Heimish All Clean Balm – termékteszt

A vásárlás apropója: még tavaly nyár elején vettem, amikor Koreában felkapottá vált. Azóta csak Tindigó lemosója és egy szponzoráció miatt tettem ideiglenesen félre.

Helye a rutinomban: természetesen este, sminklemosáshoz használom a double cleansing részeként. Számomra kissé furcsa, hogy sokaknak még mindig új ez a fogalom és leszólják az olajos lemosókat azért, mert nem tudják, hogy ezután még szükség van egy géles vagy egy habos arclemosóra a tökéletes tisztításhoz!

Csomagolás: ez a standard méretű lemosótégely, a design pedig magáért beszél, arannyal díszített pasztellszínek az egyszerű fehér tégely tetején. Jól záródó, masszív műanyag.

DSC_4119

Összetevőlista: Az INCI-ből elsősorban kiemelném, hogy elég sok növényi kivonat és illóolaj van benne. Bár ezek nagyon kevés időt töltenek az arcunkon és így kicsi az esély az irritációra, az érzékeny bőrűeknek mégis azt mondanám, hogy tartózkodjanak ettől a terméktől. Nagyon kár, hogy a szintetikus lemosókomponensek és a sheavaj mellé becsempészték ezeket, legyen szó akármilyen minimális mennyiségről.

Fizikai tulajdonságok: összehasonlítva az általam próbálgatott lemosókkal, ennek a balzsamos textúrája messze a legjobb. Látszik, hogy mennyire elegánsan lettek kimérve az (értékes) összetevők, hiszen ahhoz, hogy a tégelyben lévő szilárd anyag kellemesen szétolvadjon a bőrünkön, az olvadáspontot kell jól beállítani. A halmazállapotok közötti váltás valószínűleg a normál testhőmérséklet alatt van 1-2 fokkal, hiszen nagyon könnyű végigmasszírozni az arcom ezzel a lemosóval, szépen siklik.:) A használat több mint kényelmes, leszámítva azt, hogy minden egyes alkalommal használni kell a spatulát. Én jobban szeretem emiatt az adagolós, folyékony, lemosó olajakat – cleansing balmból viszont valószínűleg ez a csúcs, ami a konzisztenciát illeti. 

DSC_4118

Hatás: A szememet nem csípi, nem képez bevonatot, a szempillaspirált is szépen lehozza, nincs az a vakolat, amivel ne birkózna meg. Fontos tudni, hogy a vegyészek, akik létrehozták ezt a csodát, egyben a Banila Co. Clean It Zero szülei is. A Clean It Zeroban lényegesen kevesebb potenciális irritáns van egyébként, én még személy szerint nem próbáltam, de a profi bőrápoló barátaim mind szerették. Remélem büszkék magukra az alkotók, hogy a “gyermekeik” évek óta uralják a koreai piacot.

Ítélet / újravétel: Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, bátran ajánlom, az INCI megfontolásával. Ár-érték arányban sem fogtok csalódni. Én viszont igyekszem minden tégelyt tubusra illetve pumpás kiszerelésre cserélni a polcomon, egyszerű higiéniai okokból. Kevesebb macera, könnyebb adagolás. Én most a karácsonyra kapott Tindigó lemosómat fogom elhasználni, úgyhogy egy darabig nem tervezek vásárolni, de a Heimish All Cleansing Balmhoz egyébként bármikor szívesen visszatérnék.:)

DSC_4122

Heimish All Clean Balm – termékteszt” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s