Kedvence sorozataim 2017-ben

2017-ben eléggé visszaszoktam a sorozatnézésre (szeptemberig sokat voltam nap közben otthon), így úgy döntöttem, hogy összeírom a kis kedvences listámat. Ettől függetlenül holnap lesz bőrápolós bejegyzés! Ezt vegyétek amolyan soron kívüli karácsonyi ajánlónak.

A nosztalgikus

fran

A Dadus hatására többször is majdnem irreális kosztümvásárlásba kezdtem!

A Dadusra a tévében kaptam rá újra és igazi nosztalgia volt számomra. Hihetetlenül magával ragadott, a korszak, amit ábrázol (tehát a 90-es évek) a gyerekkoromat idézik és egyébként is szeretem a családi komédiákat. Fran Drescher története külön megérint: nem elég, hogy ráktúlélő (emiatt gyermektelen) és ebből írt egy könyvet (The Cancer Schmancer), most egy klubot vezet, ahol a rákbetegeknek segít, de képes volt vászonra vinni egy következő sorozatban, ahogy a férjével elváltak útjaik, miután a férfi bevallotta, hogy meleg… ráadásul a Dadust is úgy csinálta végig, hogy súlyos szorongástól szenvedett, miután a nyolcvanas évek végén kirabolták a házukat és a rablók a férje előtt megerőszakolták őt magát. (A szorongás miatt a sorozatok egy részét fix közönség előtt vették fel, mert Fran félt az idegenektől.) Fran egy született komika és ezekben a talán sokak által bugyutának vélt, de számomra örökké szórakoztató vígjátéksorozatokban teljesedik ki legjobban. Bónuszként gyönyörű, a Dadusban a ruhatára mai szemmel néha ijesztő, de sokszor hihetetlen stílusos (pl. a Moschino is rendszeresen adott ruhákat a sorozatnak), én hatalmas rajongó vagyok. Döbbentő egyébként, hogy mennyit változott a világ az elmúlt 20-30 évben, méghozzá a javára – a Dadusban is olyan mondatok hangzanak el a nők szerepét illetően, amik ma felrobbantanák az internetet. De hiába akart maga a dadus is csak egy otthon ülő, gazdag feleség lenni, valahol mégis azt hirdette, hogy egy nőnek legyen lehengerlő személyisége és azzal győzze le a világot.:)

Az abszolút kedvenc családi sitcom

A Goldberg család!!! Ez a sorozat a nyolcvanas éveket idézi és a rendező gyerekkorából merít inspirációt, méghozzá úgy, hogy az első két-három évadban rendszeresen be is vágják az adott rész mögé az oda vonatkozó saját családi VHS-részletet! A filmben szereplő család tehát leképezi a rendező családját és ez különleges sármot ad az egésznek. Én egyébként már most tudom, hogy anyaként egy megtestesült Beverly Goldberg leszek és ezért különösen élvezem az egészet, bónusz, hogy a nyolcvanas évek a titkos szerelmem és itt minden ruha a guilty pleasure-öm.:D Komolyan néha már szerintem kihívásnak vették a stylistok, hogy minél őrültebb mintás pulóvereket találjanak Beverlynek, hozzá képest a 18 éves lányát teljesen visszafogottan öltöztetik.:) Nekem tényleg nagyon szórakoztató, de sokszor nagyon megható is. Aki szeretne egy olyan sorozatot, amiben nincsenek okostelefonok, az ne szalassza ezt el.:)

beverky

szerintem a stylistok iszonyú jól szórakoznak:D

A nosztalgikus – családi sitcom vonalon a másik kedvencem a Fresh off the boat, ami egy második generációs kínai bevándorlócsalád életét dolgozza fel – a kilencvenes években. Ebben is az anya a kedvencem, mert egy igazi freak és én is az vagyok, kész.:D Ez a sorozat is megy egyébként a Comedy centralon, ahogy szerencsére a Goldberg család is műsoron van. (Én mondjuk ezeket jobban szeretem darálni!)

Egyéb sitcomok

Igazi sitcomfaló vagyok és az idén elkezdettekből még kettőt tudok kiemelni: a Silicon Valley első három évadát (a negyedik minden sorozatban mélyrepülés) és a Superstore-t. Az első a szilíciumvölgy kezdő mérnökeiről szól, a második egy hipermarket alkalmazottairól. A Silicon Valley közönségkedvenc, a Superstore amolyan “hidden gem”. Mindkettőn rengeteget nevettem és segítettek felkészülni az államvizsgára, szóval ezer hála.:)

1

Ez olyan szerethető kis sorozat, 100% barátságos lazítás!

