerettem idővel, jó érzés volt használni, tisztában voltam azzal, hogy az INCI-je szép, de ennél ár-érték arányban ezeregy jobb terméket tudok felsorolni, ez az igazság. Szerintem bőrápolás szinten is vannak prioritások, a Borabit pedig ha kívánságlistás is, nem fontos. Ha szeretnétek, várjatok egy jó akcióra, én a Roseroseshop.com-ról szereztem.

 

A legendás Missha Borabit szérum (Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule) – pár szó a fermentált összetevőkről” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Marcsi - Habos Kakaó Blog szerint:

    Épp pár napja engedtem el teljesen ezt a szérumot a kívánságlistámról, de jó olvasni a megerősítést. Persze ettől még sajnálom, hogy nem vált be neked. (És tudom-tudom, mindenki bőre más, de muszáj valahogy korlátozni a vágyakat. 🙂 “Kár”, hogy ennyire szép a csomagolás. 😀 )

    Kedvelés

  2. Nóra szerint:

    Sajnos egyet kell értenem, én sem tapasztaltam pozitív változást. Viszont rajtam pluszban még apró pattanásokat is okozott.:( Pedig úgy szerettem volna szeretni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s