Skin&Lab Barrierderm krém review

A vásárlás apropója: ezt a terméket a Jolse.com-tól kaptam tesztelésre, de magának a lehetőségnek is nagyon örültem, mivel már próbáltam Skin&Lab hidratálót és az igazi szerelem volt. A januári rosaceázásom óta pedig azon vagyok, hogy a bőrbarrieremet megerősítsem, a rutinom a ceramidok és a niacinamid körül forog!

A hivatalos ajánlás szerint a krémet szuperszáraz bőrre ajánlják és önmagában is használható, mert mélyhidratáló és védőréteget képző összetevői miatt minden feladatot ellát.

Helye a rutinomban: esti rutin vége, napi szinten.

Csomagolás: 50ml-es tubus, szerencsére nem kell belenyúlni. A műanyag masszív, a rózsaszín-fehér dizájn nekem nagyon tetszik.

Fizikai tulajdonságok: Sűrű, fehér krém. Tényleg száraz bőrre kifejlesztve. Furcsa, hogy  apró szemcsék vannak benne, de eloszlatva a bőrön ezek eltűnnek. Ezek elvileg a reklámösszetevő “fila-seedet” tartalmazzák, tehát ha ilyet tapasztaltok, a termék nem romlott. Sajnos zavaró illóolajillata van és habár ez mindig erősebb a tubus elején, aztán valahogy idővel eltűnik, engem egy kicsit frusztrál.

Összetevőlista: A híres-neves fila-seedről sajnos nem találtam információkat, ez leginkább valami védőanyag, ami fizikailag fedi a bőrt és csökkenti a víz párolgását. Ha már itt tartunk, felháborítónak tartom, hogy nem hogy a neten nem lehet megtalálni, hogy pontosan mi ez, de még a csomagoláson is nyelvtanilag hibás és érthetetlen angol mondatok vannak. Ez nem profi. Visszatérve az INCI-re: ebben a krémben minden megtalálható, ami a bőrből hiányzó puhaság és nedvesség pótlására szolgál – természetes és szintetikus emolliensek és vízkötő molekulák. Nem rossz, de a ceramidok egy kicsit túl hátul vannak a listában, a illóolajok meg túlságosan elől. Furcsa, hogy a koreaiak mindenbe raknak niacinamidot, de pont a védőréteges krémben nincs.

DSC_5867

Hatás: Sajnos ezt a krémet nem használtam túl sokáig, mert az én normál bőrömre ez ebben az időjárásban már sok. Az első napokban, amikor még hidegebb volt, nagyon élveztem. Vastagon kentem és ugyan mindig volt némi maradék reggel az arcomon, de a várt hatás nem maradt el. Ősszel talán újra előveszem, mert az állaga tetszett és a sutaságai ellenére még mindig érdekel a márka, csak jelen esetben szerintem szerencsétlen a névválasztás. Száraz bőrre jó lehet, feltéve, hogy az illóolajokat jól viseli a vásárló. Erről a fila-seedes dologról nem tudok nyilatkozni. A krém jelenleg 18 dollár a Jolse.com-on, így nem is a legolcsóbb – annak aki spórol, nem éri meg. Ne várjatok hidratálásnál többet, ez a krém se nem nyugtató, se nem bőrbarrier visszaállító. 🙂

Olvasnivaló:

Skin&Lab Barrierderm krém review” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Bagette szerint:

    hahah ezt én is bírom, mikor random összepakolt angol szövegek vannak gyakran egész jó koreai márkák termékein 😀
    egyik rokonom abszolút “minek kensz magadra kínai vackokat” véleményen van a koreai/japán termékekkel kapcsolatban, és nem akar felvilágosulni…na amikor egy tosowoong maszkomon látta a kissé random angol szöveget, úgy gondolta, ez már döntő érv abban, hogy micsoda bevizsgálatlan életveszélyes kencékkel veszélyeztetem az életem 😦 😀

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s