A vásárlás apropója: amikor előhozakodott a márka az EUK 1,34%-kal és vele, akkor nem tudtam megállni a vásárlást. (Egyébként most is csábító újdonságokkal rukkolnak elő: lesz réz-peptides Buffet szérum és arbutinos C-vitamin.)

Helye a rutinomban: ő volt az esti szérumom. A reggeli rutinomban gyakorlatilag folyamatosan C-vitamin van, minden mást estére tartogatok, itt jó ideig egyeduralkodó volt. Egy idő után rászoktam arra, hogy keverem valamelyik könnyű hidratálómmal.

Csomagolás: szokásos barna üveg és pipetta, 6 hónapos lejárati idővel, ami kicsit rövidke, de a 30ml lazán használva sem tart nagyon tovább. Egy pipettányi adag elég egyszerre, ezért is kedvelem ezt a csomagolást. Nem tartottam hűtőben, egyszerűen az éjjeli szekrényemen lakott.

Fizikai tulajdonságok: A The Ordinary többi szérumához hasonlóan kissé sűrű, furcsa állagú, némileg furcsa szagú sűrű szérum, ízre keserű (a barátom hívta “a keserűnek”…:D), nehézkes felszívódású. Ahogy fentebb emlegettem, elég gyakran kevertem, szinte bármivel kompatibilis volt és ezt igencsak szerettem. Elkeverve a felszívódása is gyorsabb volt. Ugyan az állaga pont olyan utálatos, mint a többi TO. terméké és ugyanúgy köré kellett építeni a rutint, ez legalább nem törte ketté a lépéseket, nem tette nehezebbé a többi termék használatát, simán fölé kentem akármit és ment a maga rendjén a rituálé. Magában gyakran csípett, de ez mostanában jellemző a tömény szérumoknál, ezért is kevergetek…

Összetevők: A resveratrolról ebben a bejegyzésben írtam. A molekula a SIRT1 nevű enzimeket aktiválja, ami összességében a sejten belüli oxidatív stresszt nyomja el. Ez egy kicsit bonyolult, talán lépjünk is túl rajta kivételesen. (Itt van két érdekes cikk: 1, 2) Arról, hogy mi az oxidatív stressz ebben a bejegyzésben ejtettem szót. A szérum másik fontos komponense a ferulasav nevű antioxidáns, amit arról ismerhettek, hogy a C-vitamin stabilizálására is használnak – arról, hogy az antioxidánsok hogyan stabilizálják egymást, az előzőleg linkelt cikkben olvashattok! A szérum INCI-je azért zseniális, mert a két összetevőn kívül csak az oldószert tartalmazzák, ami egyszerű propilén-glikol. Azt hiszem, hogy az érzékeny bőrűek örülhetnek, mert ebben tényleg semmi felesleges nincs!

Hatás: Nagyon élesen meg tudtam figyelni a kezdeti hatását, ugyanis ekkor épp nem volt C-vitamin vagy más jelentős antioxidáns a rutinomban. A bőrképem nem volt rossz, de egy hónap leforgása alatt látványos javulást láttam összességében – azt a fajta javulást, amit csak egy jó antioxidáns szérummal lehet fenntartani. Ez a hatás természetesen elkezdett stagnálni és amikor abbahagytam a szérum használatát még jó ideig megmaradt. Nagyon nehéz pontosan megmondani, hogy mi minek a következménye, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy az első használati hullám nagyon jót tett az arcbőrömnek! Számomra ez a szérum behozta az ígéreteket, nagyon elégedett is voltam vele, bátran ajánlom mindenkinek, én az utolsó cseppig élveztem!

Újravétel, ítélet: A jelenlegi szabályaim szerint reggelre és estére elég 1-1 szérum, reggelre lehetőleg legyen egy jó C-vitamin, estére pedig valamilyen más antioxidáns. (A fényvédőzés és a retinolozás után ezt tartom a legjobb antiagingnek!) Ebbe tökéletesen beleillik a resveratrol, mint hatóanyag, nem konkrét problémával rendelkező, de még javítható bőrképhez szerintem kifejezetten ideális, halmozni nem érdemes. Ez egy említésre méltó összetevő és ha konkrétan ezt a szérumot nem is, de más resveratrolos terméket még biztosan fogok vásárolni. (Másik nagy kedvencem ezzel az összetevővel ez a Madre Labs krémecske volt.)

Ti próbáltátok ezt a szérumot? Van egyéb resveratrolos kedvencetek?