Áprilisi aktuális: rutinújítás + változások az életemben (betegség, munka, olvasnivalók)

Márciusban a Facebookon mutattam meg a hivatalos rutinom, az Instagrammon pedig elég sokszor mutatom a másodlagos rutinom, amit a párom lakásában tartok. Arra gondoltam, hogy összefoglalnám az elmúlt 2-3 hónap mozgásait és hogy melyik termékről mire váltottam, hiszen annyi minden elfogyott mostanában…

Megjegyzés: ezeket a termékeket nem egyszerre használom, gyakorlatilag két külön rutinom van a két lakhelyemen, ezért tűnik olyan iszonyat soknak!

Tindigo olajos lemosó >>> Missha olajos lemosó

Az állaguk teljesen más, a Tindigo inkább zselés, a Missha inkább folyós, de közös bennük, hogy mindkét termék alkalmas sminklemosásra és könnyű (akár reggeli) arcmosásra egyaránt. Mindkettő nagyon kíméletes, így bármikor bevethetőek, mindkettőt nagyon szeretem.

DSC_5874

Jamong Cleansing Balm >>> Beauty of Joseon Cleansing Balm

Bár nem szeretem annyira a tégelyes lemosó balzsamokat, de a Beauty of Joseonnak nehezen álltam ellen. Előnyük, hogy utazáskor könnyű őket kiadagolni. A Beauty of Joseon nagyon sűrű és krémes, egyelőre a próbálgatás elején vagyok. (Még mindig a Heimisht tartom a legjobbnak!!)

DSC_5897

Lagom lemosók >>> Cerave termékek

Mind a kettő márkát nagyon kedvelem, kár, hogy a Lagomból csak travel kitem volt.

DSC_5896

The Ordinary EUK és Resveratrol >>> Caffeine + EGCG és ATIP + Vitamin F

A blog kedvéért igyekszem a Deciem termékekkel ismerkedni, ezért másodkézből beszereztem még két klasszikust. Ezeket esti antioxidáns szérumként használom. (Nem egyszerre.)

DSC_5877

Berrisom The Prestige essence >>> Iunik Propolis Vitamin Synergy Serum

A Berrisom sűrű, kényeztető esszenciája szerelem volt első kenésre és végül reggel-este használtam, az utolsó cseppig kiélveztem. Őt több minden váltotta, az esti rutinban a szerepét az Iunik széruma vette át, a reggeliben a lent látható Naruko lotion. Ez a rutinom legkoreaibb része és lehet, hogy felesleges, de semmi pénzért nem mondanék le róla.

DSC_5898

Berrisom Timetox Toner >>> Klairs Supple Preparation toner

Ezt csak most kezdtem, de máris imádom a váltást.

DSC_5890

Minden hidratálókrém >>> Beauty of Joseon Dynasty Cream

Ezt is használtan vettem, így rögtön csatasorba kellett állítani, de mindent kirúgdosott.:D Szerelem, komolyan!

DSC_5895

Cosrx Birch Sap Lotion >>> Naruko vörösárpás lotion

A Cosrx ezen termékével nem igazán barátkoztam össze millió próbálkozásra, de a Szépségcentertől kapott Naruko lotion viszont mindent visz. Ezt a barátomnál használom, a Dynasty krémet pedig a saját lakásomban. Ha dönteni kellene közöttük, valószínűleg nem tudnék, de talán a Naruko kerülne a reggeli rutinba, a Dynasty pedig az estibe.

DSC_5878

Kémiai fényvédők >>> Fizikai fényvédők

Ezt most így érzem jónak, majd lehet, hogy megváltozik a dolog.

Kicsit ijesztő így egyben látni, de tényleg hosszú idő alatt és kifogyás miatt cserélődtek le ezek a termékek – legalább nagyjából láthatjátok, hogy a közeljövőben milyen terméktesztek várhatóak a blogon!

Személyes: hemicrania continua, az új bff-em

Márciusban azért nem volt ilyen aktuális bejegyzés, mert már úgy felborult az életem, hogy nem tudtam hova kapni. 2018 többszörös magánéleti válsággal kezdődött (ezúton is köszönöm a barátaimnak, hogy tartották bennem a lelket) és ezt az tetőzte, hogy februárban brutális fejfájások törtek rám, amit a mikroszkóp fénye is provokált. (Ha valaki nem tudná, patológusrezidens vagyok, tehát állandóan mikroszkópozok.) Ezek egy hét után szűntek, de márciusban újra rámtörtek. A tudat, hogy a munkám is rámehet erre az egészre, letargiába taszított. Elkezdődött a kivizsgálásom, konkrétan az volt a kérdés, hogy van-e trombózis vagy daganat a koponyámon belül, így mehettem rögtön szemészetre meg MR-re. A végső diagnózis szerencsére nem túl drámai, a betegségem pontos megnevezése hemicrania continua, ami egy folyamatos féloldali fejfájás. Egy külön gyógyszer jó rá, amit folyamatosan szednem kell. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy folyamatosan érzek egy tompa fájdalmat a jobb szemgolyóm valamelyik részén és ez néha felerősödik, akkor szenvedek igazán. Jelenleg ott tartok, hogy szedem a gyógyszert és örülök minden percnek, amikor észreveszem, hogy _nem fáj_ és bizakodok, hogy idővel teljesen el fog múlni ez az egész. A lényeg, hogy maradhatok patológus.

Ami a munkámat illeti, mostanában elég sok változás van a munkahelyemen és bár ezek elsőre frusztrálóak voltak, most napi szinten érzékelem, hogy a változás igenis jó dolog. Vagy legalábbis szükséges. Ez közhely, de biztos mindenki átélt már hasonlót. Sok új feladatkört is kaptam, ezt nagyon élvezem, bár ez rengeteg aktív energiát igényel. Végre elhatároztam, hogy szeretnék mélyebben elmerülni a szempatológia világában, ez egy igen kicsi és speciális terület, de nekem való. Mostanában nagyon sokat tanulok, ez elég sok időt elvesz a blogtól, remélem ez nem érzékelhető túlságosan!

DSC_5755

Nem utolsó sorban pedig szerettem volna megosztani veletek egy olvasmányt, ami ‘felforgatta’ az életem. Talán túlzónak tűnik ez a kifejezés, de a polkorrekten ‘magánéleti válságnak’ címzett cirkuszokon csak amiatt tudtam mentálisan átlendülni, mert az elmúlt egy évben még többet foglalkoztam önfejlesztéssel. Yalom professzor pszichológiakönyve rengeteg dologra rávilágít és elgondolkodtat, segít mély kérdéseket rendbe rakni anélkül, hogy bugyuta tanácsokat osztogatna. Ez a csaknem 700 oldal olyan mély hatással volt rám, annyit változott a gondolkodásmódom és a világról alkotott képem, hogy alig várom, hogy még egyszer elolvashassam ezt a könyvet. Ez a kötet szinte sorsszerűen ragadt a Libriben a kezemhez, többedmagával. Mindenkinek sok szeretettel ajánlom, a jobb életvezetési tanácsadók úgyis mind a komoly pszichológusok és filozófusok bölcsességéből táplálkoznak, csak felhígítják azt – szerintem érdemes inkább a klasszikusokat olvasni, sokkal többet segítenek!

Áprilisi aktuális: rutinújítás + változások az életemben (betegség, munka, olvasnivalók)” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s