A profi bőrápoló evolúciója

Nem saját írás, de annyira szórakoztató, hogy a szerző engedélyével megosztom a blogon.:) Avagy a tipikusan zajló bőrápolásmánia lépcsőfokai, Szolnoki Nikolett tollából…:)

1. Pánik-szakasz (Amikor rájössz, hogy a nappali-esti krém, bőrradír, sminklemosó micelles víz háromszög nem jó, Meghallod, hogy mások idegen nyelven beszélnek ilyeneket: “A TO. 30% AHA szerinted is a DE Baby Face dupe-ja?”, )
2. Kapkodás-szakasz (Megtalálod az olcsó koreai termékeket, oldalakat, eladókat és vagyonokat költesz el. Blogger és youtuber listád lesz. Feljegyzéseket készítesz, teleírt jegyzetfüzet lapok tarkítják a tükröt és a fürdőszobád úgy néz ki, mint egy drogéria. Új polcot szerelsz fel. A postás elkezd a keresztneveden szólítani, te pedig névnapi ajándékot készítesz neki. )
3. Átmeneti-szakasz (INCI-t tanulsz és kinyitott internettel mászkálsz szemüveggel az orrodon a drogériában. Orr-rácolva, finnyásan teszed vissza a krémek java részét. Megtanulod a vámszabályokat és paragrafus szerint képes vagy idézni azokat. Észreveszik a változást rajtad. Fényvédő gyűjteményre teszel szert.)
4. Túltolás-szakasz (Csak értelmes hatóanyagokat használsz, azokból viszont dupla mennyiséget, mégsem érted, miért piros a fejed. Facebook oldalt indítasz és megosztod a nehezen megszerzett tudást barátnőiddel, szomszédaiddal és bárkivel, aki szembejön és van türelme végighallgatni. Már érted a rövidítések zömét és majd szétvet a büszkeség. Karácsonyra mindenki szérumot kap körülötted.)
5. Kiforrott-szakasz (Vásárlási stop-ra teszed magad. Elkezd vonzani a minimal rutin. A The Ordinary-t Niod-ra váltod, szelektálsz a koreai márkák között, nyugatról is lehetőleg az kell, ami nehezen hozzáférhető. Célzottan költöd el a nagy összegeket. Lelkiismeret furdalás nélkül iktatsz be hydration-only napokat. Elkezdesz elajándékozni. Nem érdekelnek a negyedévente változó trendek. Szinten tartasz, pontosan tisztában vagy a bőröd igényeivel.) 

 

Szóval ti hol tartotok?:)

A profi bőrápoló evolúciója” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. anna990 szerint:

    Mivel a The Ordinary-ról még nem váltottam NIOD-ra, szerintem én olyan 4,5 lehetek. Minden máson már túl vagyok; volt amikor a 8%-os AHA-t 2%-os PC BHA-val keverve használtam napi szinten reggelente, mert hmm de jó simi lesz tőle az arcom.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s