A januári rosáceás fellángolások után ismét belevágódtam a bőrápolás ezerlépéses mennyországába és elég sok terméket is felkezdtem. Ez veszélyes húzás, kicsit tényleg elszaladt velem a jó, de rendben van a bőröm, ez a fontos! Arra gondoltam, hogy tekintsük át a rutinom!

DSC01043

 1. Lemosók: az érzékenység miatt szinte kizárólagosan Ildi lemosóját használtam, sokszor reggel és este egyaránt. Emellé társult be ez a kis csóri, de a célnak megfelelő aktív szenes, Balea lemosó folyadék, amivel tulajdonképpen elégedett vagyok. Ezutóbbi egy ad hoc vásárlás eredménye, de hetek óta használom és jók vagyunk együtt.
  DSC01045
 2. Esszenciák: felnyitottam a Blithe ginzenges szérumát, amit a chokchok.hu-tól kaptam. Ezzel egyszerűen nem lehetett várni, ez minden szempontból egy csoda. Együtt alszunk, ameddig nem vagyok otthon, egy kivilágított szentélyben tartom. A hónap közepén kinyitottam a Berrisom esszenciámat is, ami már egy ideje csücsül a raktáramban. Ez szintén beköltözött a szentélybe, szintén megtestesíti Koreát. (Az INCI-je szokás szerint nem kifogástalan sajnos.) Harmadikként pedig a napokban, szintén a postára érkezés napján, mert februárban a türelmetlen majmot játszottam, magamra kentem ezt a csodás japán ceramidos lotiont is, megerősítendő a meggyepált védőrétegem.
  DSC01046
 3. Szérumok: ebben maradtam a szokásos reggel Tindigó C-vitamin, este The Ordinary Resveraratol vonalnál.
  DSC01044
 4. Hidratálókrémek: ebben sem volt változtatás, reggel megelégedtem az esszenciákkal, estére pedig visszaszoktam a lóolajos krémemre.
 5. Fényvédő: a Benton sporttal nyomultam, ameddig nem jött meg a Missha teljesen fizikai fényvédője, amiről pár nap használat után ki merem jelenteni, hogy az én bőrömnek ez a tökéletes formula.
  DSC01047.JPG

Lenyűgöző, hogy februárban mennyi szerelem köttetett, de jó ha tudjátok, hogy az elmúlt hónapokban többnyire közönyös voltam az újonnan kinyitott krémekkel, már ha éppen nem a minimálrutin vizein eveztem. A rutinépítéshez szerencse is kell, sajnos a sztorihoz hozzátartozik, hogy a sokat emlegetett rozáceás fellángolást is egy túl erőszakos lemosó okozta. A fent emlegetett új kencéket azért is mentem rögtön használatba venni, mert tudtam, hogy nincs az összetevőkre konkrét érzékenységem és 2 hét így is volt mindig két újdonság közt, leszámítva a hipoallergén fényvédőt.

Haul

Feloldottam a shoppingstoppot és nyilvánvalóan bepótoltam, ami az elmúlt hónapokban elmaradt. Egyrészt a fent említett listából megjött a ceramidos lotion és a Missha fényvédő. A fényvédő mellé csapódott egy olajos lemosó is. Ezen kívül pedig nem tudtam ellenállni a Purito mintacsomagjának, amivel komoly terveim vannak, már el is kezdtem részletesen tesztelni, de ez viszont lassan fog menni.

DSC01050DSC01026

Programok

Februárban a kedvenc programom kétségtelenül a téli állatkertezés volt a mínusz öt fokban. Nem gondoltam volna, hogy simán felül fogja múlni a nyári hangulatot. Nem csak az volt szívderítő, hogy kevés ember volt, hanem sokkal közelebbről meg lehet nézni az állatokat, ugyanis a téli házaikban vannak. Ez persze nem mindegyiküknek jó, hiszen sokkal kevesebb a hely és a tereptárgy, de kétségtelenül vannak tágas és nem mellesleg gyönyörű épületek az állatkert területén, ahol barátibb a fogság. Nem beszélve arról, hogy az egyébként is nyílt házakban sokkal kevésbé tűntek stresszesnek például a makik, sokkal közelebb jöttek, sokkal barátságosabbak voltak, hiszen nem volt riasztó tömeg. Fotóim nincsenek nagyon, nem fotózásra pazaroltam az időt, én is sokkal nyugodtabb voltam a kevesebb látogató mellett, ezért sokkal inkább ki tudtam élvezni ezt a remek hétvégi programot.

DSC_5577
Itt épp fejjel lefelé lógva eszik a lajhár.:)

DSC_5151