 

Az örök kedvenc reality

20 évad America’s Next top model, pár évad Face off és egy évad American Beauty Star után ki merem jelenteni, hogy a jelenleg 16. sima évadát élő Project Runway a legjobb valóságshow divat kategóriában! 16 év és rengeteg különkiadás után is ugyanolyan színvonalas és drámamentes a divattervezőverseny, imádom a zsűrit, imádom a kihívásokat – egyszerűen nem tudok ráunni, minden péntekem fénypontja, amikor végre megnézhetem! Általában remek karakterek vannak benne és a kb. 50 perces műsoridőt nem úgy töltik ki, hogy össze-vissza vágnak és ismételgetik ugyanazokat a jeleneteket.

11

Heidi és Tim az örök nyerő páros 🙂

Egy sorozat, ami inspirált!

Az Orange is the new black főszereplőjének börtönbéli sorsa egyrészt nagyon sok órányi szórakozást szolgáltatott nekem, másrészt arra inspirált, hogy az új munkahelyemen én is éljek valahogy túl!:D Na jó, ez lehet, hogy nevetségesen hat, de egyszerűbb volt így megélni a kezdeti hónapokat. Az aranyos kis, szőke, piszeorrú Chapman mindenki lábtörlőjéből igazi bandavezér lett a sorozat előrehaladásával és a saját sorsomat is így képzeltem el.:D Egyébként a sorozat készítői zseniálisan használják az időt, a sztori a negyedik évad környékén kicsit megfáradt, de ettől függetlenül még mindig nagyon jól működik. Imádom a karakterek változatosságát és nagyon várom a folytatást! A netflixes sorozatok hátrányai, hogy a részeket egy vagy két kupacban dobják ki, így erre például nyártól-nyárig kell várni. Az első öt évadot irreálisan rövid idő alatt elpusztítottam.

111

Már hiányoznak a lányok, remélem a következő évad is eseménydús lesz!

A szakmai kedvencek

A Terápiát remélem már senkinek nem kell bemutatni, a kiégett pszichológus sztorija szerintem ijesztően reális. A harmadik évad páciensei a javítós srác kivételével nekem nem olyan érdekesek, de Balsai Móni feltűnése nagyot dobott a sztorin. Ez a sorozat minden részével a lelkem mélyére hatol.:)

11111

Mácsai Pál ❤

Kicsit más, de szintén orvosokról szól a mindössze két évadot megélt The Knick, ami a századforduló sebészeiről és azok kokainfüggőségéről szól. Számomra szakmailag nagyon izgalmas, ahogy lépésről-lépésre fejlesztik a különböző terápiákat egy millió fajta betegségre. Közben persze rengeteg társadalmi kérdés is előkerül (lehet-e egy orvos színesbőrű? Lehet-e egy orvos nő?), ami még több érdekes csavart visz a sztoriba. Habár az orvostudomány történetét nem teljesen hűen tükrözi, de valós eseményekből inspirálódtak az írók és ha ismeretterjesztőnek nem is az igazi, de a korszak dinamikáját hűen tükrözi a sorozat. (Ezt nem csak én mondom, hanem történészek is.:D)

11111111111

Azért minden műtős jelenetnél fennakadok azon, hogy előadótermekben, kesztyű nélkül műtöttek.. még az aneszteziológus szakma sem létezett. Szívesen tennék egy időutazást ebbe a korszakba!

A hetvenes évek nyers valósága

Ha valami még a fent emlegetett nyolcvanas-kilencvenes éveknél is kedvemre valóbb, az a hetvenes évek. A The Deuce c. sorozat New York prostituáltjairól és a pornóipar kialakulásáról szól. Egyszerűen zse-ni-á-lis. Erről nem is tudok többet mondani, de tényleg nagyon izgalmas kordokumentum, nézzétek meg, mindössze pár rész! Semmit nem szoktam újranézni, de ezt biztosan újra fogom és már alig várom a folytatást!!!

deuce.jpg

Egyszerűen imádom, hogy ez a sorozat köp a mai szépségideálra és a nők nem a konditeremből estek be a forgatásra. Az egész annyira valóságszagú.

