Egy nem szokványos C-vitaminos szérum

…avagy The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F!

A vásárlás apropója: barátnőkön keresztül került hozzám, szegényt ketten is leselejtezték.

Helye a rutinomban: jellemzően inkább este az állaga miatt. Én általában ezzel kezdtem és utána a maradványokat vizes tonerekkel pacsmagoltam el.

Csomagolás: szokványos 30 ml, barna üveg. Jól néz ki ez az egységes dizájn, de szerintem nem a legszerencsésebb, hogy a feliraton kívül semmi nem különbözteti meg őket…

Fizikai tulajdonságok: olajos, de nagyon könnyed, kifejezetten folyékony. Lassan szívódik be és hagy valamennyi réteget maga után, ezért én inkább a rutin elejére illesztettem be. Nem szeretek éjszaka olajban úszni.

Összetevőlista: Előszöris fontos, hogy a benne levő C-vitamin származék nem bomlékony, így nem kell a hűtőben tartani. Mindemellett nem olyan hatékony, mint a sima LAA, hiszen még át kell alakulnia a sejten belül, hogy ki tudja fejteni a hatását. Minél több átalakulás, annál több veszteség, ez egy elég egyszerű egyenlet. A termékteszt apropója, hogy ez a termék is a bőrbarrier helyreállítását célozza, méghozzá úgy, hogy a barrier természetes elemeit próbálja pótolni. Minden él, amit a ceramidos cikkben leírtam, így én a ceramidos toneremmel párosítottam a biztos erő érdekében. A termék egyébként szkvalánt tartalmaz, ami nekem nagyon nagy kedvencem, a ceramidmánia előtt volt egy hosszú szkvalánozós korszakom. A névben szerelő vitamin F egyébként a szabad zsírsavakra utal, aminek a rövidke INCI-ben az etillinoleát felel meg. A linolénsav főleg az aknéra hajlamos bőrűeknél hiánycikk, így segíthet a helyes egyensúlyt beállítani, adott esetben részt vehet az akné visszaszorításában.

Hatás: nos én minden hátránya ellenére megszerettem. A bőröm is kedvelte, jól beépült a rutinomba, így másnap mindig kiegyensúlyozott bőrrel és szép textúrával ébredtem. Körülbelül ezek is voltak az elvárásaim. A drágább C-vitaminos szérumom után is segített megtartani az eredményt és nekem ez is fontos. Tudom, hogy nincs mindenkinek havonta pénze drága krémekre, én is szeretek egy-egy olcsóbb, de tartósabb, fenntartó terméket beiktatni. Nem fogok ettől korábban öregedni, cserébe pénzügyileg jobban jövök ki.:) (A fényvédőket is hasonlóan kombinálom, reggel jön a drága, este a boltba kifutkosni meg az olcsóbb/ócskább. Ez fenntartható.) Ezt a terméket újravenni nem fogom, de nyitott vagyok minden új, C-vitaminos koncepcióra, akár a Deciemtől, akár más márkáktól. Két bőrápolásmániás barátnőm is tovább dobta ezt a terméket, szerintem ez elég sokat mond. Csak azoknak ajánlom, akik tuti tűrik és nem bánják ezt az olajos állagot! Őszre-télre azért jó lehet, szerintem egy kört megérhet a kalandozni vágyóknak. 

Egy nem szokványos C-vitaminos szérum” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hajni szerint:

    Én is szemeztem vele. De a krémmánián olvasott hozzászólások miatt inkább nem vettem meg. Olajos, nehezen beszívódó állagra panaszkodtak. És ez nálam nem nyerő! Nem hagyhatok mindent az esti rutinba, mivel akkor mindent akkor kennék fel! Hiába Tindigo C vitaminos szérumát nem nagyon lehet pótolni. Bár a TO-nak van egy 12 %-os származékos C vitamin készítménye, ami inkább vizesebb állagú, az talán megér egy próbát.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s