A vásárlás apropója: Azt olvastam, hogy a K-vitaminos krémek hathatnak rozáceára és a szem alatti sötét karikákra, utána pedig megláttam, hogy akciós és gondolkodás nélkül megvettem…. Azóta a K-vitaminról is kiderítettem az igazságot! 

Helye a rutinomban: Esti rutinba hidratálókrémfázisba, utolsó vagy utolsó előtti.

Csomagolás: 30ml-es kis tubus. Örülök, hogy nem belenyúlós. A tubus kupakja sok használat után elkezdett lejárni, ami nagyon fura.

Összetevők: Van benne licorice, kakaókivonat, cink és magnézium (ezek vizet visznek be a bőrbe) a K-vitamin (menadion) mellett. Sajnos van benne illatanyag.

Főleg utazós rutinban mutogattam:)

Fizikai tulajdonságok: Könnyű, fehér krémecske, nincsen szaga. Könnyen oszlatható, gyorsan szívódik, végzi a dolgát, puhává teszi a bőrt, nagyon kényelmes a használata – „jól összerakták”.

Hatás: Először imádtam, kb. a tubus feléig oda meg vissza voltam érte. Esküszöm a karikáimnak is eltüntette egy részét, betartva az ígéretet. A rozáceás papulával nem csinált semmit. ami viszont aggasztó, hogy egy idő után megjelent az arcomon két áttűnő kék erecske is. Kicsit megijedtem, hogy valóban belekotyog annyira a keringésbe, hogy nagyobb erek is betrombotizálhatnak tőle. Ezek pár hét után halványodtak, valamelyest eltűntek, de még láthatóak – a krém használatát természetesen teljesen felfüggesztettem, habár utólag úgy gondolom, hogy ez csak véletlen egybeesés volt. A szemem alatti karika nem mondom, hogy teljesen visszasötétedett, de a legideálisabb állapot, amit elértem, csak ideiglenes volt. A hajlam, az hajlam. Amikor a tubus második felét elhasználtam (visszaszerettem a krémbe teljesen), újra észrevettem egy gyenge halványodást, de szerintem elsőre elértük a maximumot. A karikáim megmaradtak, talán egy árnyalattal világosodtak. A második kör használat alatt is előjött némi rozáceás pirosság, amit egyáltalán nem hatott meg a krém…

Újravétel: Egy darabig úgy gondoltam, hogy ennyi pénzért ez a krém teljesen megbukott és a kockázat, hogy az egészséges ereket is megpiszkálja, nagyon megrémített. Ennek ellenére tényleg nagyon szerettem ezt a hidratálókrémet és másodjára már semmilyen negatív hatása nem volt. Van benne levendula, ezért többet nem fogom megvenni*, de ha újra lesz valahol Skin&Lab akció, talán elgondolkozok a társain vagy a Red Serumon. A K-vitamint sem fogom örökre elvetni, habár ahogy az előző bejegyzésben megírtam, elég gyenge lábakon áll ez a dolog. A Ciracle van egy ‘Anti-Redness’ vonala – hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem piszkálja még mindig a fantáziámat…

Az augusztusi rutinomban még oszlopos tag volt.
*Nem akarom piszkálni az alvó oroszlánt, egy-két levendulaolajat tartalmazó (egyébként semleges összetevőkkel rendelkező) krémtől teljesen megőrül a bőröm, de sokszor nem történik semmi. Jelenleg feltételezem, hogy nálam ez is koncentrációfüggő, akárcsak az alkohol.

Review-k a fotókban szereplő termékekről: Innisfree arclemosó, Missha Borabit szérum, Cosrx Centella Toner, Cosrx Galactomyces esszencia, fényvédők