A nyolcvanas évek horrorsorozata

A The Stranger Things méltán közönségkedvenc, igazi klasszik horrorsztori. A második évad a maga komplexitásában bőven túltesz az elsőn és a tömeghisztéria körülötte teljesen megalapozott!!! A gyerekek közötti hűség, a klasszikus jó vs. rossz harc, a harminc évvel ezelőtti világ iránti nosztalgia mind nagyon barátságossá teszi ezt az egyébként meglehetősen rémisztő történetet. Két rövidke évad, pár nap alatt ledarálható!

111111

Dustin a kedvenc tévés kölyköm!

Egyéb rövid történetek

A The Big Little Lies igazi filmcsillagokat vonultatott fel, a mind össze hat részes drámára tényleg érdemes egy hétvégét szánni. Kár, hogy az ilyesmi olyan lassan kerül be a tévébe, hogy muszáj az interneten levadászni.

A 13 reasons why nagy port kavart az interneten, sokan utálták, sokan imádták az öngyilkos lány bosszújának sztoriját. Szerintem viszont nagyon is sokatmondó volt a történet és nekem tetszett a sorozat felépítése. Kíváncsi vagyok, mit hoz majd a második évad. Mindenesetre aki még nem fogta fel, hogy a középiskolai diákok közötti terror mennyire rányomja az ember lelkére a bélyegét, az mindenképp nézze meg!

Az Atypical egy autista középsulis srác életét mutatja meg, toleranciára tanít és finoman megérteti, hogy mi zajlik le azok fejében, akik az átlagtól eltérően érzékelik a világot… Ez a másik sorozat, amit intoleráns emberekkel mindenképpen megnézetnék!

Amiről tényleg nem szabad lemaradni!

Szégyen, nem szégyen, én a Trónok harcáig csak idén jutottam el. A sorozat premierekor nekem egyrészt túlságosan erőszakosnak hatott a sorozat, másrészt elvesztettem a fonalat, mert különböző nyelveken néztem össze-vissza. Érdemes volt viszont belevágni, igazából a kb. 7×10 rész nem olyan sok ám, ha esti rituálé lesz belőle.. meglepően gyorsan lehet vele végezni. A végtelenbe tudnám elemezni ezt a sorozatot, amit a női karakterek visznek el a hátukon. Cersei, Sansa, Daenerys mind megérnének egy-egy hosszabb elemzést. 🙂 Itt viszont csak arra szeretnék mindenkit bátorítani, hogy ha hozzám hasonlóan ti is a végtelenbe halasztgattátok, akkor tényleg kezdjetek bele, mert megéri!!! Egyébiránt én szeretem eredetiben nézni a sorozatokat, de itt az események szövevényessége miatt szerintem érdemesebb a szinkronos változatba belekezdeni, mert minden egyes szónak jelentősége van!

Bónusz: szeretnék végre egy Valar morgulis feliratú pólót, amit exkluzívan a boncterembe hordanék! 

111111111

Bár az elején kétséges volt, de igazi feminista sorozat lett ebből is. ❤

Ti mit néztetek az idén? 🙂

Kedvence sorozataim 2017-ben” bejegyzéshez ozzászólás

 1. AmadeaHollóssy szerint:

  Stranger Things – a 2. évad egyben ledarálva, természetesen vasárnap délutáni kezdéssel -, úristen, mennyite izgultunk… Orphan Black, Taboo, Big Little Lies, True Detective 1. évad, ezek voltak a számomra kedvesek.

  Kedvelés

 2. Kismedve szerint:

  Gilmore Girls elejétől a végéig! ❤
  Új felfedezett volt a Viktória, Girls (ezt múlt héten daráltam le egyben), Forever (nagy fájdalmam, hogy egy évad után elkaszálták).
  Nagy Doctor Who fan vagyok. 😀
  Ezen kívűl egy-egy rész elejéig külömböző sitcomok (jóbarátok, big bang theory, modern család, dadus), a csengetett mylord és pár nyomozós, bűnügyes. 🙂
  Záróvizsgák után végre én is megnézem, miért ilyen jó a stranger things 😉

  Kedvelik 1 személy

 3. Nicolette szerint:

  Az örök kedvencem a The Leftovers, ezenkívül nagy kedvenc volt a német netflixes Dark (kizárólag eredeti nyelven a hangulat miatt) és természetesen a GOT és a Stranger Things legújabb évada.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s