Egy félresikerült klasszikus: Cosrx nyírfanedves lotion

A vásárlás apropója: nagyon sokáig tervezgettem anno ezt a vásárlást, aztán talán egy akció során csaptam le rá!

Helye a rutinomban: reggeli és esti záró akkord nyáron, télen persze éjszakára még elfért ez-az.

Csomagolás: a szokásos masszív műanyagban van, pumpával a fején, én nagyon szeretem ezt a koncepciót, talán nincs is jobb ebben az árkategóriában. A műanyag egyébként nem öregedik el, a címke nem jön le, összességében a Cosrx csomagolásai szerintem _tökéletesek_.

Fizikai tulajdonságok: ez egy elég sűrű gél, ahogy kinyomom a tenyerembe, nem folyik el. Ez a köztes állag alkalmassá teszi arra, hogy a rutin közepén vagy adott esetben a végén is megállja a helyét! Én ezt az állagot hol szerettem, hol bosszantott, kell köré egy jó rutin, hogy se sok, se kevés ne legyen. A krém egyébként baromibüdös volt az elején, így kénytelen voltam 1-2 napra nyitva hagyni az üveget és utána lassan elpárolgott a szag. Aki esetleg érzékeny a szagokra, annak nem ajánlom ezt a terméket, engem is sokáig hátráltatott.

Összetevőlista: a nyírfanedvről itt írtam egy hosszút, ezen kívül betain és hialuronsav van benne, egy kis allantoinnal és pantenollal kiegészítve. Az INCI végén azért ott villog két illóolaj, ld. feljebb.

Hatás: nekünk elég hosszú történetünk van, ugyanis eleinte irritált… aztán több hónapos szünet után újra megpróbáltam bevezetni és összebarátkoztunk. A fene se érti. Én az illókkal látom a kapcsolatot, hiszen a szag is eltűnt idővel, a többi összetevő pedig békésebb természetű. Persze maga a növényi víz is irritálhat… Sosem tudtam ezt kizárni vagy kideríteni, nagyon sokáig rettegtem, hogy valami erősebb negatív reakciót fog okozni a használata, de végül visszaszivárgott a rutinomba. Jól hidratál, se többet, se kevesebbet nem csinál. Van egy kis okkluzív hatása, nem hagyja a bőrt reggelre kiszáradni. Száraz bőrnek ugyanakkor ez édeskevés lesz! Újravenni nem fogom és a Cosrx-nek a meglátásom szerint ennél csak jobb termékei vannak. Habár állagra és hatásra működőképes, de első sorban a taszító szag miatt mégis muszáj őt leszavaznom. Pedig isten látja lelkemet, csak lejutottam az üveg aljára, mégse tudom elfelejteni neki a sok fennakadást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s