A napokban ütötte fel a fejét egy új, koreaisnak ható trend, amely három lépést szentel az esti arctisztításnak. A double cleansinghez képest annyi a különbség, hogy az olajos és a habzó lemosó előtt még beiktatnak egy micellás vizet vagy egy arctisztító kendőt a sminkréteget fellazítandó.

Vélemény?

Ez önmagában egy nagyon jó trükk, azonban erre csak és kizárólag azoknak van szükségük, akik tartós, vízálló, színpadi, drag queen sminket viselnek. Ez nem szól másról, csak az arctisztító kendők eladásáról.

A double cleansinget alapvetően nagyon megbízható és kíméletes módszernek tartom, de valójában erre is csak azoknak van szükségük, akik a mindennapokban sminkelnek / alapozót használnak. Akik csak fényvédőben mászkálnak, azok egy kétfázisú lemosóval (például az Innisfreevel) is könnyedén megoldhatják ezt, esetleg működhet egy olajos lemosó + arctisztító víz (például Balea) kombináció. Nem muszáj mindenképpen kényszeresen ragaszkodni az erőteljes arctisztításhoz sem, csak a védőréteg kárára megy. Én már módszeresen kerülöm a habzó lemosókat, csak gyengéd, géles vagy hidratáló formulákat választok. Reggelente lehet, hogy elég a sima csapvizes öblítés. Próbáljatok ki egy 1-2 hetes detoxot, könnyítsetek a rutinon! A lényeg, hogy a smink eltűnjön – a legtöbb arclemosónak egyébként oldania kell a sminket, csak legyetek kitartóak, ahogy a fogmosásra is időt kell szánni, az arcmosásnak is okvetlen része kell hogy legyen egy 1-2 perces “arcmasszázs”.

A lemosás ne a vegyszerek erősségéről szóljon, hanem az alaposságról!!!

Arctisztító készülék?

Én nem vagyok az arctisztító készülékek rajongója, nem tartom őket feltétlen szükségesnek. Fizikai hámlasztóként működnek, gyulladt területen pedig abszolút kerülendőek. Vannak persze kímélő darabok, én nem próbáltam őket, érzékeny a bőröm. A Rival de Loop arctisztítót nem bírja az arcom. Ha arctisztító készüléket használtok, figyeljetek oda a túlhámlasztás jeleire és igyekezzetek extrakímélő lemosót használni velük, lassan szoktassátok hozzá a bőrt.