A vásárlás apropója: Nagyon megtetszett az iherb-ön, az ára is szimpatikus volt és valamiért rákaptam a chlorellára meg mindenféle algaszerűségre.. (Ld. azóta van itthon spirulinapor is, ami mindent zöldre ken és igazából pénzkidobás volt, de szökőévente én is elcsábulok a varázsszerek iránt! Az Alimenton pont a héten raktak ki egy bejegyzést arról, hogy miért felesleges ilyesmire költeni.)

Helye a rutinomban: Esti lemosónak használom.

Csomagolás: Műanyag tubus, 118 ml, egyszerű sárga és fehér design, szeretek hozzányúlni.

DSC00787

Összetevők: A cosdna szerint jópár növényi kivonat és antioxidáns van benne, egy-két gyengéd lemosókompens mellett. Sajnos én még mindig nem látom az értelmét ezeknek a plusz összetevőknek, mert 30 másodpercet sem töltenek az arcomon. Ez nem von le az értékéből, de igazából hozzá sem ad szerintem…  (tök vicces egyébként, hogy a márka sensitive megnevezésű lemosójának még bonyolultabb az INCI-je és kb ugyanennyi kutyafülét tartalmaz, de mindegy.) Mindenesetre tartalmazza, amit ígérnek, hiszen tényleg rengeteg növény van az INCI-ben (aloe vera, bogyósgyümölcsök, gránátalma, calendula, kamilla), ezekkel pedig egyenként is el lehet adni egy kozmetikumot. Aki egy kis természetközeli extrára vágyik és tartózkodik a technika csodáitól, annak ez az összetevőlista gyakorlatilag egy igazi főnyeremény.

DSC00785

Fizikai tulajdonságok: sárgás, furcsa szagú gél, ami nagyon szépen felhabzik és fura íze van (:D). Könnyen lemosható.

Hatás: Egy darabig volt egy olyan érzésem, hogy szárítja a bőröm, ezért a napi egy használatnál maradtam. Ezután összebarátkoztunk, folyamatosan használtam minden egyes nap, tulajdonképpen megilletődtem, amikor az alja közelébe értem, hiszen elégedett voltam és ezért nem is rendeltem más lemosót a használata alatt. Alapvetően olcsó lemosó, így az általános koncepció setesutasága se zavar: nem akarnak több pénzzel lehúzni, mint amennyit egy jó lemosó ér (koreai mércével).

Újravétel: Most nem, de van még 1-2 dolog, ami akár érdekelne a márkától – nem igazán mozgok ezen a natúr vonalon, nekem elég érdektelen, de ettől függetlenül ha valami felkelti a figyelmem, megvásárolom, ahogy az előző posztban is írtam. 🙂

 DSC00786

A hét elején szó esett a tartósítószermentes kozmetikumokról is. A lemosó tubusán is jól látható, hogy csak hat hónapig garantálják a felhasználhatóságot. Én ezeket az időkorlátokat nagyon szigorúan betartom, az adott terméket mindig azzal a tudattal bontom fel, hogy innentől kezdve legalább minden egyes nap, de adott esetben napi kétszer is kell majd használnom. Ha egy kozmetikumnak megváltozik a szaga vagy az állaga, az mindenképp riasztó jel, ha ilyen változást láttok, irány a kuka! A több éves kencéknek semmi keresnivalója a szekrényben!