A vásárlás apropója: fizikai fényvédőt kerestem magamnak.
Helye a rutinomban: ezt a fényvédőt rengeteget használtam, gyakorlatilag minden körülmények között állta a sarat. Smink alá, ezredszer újrakenve, magában, mással kombinálva, száraz és zsíros bőr napokon egyaránt működött.
benton missha sunscreen la roche posay eyestick
A vegyes kémiai-fizikai fényvédőkről tértem át tavasszal a tiszta fizikai vonalra
Csomagolás: 30ml-es tubus, amiben kicsit elveszik az anyag, nem “légtelen”, ez engem egy kicsit zavar.
Fizikai tulajdonságok: mivel fizikai fényvédő, hagy némi fehér réteget, de a koncentráció nem olyan magas ahhoz, hogy gésát csináljon bárkiből. Az én világos bőrömhöz kiválóan illeszkedett, jól kenhető volt, nem mattított túlzottan, de nem is csillogott. Az állaga az én normál-vegyes-vízhiányos bőrömhöz jól illeszkedett. Általában lepúdereztem, hogy a fehérséget teljesen eltüntessem (ha nem alapoztam).
Összességében szerintem elég univerzális, ezért most bárkinek merem ajánlani!
DSC_5649
Az otthoni rutin állandó eleme, sokáig minden más változott, csak a Missha fényvédő volt állandó.
Összetevőlista: igencsak minimális, szerencsére tényleg semmilyen kémiai szűrőt nem kevertek hozzá. Az INCI-ből kiemelném, hogy van benne szkvalán is, ami a bőrbarrier helyreállításában elsőrangú összetevő. Ezen kívül tényleg semmi fölöslegeset nem szuszakoltak bele, hála a jó égnek.
Hatás: Nem égtem meg vele, nem volt vele probléma azon kívül, hogy az egyik BB-krémemmel néha kukacosodott. Soha nem irritált, sőt, amikor épp egy merő gyulladás volt az arcom, csak ezt használtam.
DSC_5646
Rendszeresen utaztattam, gyakorlatilag akármilyen rutin mellé odaillett.
Újravétel: Igen és fogok még a márkától fényvédőket venni, ez szinte biztos! Tűző nyári napsütésbe, de őszre és télre szerintem messzemenően elég.