A vásárlás apropója: ez egy nagy auchanos haullal jött haza, régóta ki akartam próbálni az azelainsavat, nagyon megörültem hát, amikor megláttam.

Helye a rutinomban: A fizikai tulajdonságai miatt ennek csak az esti rutinban van keresnivalója. Általában hagytam neki relatíve sok időm (15-20 perc) felszívódgatni, aztán a maradékot valami mással oszlattam el. Akkor használtam sokat, amikor sok pattanásom volt (akár helyi kezelőként is), illetve rozáceás fellángolásra is bepróbálkoztam vele eleinte.

Csomagolás: Fehér műanyag tubus, nem a legszebb, a társai külseje jobban sikerült!

Fizikai tulajdonságok: nehéz, fehér krém. Agyagos maszk, fizikai fényvédővel keverve – ezt a krémmánián írták és nagyon igaz. Mint a legrosszabb fajta régi gyógyszertári kence, nagyon problémás. Én ezen túltettem magam az éjszakai használat miatt, de kommentben sokan jeleztétek, hogy nektek ez már elviselhetetlen. Megértem.A képen egy borsónyi mennyiség az egész karomon elterítve.....

A képen egy borsónyi mennyiség az egész karomon szétkenve, még így is látszanak a fehér csíkok.

Összetevőlista: kaolin, cink-oxid… nem vagyok vegyész, de nem értem mire föl. Talán hogy szárítsa a zsíros / problémás bőrt? Hatóanyagként az azelainsav mellett niacinamid, csodamogyoró (bár ez sok rozáceásnak irritáns….), nyugtatókémt allamtoin és pantenol. A koncepció csodás, leszámítva a körítést…sajnos.

Hatás / ítélet: A pattanásokkal nálam úgy ahogy jól elbánt, a rozáceát nem érdekelte, de végső soron annyira rossz az állaga, hogy nem ér meg annyi szerencsétlenkedést, mint amilyen eredményt nyújt. Bőven vannak jobb pattanáskezelőim, a hatás nem is volt lenyűgöző. Az általam próbált Cosmia termékek közül ez a leggyengébb, mindent összevetve. Kár érte. Ezzel jó időre le is zártam a Cosmiás próbálkozásokat. Nem tudom, el fog-e valaha fogyni ez a tubus, gyanítom, hogy nem, de az árát már megszolgálta (700 Ft), jó tanulópénz volt. 🙂 Szerintem a legtöbbet az árulja el, hogy az elmúlt hetek rosaceázós hisztijei alatt egyszer sem jutott eszembe elővenni és bekenni vele a problémás részeket, pedig Isten látja lelkemrt, sokat törtem a fejem a megoldáson. 😦

Újravétel: majd a The Ordinary azelainsavját inkább, ha eljutok odáig. Egyébként az is ellene szól, hogy mindössze hat hónap a lejárati idő – az enyém azt hiszem pont ennyi idős és állag alapján mintha megromlott volna, bár a felső, szétvált rétegek után a szokványos krém jött ki… de inkább kidobom.