Minden az aPad szérumról

Oly’ sokan megénekelték már, de nekem is muszáj.
A Geek&Georgeous azelainsavas kis csodája hozzám is eljutott, kis fáziskéséssel, de annál nagyobb lelkesedéssel fogadtam és rögtön teszteni kezdtem. Miután az aktív hatóanyagok jó részét pihenőpályára tettem nyáron, épp ideje volt valami újjal próbálkozni.

Helye a rutinomban: általában naponta egyszer használom, a rutinom közvetlen kezdő lépései után, a krémek előtt, reggel vagy este, amikor éppen több időm van pepecselni…

Fizikai tulajdonságok: …nem mintha ez a termék igényelni pepecselést, hiszen a könnyű, géles állagának köszönhetően pikkpakk beszívódik. Halvány sárga színe van és a sűrűsége épp tökéletes ahhoz, hogy könnyen eloszlatható legyen, de nem folyjon szét mindenhova.

Csomagolás: a pipettás kiszerelés a felhasználást még ideálisabbá teszi. A 30ml-es barna üveg védi a terméket a fénytől, az egyszerű, kifinomult dizájn miatt az üvegcse jól illik a polcra. Persze ez részletkérdés, de én irreálisan sokat nézem (egykori hobbigrafikus szemmel), hogy milyen ügyesen és ízlésesen van elhelyezve a szöveg a címkén és a dobozon.:D

Összetevőlista: az azelainsavért tavaly már lelkesedtem egy kört, azonban az összevásárolt termékek nemigen ütötték meg a mércét. A töltőanyagokon kívül nyugtató allantoin és hidratáló glicerin is helyet kapott a szérumban, de az inci rendkívül rövid. 🙂 A hatóanyagként szereplő kálium-azeloil-diglicinátról még kevés az információ, de vízoldékonysága miatt sokkal könnyebb a kozmetikai formulák elkészítése. A vízoldékonyság bár apróságnak tűnik, de elég erős limitáló tényező az azelainsavas formulák esetén. Ugyanis hiába van egy rendkívül biztonságos, gyakorlatilag zéró toxicitással rendelkező molekulánk, ha a jelenleg használt oldóanyagaink nem oldják megfelelő mennyiségben és ha a végső oldatok instabilak lesznek. (Ebből az egyenletből vagy egy használhatatlan vagy egy nagyon kényelmetlen formula tud csak születni.) Azzal, hogy az alap molekulához hozzácsaptunk két glicint (ez egy aminosav), stabillá és vízoldékonnyá válik. (30%-os oldatban is bírja, 3-as és 11-es pH között, ami azért laikus szemmel se rossz ismerve az aktív hatóanyagok pH-hisztisségét és az azelainsav 20%-os álomhatárát.)

aza.jpg

A PAD-dal kapcsolato jelenleg elérhető, független studyk mindegyike “emberkísérlet”. Rosaceas és melasmás pácienseket vizsgáltak egyszerű hatóanyagkombinációkkal, az eredmények mindig kedvezőek lettek. (1,2,3) (Az alacsony résztvevőszám mellett szignifikánsak is.)

(Teljesen normális, hogy egy cég által fejlesztett molekulával kapcsolatban kevés publikáció fellelhető. Ilyenkor a cégek maguk is kísérleteznek éveken át, mire megtalálják a tökéletes molekulát, ami eladhatóvá válik. Tehát alapból van egy csomó pozitív eredmény, csak ezek a kísérletek házon belüliek és ezért kevéssé hozzáférhetőek.)

Hatás: Őszintén szólva én az elmúlt hónapokban mesterségesen elzártam magam a review-k elől, nem akartam részletes véleményt mástól hallani, ameddig nincs sajátom. De azért egy-egy kommentbe belefutottam és láttam mindenfélét.
Egy ilyen termék hatását megítélni nagyon nehéz. Azt gondolom, hogy ez a termék önmagában nem lesz gyógyszer súlyos aknéra vagy durva bőrproblémákra. De ezt nem is ígéri senki és itt vannak a félreértések! Hosszú hónapok alatt számomra kitisztult a kép: alapesetben szép a bőröm, ezen nem is változtat. Azonban ha beüt a krach, legyen szó havi hormonális hisztériáról, allergiás jellegű reakcióról vagy akármilyen textúraromlásról, ez a szérum nagyon rövid idő alatt helyrerakja a dolgokat. Kiegyenlít és kiegyensúlyoz, ahogy ígéri. A pattanáskák nyomok nélkül húzódnak vissza. Mostanában nem is jelentek rajtam meg új pigmentfoltok, pedig a fényvédőújrakenést például mostanában khm.. sokszor lazábban kezeltem az ideálisnál. Ez biztosan az azelainsav áldásos hatása. Emellett az én bőrömre igencsak jellemző, hogy időnként a textúrája egyenletlenné válik, de ennek a problémának az eltűnése talán inkább a szintén G&G hámlasztóm számlájára írható. A rosaceával kapcsolatban sokat mondani nem tudok, a pirosság sajnos jön-megy, de ezt első sorban a stressz befolyásolja. Papuláim (pattanásnak tűnő göbcséim) ritkán jöttek elő mostanában, azok a pattanásokhoz hasonlóan 1-2 napon belül nyom nélkül eltűntek a szérum használata mellett.

Újravétel: hatalmas nagy igen. Mindenkinek ajánlom, akinek csak kicsit problémás a bőre vagy még nem sikerült elérnie a “tökéletes” állapotot. Ez a szérum szintén alkalmas a rutin finomhangolására. A használata nagyon kellemes, problémamentes, így szerintem mindenki szeretni fogja. Az ára több, mint kedvező, mi kell még?:)

Ti próbáltátok már?

Minden az aPad szérumról” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s