A vásárlás apropója: Megszaladt a kezem, nincs ezen mit magyarázni. Éppen nem volt egyébként C-vitaminos szérumom, ezért úgy éreztem, hogy elfér a rutinomban.

Helye a rutinomban: reggel arcmosás után rögtön felkenem, majd ezután 10-20 percre hagyom magában hatni és úgy ahogy beszívódni. (Addig általában csekkolom, hogy mi történt a közösségi média felületein.) Ezen után szoktam arcpermetet használni, a felesleges maradékát eltünteti a bőrömből. Ez egy elég macerás folyamat, ezért este nem szórakozok már vele.

DSC00082

Csomagolás: a standard barna üvegben van, a szokásos pipettával. Szeretem ezt az egyszerűséget, legalább nem a csomagolást fizetjük. 30ml.

Összetevők: Az EUK134 a Deciem szerint azért különleges molekula, mert nem egy egyszerhasználatos antioxidánsról van szó. Ha jön egy szabadgyök, azt szépen semlegesíti, de utána visszaalakul az eredeti állapotába és újra képes lesz kivédeni egy “szabadgyöktámadást”. Az egyetlen probléma vele, hogy savakkal nem használható a mangántartalma miatt. Én erre kifejezetten odafigyeltem, még a BHA-s és C-vitaminos tonert is gondosan elszeparáltam tőle!! Egyébként az INCI zseniális a maga nemében, hiszen a 0,1% EUK134 propanediolban, azaz propilén-glikolban van feloldva és kész, passz. A propilén-glikol segít bevinni a sejtekbe az egyéb kozmetikai összetevőket, hidratáló hatása is van, bár az irritáló tulajdonságairól vegyes információkat találtam. Alapvetően minden kozmetikai összetevőről elmondható, hogy kiválthat irritációt, de erre általában minimális az esély.

DSC00083

Fizikai tulajdonságok: Sötétbarna, valamelyest viszkózus folyadék. Szagtalan. Rólam nem szívódik be teljesen és ez számomra zavaró, bár utólagos arcpermetezéssel utólagos arcpermetezéssel megkerülhető a probléma. Természetesen a bőrt nem színezi meg, szétoszlatva nincs színe.

Hatás: Érdekesek a tapasztalataim. Elég komoly problémáim vannak a pattanások utáni barna foltocskákkal, így mindig van egy megfelelő tesztterület, általában a szájam körül, amin látom a változást. Összességében az EUK134 használata alatt ezek a foltok kevésbé sötétedtek be a pattanások után, de ugyanolyan hosszan ott maradtak (amíg nem rugdostam meg őket C-vitaminnal) és bizony hetekig láthatóak voltak. Egyébiránt a bőröm szép, tiszta, stresszmentes maradt az elmúlt hetekben, szerintem abszolút érezhető a különbség, ha az ember egy jó antioxidánssal kiegészíti a rutinját. Az én elvárásaimhoz hozzátartozik a foltok halványítása is, így nem vagyok teljesen elégedett.

DSC00081

Ítélet: Nyilván a bőrápolás szerelmesei szeretik váltogatni a kencéiket és úgy gondolom, hogy ez a termék jól beleillik a mai trendekbe. Végső soron a The Ordinaryról beszélünk! Nem várom el, hogy felérjen egy drága C-vitaminos széruméval a tudása és túllépek a felszívódási problémákon. Ennyi pénzért pont jó arra, hogy az ember lánya pár hónapig ezzel egészítse ki a rutinját, azután jöhet a következő csoda vagy a régi, de kicsit költségesebb kedvenc! A The Ordinary a szememben továbbra is az a megfizethető márka, aminél mindig kompromisszumot kötök, mert összességében megéri. Ezt a szérumot sem fogom most azonnal újravenni, de bátran próbáljátok ki, ha elégedettek vagytok a márkával, ez sem fog csalódást okozni!