Fényvédőzés a nyaralás alatt – 6 alapszabály

1. A fényvédődnek nem a hotelben van a helye, hanem a táskádban!

Én idén egy pici táskában én végighurcoltam egy arcra és egy testre valót, a fényképező, telefon, kispénztárca trió és az egyéb szükséges apróságok mellett. A kistáskát turiztam. 🙂

2. Csak azzal menj, ami már bevált!

A nyaralásra kipróbált fényvédőt viszünk, mert egyrészt nem itt van a tesztelés ideje és helye, másrészt bombabiztos védelemre van szükség, harmadrészt véletlen sem szabad hagyni, hogy a kényelmetlenség miatt maradjon el a kenekedés. Az állag nagyon fontos, emellett én az 50-es faktorra és a kombinált fizikai-kémiai védelemre esküszök.

Nekem ezek váltak be!

DSC_6862

3. Ne legyél paranoid, csak kövesd a szabályokat!

Ne görcsölj azon, hogy esetleg megbarnulsz egy kicsit. A nyaralás a pihenésről szól és a legfontosabb, hogy tartsd be a mindennapos alapszabályokat és használj jó minőségű termékeket. (Avagy időnként újrakenés, fürdés előtt 20 perc várakozás, strandra vízálló fényvédő, árnyékkeresés, tűző napon nem alszunk el stb) Ezen kívül semmilyen mániákusságra nincs szükség.

4. Élni és élni hagyni…

A családot se kergesd őrületbe és fogadd el, ha valaki szeretne egy kis színt – de ne engedd, hogy megégjenek! Szerintem mindenkivel lehet kompromisszumot kötni, csak ügyesnek kell lenni.

5. Nem elég a krém!

Szalmakalap, fehér ing a strandon, hosszú szoknya: ezek mind remek védelmet nyújtanak, ne becsüljük alá az öltözködés adta lehetőségeket. Nekem például a vállam és a hátam egy elég kritikus pont, mert ezek általában kint vannak a ruháimból, ráadásul itt fényvédőzni se túl kényelmes. A legutóbbi nyaraláson általában egy nagy kendőt terítettem a vállamra, hogy elkerüljem a grillcsirke állapotot.

6. Nincs kifogás – újrakenni muszáj!

Az éttermek, a múzeumok, a repterek és a kultúrált parkolók mosdói mind kiváló lehetőséget adnak a fényvédelem felfrissítéséra – mások véleményével meg nem kell foglalkozni. Én simán tartok fényvédőszüneteket, az ember környezete megszokja az ilyesmit, nyilvános helyeken meg úgyse figyel igazán oda senki arra, hogy a másik a tükör előtt próbálja a fehér csíkokat elegyengetni az arcán. A sprays megoldás is működik, bár én idén nem nagyon fényvédősprayztem, mert alig sminkelek.

Fényvédőzés a nyaralás alatt – 6 alapszabály” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jadviga szerint:

    Nekem most olyan sikerélmény, hogy a 13 éves fiam úgy jött vissza a nagyitól, egy hét nyaralásból, hogy elhasznált egy fél flakon Bioderma Photoderm Leb-et 🙂 Mert ugye, amikor én itthon mantrázom neki, és visszazargatom reggel az arcát fényvédőzni suliba indulás előtt, az egy dolog… De eszerint beépült a szülői papolás 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s