A kedvenc Deciem termékem: The Ordinary Resveratrol termékteszt

A vásárlás apropója: amikor előhozakodott a márka az EUK 1,34%-kal és vele, akkor nem tudtam megállni a vásárlást. (Egyébként most is csábító újdonságokkal rukkolnak elő: lesz réz-peptides Buffet szérum és arbutinos C-vitamin.)

Helye a rutinomban: ő volt az esti szérumom. A reggeli rutinomban gyakorlatilag folyamatosan C-vitamin van, minden mást estére tartogatok, itt jó ideig egyeduralkodó volt. Egy idő után rászoktam arra, hogy keverem valamelyik könnyű hidratálómmal.

Csomagolás: szokásos barna üveg és pipetta, 6 hónapos lejárati idővel, ami kicsit rövidke, de a 30ml lazán használva sem tart nagyon tovább. Egy pipettányi adag elég egyszerre, ezért is kedvelem ezt a csomagolást. Nem tartottam hűtőben, egyszerűen az éjjeli szekrényemen lakott.

Fizikai tulajdonságok: A The Ordinary többi szérumához hasonlóan kissé sűrű, furcsa állagú, némileg furcsa szagú sűrű szérum, ízre keserű (a barátom hívta “a keserűnek”…:D), nehézkes felszívódású. Ahogy fentebb emlegettem, elég gyakran kevertem, szinte bármivel kompatibilis volt és ezt igencsak szerettem. Elkeverve a felszívódása is gyorsabb volt. Ugyan az állaga pont olyan utálatos, mint a többi TO. terméké és ugyanúgy köré kellett építeni a rutint, ez legalább nem törte ketté a lépéseket, nem tette nehezebbé a többi termék használatát, simán fölé kentem akármit és ment a maga rendjén a rituálé. Magában gyakran csípett, de ez mostanában jellemző a tömény szérumoknál, ezért is kevergetek…

Összetevők: A resveratrolról ebben a bejegyzésben írtam. A molekula a SIRT1 nevű enzimeket aktiválja, ami összességében a sejten belüli oxidatív stresszt nyomja el. Ez egy kicsit bonyolult, talán lépjünk is túl rajta kivételesen. (Itt van két érdekes cikk: 1, 2) Arról, hogy mi az oxidatív stressz ebben a bejegyzésben ejtettem szót. A szérum másik fontos komponense a ferulasav nevű antioxidáns, amit arról ismerhettek, hogy a C-vitamin stabilizálására is használnak – arról, hogy az antioxidánsok hogyan stabilizálják egymást, az előzőleg linkelt cikkben olvashattok! A szérum INCI-je azért zseniális, mert a két összetevőn kívül csak az oldószert tartalmazzák, ami egyszerű propilén-glikol. Azt hiszem, hogy az érzékeny bőrűek örülhetnek, mert ebben tényleg semmi felesleges nincs!

Hatás: Nagyon élesen meg tudtam figyelni a kezdeti hatását, ugyanis ekkor épp nem volt C-vitamin vagy más jelentős antioxidáns a rutinomban. A bőrképem nem volt rossz, de egy hónap leforgása alatt látványos javulást láttam összességében – azt a fajta javulást, amit csak egy jó antioxidáns szérummal lehet fenntartani. Ez a hatás természetesen elkezdett stagnálni és amikor abbahagytam a szérum használatát még jó ideig megmaradt. Nagyon nehéz pontosan megmondani, hogy mi minek a következménye, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy az első használati hullám nagyon jót tett az arcbőrömnek! Számomra ez a szérum behozta az ígéreteket, nagyon elégedett is voltam vele, bátran ajánlom mindenkinek, én az utolsó cseppig élveztem!

Újravétel, ítélet: A jelenlegi szabályaim szerint reggelre és estére elég 1-1 szérum, reggelre lehetőleg legyen egy jó C-vitamin, estére pedig valamilyen más antioxidáns. (A fényvédőzés és a retinolozás után ezt tartom a legjobb antiagingnek!) Ebbe tökéletesen beleillik a resveratrol, mint hatóanyag, nem konkrét problémával rendelkező, de még javítható bőrképhez szerintem kifejezetten ideális, halmozni nem érdemes. Ez egy említésre méltó összetevő és ha konkrétan ezt a szérumot nem is, de más resveratrolos terméket még biztosan fogok vásárolni. (Másik nagy kedvencem ezzel az összetevővel ez a Madre Labs krémecske volt.)

Ti próbáltátok ezt a szérumot? Van egyéb resveratrolos kedvencetek?

A kedvenc Deciem termékem: The Ordinary Resveratrol termékteszt” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ági szerint:

  Én is használom néhány hónapja ezt a szérumot, nagyon szeretem, viszont van vele egy apró gond: nálam hajlamos néhány pattanást előhozni, annak ellenére, hogy egyébként el szoktak kerülni. Úgyhogy még morfondírozom az újravételen, főleg most, hogy a Victoria Health már nem forgalmazza a márkát…

  Kedvelés

 2. Hajni szerint:

  Én az Ordinary EUK 134 – nevű szérumát használtam. Télen, ősszel nagyon jó, volt, de most már sok ebben a jó időben. De mivel ilyen jókat írtál erről a termékről, lehet, hogy ősszel beszerzem!

  Kedvelik 1 személy

 3. Mariann szerint:

  Érdemes várni egy picit arcmosás után, azt vettem észre, hogy csak nedves bőrön csíp (zuhanyzás után, full nedves bőrre való felvitelkor jöttem rá, akkor nagyon brutál volt). Hogy őszinte legyek, én nem vettem észre különösebb változást a használatával, viszont amúgy is inkább megelőzés céljából vettem

  Kedvelik 1 személy

 4. timeazsofia szerint:

  Kedves Salomé!
  Azt írod a Resrevatrol-os szérumról, hogy “…a két összetevőn kívül csak az oldószert tartalmazzák, ami egyszerű propilén-glikol.” Ezek szerint a propanediol ugyanaz, mint a propilén-glikol? A krémmánián azt írják, hogy hasonló, de a propanediol növényi eredetű. Mit gondolsz?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s