…avagy The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F!

A vásárlás apropója: barátnőkön keresztül került hozzám, szegényt ketten is leselejtezték.

Helye a rutinomban: jellemzően inkább este az állaga miatt. Én általában ezzel kezdtem és utána a maradványokat vizes tonerekkel pacsmagoltam el.

Csomagolás: szokványos 30 ml, barna üveg. Jól néz ki ez az egységes dizájn, de szerintem nem a legszerencsésebb, hogy a feliraton kívül semmi nem különbözteti meg őket…

Fizikai tulajdonságok: olajos, de nagyon könnyed, kifejezetten folyékony. Lassan szívódik be és hagy valamennyi réteget maga után, ezért én inkább a rutin elejére illesztettem be. Nem szeretek éjszaka olajban úszni.

Összetevőlista: Előszöris fontos, hogy a benne levő C-vitamin származék nem bomlékony, így nem kell a hűtőben tartani. Mindemellett nem olyan hatékony, mint a sima LAA, hiszen még át kell alakulnia a sejten belül, hogy ki tudja fejteni a hatását. Minél több átalakulás, annál több veszteség, ez egy elég egyszerű egyenlet. A termékteszt apropója, hogy ez a termék is a bőrbarrier helyreállítását célozza, méghozzá úgy, hogy a barrier természetes elemeit próbálja pótolni. Minden él, amit a ceramidos cikkben leírtam, így én a ceramidos toneremmel párosítottam a biztos erő érdekében. A termék egyébként szkvalánt tartalmaz, ami nekem nagyon nagy kedvencem, a ceramidmánia előtt volt egy hosszú szkvalánozós korszakom. A névben szerelő vitamin F egyébként a szabad zsírsavakra utal, aminek a rövidke INCI-ben az etillinoleát felel meg. A linolénsav főleg az aknéra hajlamos bőrűeknél hiánycikk, így segíthet a helyes egyensúlyt beállítani, adott esetben részt vehet az akné visszaszorításában.

Hatás: nos én minden hátránya ellenére megszerettem. A bőröm is kedvelte, jól beépült a rutinomba, így másnap mindig kiegyensúlyozott bőrrel és szép textúrával ébredtem. Körülbelül ezek is voltak az elvárásaim. A drágább C-vitaminos szérumom után is segített megtartani az eredményt és nekem ez is fontos. Tudom, hogy nincs mindenkinek havonta pénze drága krémekre, én is szeretek egy-egy olcsóbb, de tartósabb, fenntartó terméket beiktatni. Nem fogok ettől korábban öregedni, cserébe pénzügyileg jobban jövök ki.:) (A fényvédőket is hasonlóan kombinálom, reggel jön a drága, este a boltba kifutkosni meg az olcsóbb/ócskább. Ez fenntartható.) Ezt a terméket újravenni nem fogom, de nyitott vagyok minden új, C-vitaminos koncepcióra, akár a Deciemtől, akár más márkáktól. Két bőrápolásmániás barátnőm is tovább dobta ezt a terméket, szerintem ez elég sokat mond. Csak azoknak ajánlom, akik tuti tűrik és nem bánják ezt az olajos állagot! Őszre-télre azért jó lehet, szerintem egy kört megérhet a kalandozni vágyóknak.