A vásárlás apropója: Hosszas kutakodás után ez volt az első C-vitaminos szérum, amit megrendeltem magamnak. Ekkor még nem volt Tindigó…

Helye a rutinomban: Első sorban akkor, amikor nem vagyok itthon, ugyanis azóta lett egy klasszikus üveges-pipettás-hűtőben tárolós szérumom, amit a mindennapokban használok. Ezen kívül volt időszak, amikor reggel ment a “rendes” szérum, este pedig csak ez ismétlésként, exkluzívan a foltokra.

Csomagolás: Extraerős fény elleli csomagolás, icipicike kinyomó fej, ami tökéletesen pontos adagolást biztosít és egy kósza fotont sem beengedő tubus. Nagyon vékony, elegáns, ellenálló.

DSC_4088

Összetevők: Sima LAA, tokoferollal. Minimális összetevőlista.

Fizikai tulajdonságok: Átlátszó, gyengéden olajos folyadék, kellemes a felvitele – kicsit várni kell vele, de utána beszívódik annyira, hogy gondtalanul menjen a rutin. Soha nem akadályozta a sminkelést.

Hatás/ítélet: Elsőre erősen tapasztaltam a folthalványító hatást, azután ez egy kicsit lecsökkent, de mióta folyamatosan C-vitaminozok, gyakorlatilag minden bőrproblémám lenyugodott és összességében szebb a bőröm struktúrája, perioralis dermatitisem van csak nagyritkán. A felbontás óta úgy látom, hogy egyre lassabban tünteti el a barna foltokat, kicsit kételkedem a C-vitamin koncentrációjában, de az is lehet, hogy azóta sokkal makacsabb foltjaim keletkeztek vagy csak jobban kiemelkednek az amúgy egységes bőrképemből. Ezzel a szérummal tényleg jól lehet spórolni, ugyanis a kiváló csomagolás miatt nem nagyon romlik meg. A C-vitaminokra jellemző színváltozást nem tapasztaltam, pedig ~9 hónapja használom, néha többet, néha alig. A mennyiség is elég kicsi persze, ez a szérum nem fog rádsárgulni. Kis büdzsé mellé és/vagy nem mindennapos használatra bátran merem ajánlani ezt a szérumot, ezen kívül azok, akik folyamatosan utazgatnak vagy kétlakiak is sokat nyerhetnek azzal, hogy ezt bátran be lehet hajítani a neszesszerbe! Furcsa módon ennek a terméknek ugyanazok az előnyei, mint a hátrányai. 

DSC_4086

Újravétel / hasonló termékek: Lehetséges. Ár-érték arányban szerintem kiváló, ebay-ről rendeltem, gyorsan ide is ért. Most a Nivea is kijött egy vészesen hasonlító termékkel , de mivel a cég ignorálta a nekik küldött e-mailem, amiben a szérumukról kérdeztem, én is ignorálni fogom a létezésüket.