Megmondom őszintén, ettől a márkától még nem vásároltam semmit, azonban február magasságában kijöttek néhány új krémmel, amelyek nagyon ígéretesnek tűnnek – arra gondoltam, ideje egy kis áttekintésnek!

B-Salic 2%

Ebben a krémben 2% betain-szalicilát mellett 4% glikolsav és néhány jótékony növényi összetevő (zöldtea, licorice, centella) kapott helyet. A betain-szalicilát 2%-os koncentrációban már hatékony lehet hámlasztóként. A betain komponens miatt viszont hidratál is. A szalicilát rész nyugtató, irritációcsökkentő és hámlasztó. Kis molekulamérete miatt a pórusok belsejében is elősegíti az elhalt sejtek távozását. A glikolsav 4%-ban főként hidratáló, de van már egy gyengéd anti-aging hatása is. Összességében ez a krém tökéletes lehet azoknak a huszas éveikben járó vásárlóknak, akik időnként pattanásokkal küzdenek és akiknek már van szükségük hámlasztásra, de nem szeretnének ebből komolyabb rituálét csinálni.

chica-y-chico-beta-salic-2.0-thumbnail-01

Astazet 4.0

Ez egy astaxanthin tartalmú krém, ami papíron egy erős antioxidáns. Ezért a sötét foltok halványítására ajánlják. Elvileg 1000x erősebb, mint a C-vitamin, de azért ezeket a kijelentéseket mindig fenntartásokkal kell kezelni. A C-vitaminról már egy millió tanulmány készült, az astaxanthinról alig valamennyi. Nem igazán tudjuk, hogy milyen körülmények kellenek ahhoz, hogy kifejtse a hatását. Egy próbát megér, ahogy az összes antioxidáns. Ez nekem olyan, mint az EUK 1,34% vagy a Resveratrol. Szépen végigvásárolgatom ezeket a nagy ígéretekkel operáló termékeket és beleillesztem őket az esti rutinba. Ez a krém semmivel sem tud többet valószínűleg, mint a piacon lévő versenytársai. Ezeket egymásra halmozni szerintem teljesen felesleges, anti-aging címen egy izgalmas rutinban abszolút van helyük, de ennyi. Egyébként ez szintén egy nagyon okosan összerakott krém, hiszen a benne lévő niacinamidnak szinte biztosan látványos hatása lesz (ha még nincs a rutinodban niacinamid..), a fermentátumok pedig szépen fognak hidratálni és táplálni.

ChicayChico_Astazet_1

Tota-S 3.0

Ez egy totarol tartalmú krém. A totarolról egészen eddig én sem hallottam. Ez megintcsak egy antioxidáns, ami nyugtató hatásával az aknét is gyógyítgatja. Összességében problémás bőrre ajánlják. A biztonság kedvéért van a krémben centella, ami biztosan ki fogja fejteni ezt a hatást. Ebben is van aloe, licorice, allantoin, panthenol. Azt nem értem, hogy alkohol és csodamogyoró minek került bele, mert sajnos ezek híres irritánsok. Nagyon jó, hogy illatmentes maga a krém és őszintén nekem maga ez a totarolos koncepció is nagyon tetszik, de csak annak ajánlom megvételre, aki biztosan nem érzékeny a witch hazelre és akinek nincs más alkoholtartalmú krém jelenleg a rutinjában. (Egy még elmegy, több már problémás.)

IMG_9724

Tre-hy 8.0

8% trehalóz és némi hialuronsav. A trehalóz egy elég erős hidratáló, azzal reklámozzák, hogy a kaktuszok is ezzel élik túl a sivatagi klímát. Ez is egy természetes ozmolit, ezekről mostanában írtam. A hialuronsavat azt hiszem nem kell bemutatnom. A harmadik fő eleme a krémnek a magas ceramidtartalom.  Összességében ez egy FANTASZTIKUS krém…

lenne..

ha nem lenne tele az INCI illóolajokkal. Nem tudom, miért kellett ezt a tökéletes kompozíciót hazavágni. Nem értem. Pedig ezt rohantam volna megvásárolni. Még a jövőben lehet, hogy meggondolom magam, de mostanában épp eleget érzékenykedett a bőröm. A hozzám hasonlóknak biztosan nem ajánlom, ha jól bírjátok a strapát, érdemes lehet egy körre befizetni.

$_57

Ítélet

A Chica y chico krémek nekem nagyon tetszenek, de engem valami mindig visszafog. Hangulatvásárlásként lehet egyszer belefutok, ha meghoztam a kedvetek, azért gondoljátok meg ezeket a hátulütőket!

(A képek egy részét loptam a google-n keresztül, időszűkében, szégyellem magam.)