Megérte annyi kozmetikumot összevásárolni külföldön…? Retrospektív.

Az év első felében úgy alakult, hogy igen sokat nyaraltam és rendszeresen testes haulokkal tértem haza. A Lengyel– és Franciaországban vásárolt termékekről azonban nem szeretnék külön bejegyzéseket írni (esetleg majd összehasonlításokba vonom be őket), hiszen ezek még rendelve is nehézkesen elérhetőek.

1. Testre való fényvédők

Ha kaptam volna egy csomó Bioderma fényvédőt tesztelni, ezek nagyon jól jöttek volna és bizony nagy részüket elhasználtam volna. A légmentes csomagolásnak köszönhetően jövőre is fogom folytatni a használatukat, nagyon szeretem mind a két darabot és így is használgattam őket. Az állaguk ideális és szerelmes vagyok ebbe a fújós koncepcióba, minőségileg sem maradtak alul, de a Biodermáról muszáj volt bejegyzést írni, ahhoz pedig kiforrott vélemény kellett.
Ezeket egyáltalán nem bántam meg, bár drágák voltak. (+A Pharmaceris mellé kapott kis fizikai fényvédőt is sokat használtam!)

2. Avene fényvédő és lemosó

Az Avene fényvédő hatalmas pofáraesés, ugyan a csomagolása cuki, de nagyon csípi az arcom, így gyorsan kikerült a rutinomból. Jelenleg a táskámban rostokol, ha esetleg délután megszorulnék vagy programváltozás lenne, mindig nálam van. Az állagának köszönhetően bármire rá merem kenni, akár tükör nélkül is, mivel gyorsan beszívódik és színtelen. A csípés nem mindig egyformán erős és rövid ideig tart, de a rosacea miatt zavar, így tényleg csak vészhelyzetre van félretéve, de lehet, hogy el kéne adnom inkább….
A lemosó gyengéd, de eléggé szappanszagú és picit azért szárítja a bőröm sajnos. Jó volt megtapasztalni az életérzést, amit egy klasszikus francia kozmetikai márka ad, de ezek nagyon felületes és pillanatnyi örömök…

DSC_7465

3. Tolpa lemosó és Holika holika lemosó

A Holikát itthon is megvehettem volna, mostanában használom, erről szerintem lesz is külön bejegyzés. Vegyesek az érzelmeim. A Tolpa, ami a hazájában közönségdíjas slágertermék, sajnos engem szárított és úgy éreztem, hogy a folyamatos használata nem tesz jót. Jelenleg tusfürdőként funkcionál csupán. Ez egy olcsó termék volt, de így is pofáraesés. Nyilván a díjazottság nem garancia a sikerre, főleg az én érzékeny bőrömnél, de azért örültem volna egy olcsó alternatívának.

View this post on Instagram

Idénre asszem kimaxoltam a proaktivságot az életben, mind magánéletileg, mind szakmailag. Még a rutinom is sok jó döntést tükröz. Szpozorációk, amiket én kezdeményeztem, utazások, amikbe az utolsó percben ugrottam bele, baráti ajándékok, amik mindennap emlékeztetnek arra, hogy a blogolástól mennyivel többet kaptam, mint valaha is vártam. Mindez egy olyan lakás ablakában, ahova talán hamarosan teljesen átköltözök. Most meg megyek szigorlatot felügyelni, mert minden apró siker ellenére is csak egy lótifuti kisrezidens vagyok reggel 8-tól. 😛 #mindfullness #morningroutine #sunscreen #polishcosmetics #bioderma #wishtrend #naruko #szepsegcenter #avene #japan #ceramides

A post shared by Bianka / Salomé 🐯👩‍⚕️ (@huszaslabirintus) on

4. Lengyel fátyolmaszkok

Ezek egyike sem csinált semmi különöset, ami miatt azt mondanám, hogy ha télen kiugrotok Zakopanébe, akkor mindenképpenfeltétlenülkinehagyjátok. Olcsó húsnak híg a leve, szól a mondás és van benne valami. Sajnos ez ilyen. Sokkal többet nem is vártam, már letettem az olcsó fátyolmaszkok okozta gyönyörökről, azért a pár alkalomért, amikor ezekre TÉNYLEG szükségem van, inkább fizetek többet!

5. Skin79 BB-krém

Ezt azóta sem találom az ebayen. Viszonylag sokat használtam, most nyárra kicsit elhagytam, mert ennél is irritációt gyanítottam. Az állagát szeretem, de valami mégsem stimmel vele. Ősszel újra elő fogom venni, mert a színe nagyon jó nekem. Majd meglátjuk. (Sajnos már nem sminkelek…)

6. Lirene fényvédő

Bár egy furcsa sárga réteget hajlamos hagyni az arcom szélén és néha le is pereg a nap végére, de ez a nyaram top fényvédője így is, úgy is. Az állaga jó, a védelem, amit ad, kiállta a legdurvább kánikulát, a hátrányai ellenére nagyon hálás vagyok ennek a mára kopott tetejű kis csodának. Még mindig bizalmat szavaznék ennek a márkának, mivel összességében ez volt idén a kedvenc kémiai fényvédőm!

Ítélet

A nagy hatalmas helyzet az, hogy habár nem tartom ezeket a vásárlásokat TOTÁLIS pénzkidobásnak, de meglennék a fent említett termékek nélkül. A testre való fényvédők (+a Lirene) kárpótolnak és így is azok jelentették a legnagyobb kiadást, de a többiek helyett simán rendelhettem volna ebayről olcsóbb és jobb alternatívát. Ugyanakkor kozmetikumot emlékbe hozni jó ötlet, hiszen tényleg mindig bevillan a kirándulás, amikor a kezembe veszem ezeket a termékeket és mindig emlékeztetnek arra, hogy ez egy rendkívül eseménydús év volt. Persze ezek idővel elfogynak és majd a kukában landolnak, de azért hónapokig kéznél vannak és nem porfogók. Én szeretem a praktikus dolgokat és a kézzelfogható emlékeket szeretem fotóalbumokba sorolni. Sajnos a hasznos háztartási kellékek (bordugó, konyharuha stb) is eltörnek, eltűnnek, elhasználódnak, így szerintem ezeknél csak egy fokkal kevésbé hasznos valami itthon nem kapható kencét hozni saját felhasználásra. Ekkora haulokat viszont többet nem csinálok, mert ebben a formában több termék is feleslegesnek bizonyult.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s