Sok terméket sokáig tartogattam annak idején a kosaramban és végül sok volt, ami csak impulzusvásárlások során került végül hozzám. A Berrisom termékeit a stylekorean.com akciózta le rendszeresen és végül párban jöttek hozzám, mert egyszerűen túl gyönyörű a csomagolásuk, hogy az ember figyelmen kívül hagyja őket!

Berrisom – piros toner (Timetox revitalazing gel toner)

Helye a rutinomban: Reggel és este is beillesztettem valahova, de meglepő módon nem feltétlen a sor elejére. Sőt, sokszor arra használtam, hogy egy nehezen beszívódó szérumot elmaszatoljak vele.

Csomagolás: Gyönyörű, piros üveg. Gyönyörű, tükröződő felületek. 130 ml. (Többnek tűnik.) A pumpa jól működik. Egyébként az üveg áttetszősége átmenetes, kb. akkor kezd el látszani a gél felső határa, amikor már csak a toner harmada van hátra. Azaz amikor el kell kezdeni gondolkozni, hogy mi legyen a következő áldozatunk… Szerintem ez egy nagyon okos megoldás.

Összetevők: ennek a kencének is megvan az az idegesítő tulajdonsága, hogy el akarja velünk hitetlen, hogy nem vízből van benne a legtöbb. Ebben éppen erdeifenyővíz van. Ha a növényi kivonatokat arrébb rakjuk: van benne némi arbutin, centella, baktérium fermentátum, aloe vera, licorice és hialuronsav. Igazából az egész INCI értelmezése attól függ, hogy milyen kontextusban vizsgáljuk. Ha az arbutint akarom kiemelni, akkor felhívom a figyelmet a folthalványító erejére. Ha a termék nevét nézem, akkor tényleg nem rossz anti-aging tonerecske ez, legalábbis abban az értelemben anti-aging, hogy a bőr minden szükségletét kielégíti egy bizonyos szinten. Világosít, hidratál, nyugtat. De ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ez az INCI sokat akar, de keveset tud, főleg a potenciálisan irritáló növényi kivonatok miatt. Mindent összevetve: én az arbutin mellett semmiképp nem mennék el, ugyanis ez egy relatíve ritka összetevő és ha valaki hajlamos foltosodni, akkor általában kénytelen valamilyen kombinált módszerrel küzdeni a felesleges pigmentek ellen. A fényvédelem alap, de nekem például a gyulladás utáni foltokkal így is meggyűlik a bajom, így igyekszem a rutinomban elrejteni extra fegyvereket (niacinamid, azelainsav, arbutin, fermentátumok) az alap hámlasztás és C-vitaminozás mellé.

Fizikai tulajdonságok: Sima, áttetsző gél. Azért szeretem az ilyet, mert a rutin lépcsőzetes felépítésébe mindig megtalálja a helyét – könnyű pluszként beépíteni. Szépen beszívódik.

Hatás: Megmondom őszintén, néha kicsit úgy éreztem, hogy nem szereti a bőröm. Sokszor félreraktam, aztán visszahoztam. Érzékenyebb időszakokban ez volt az első, amit kitelepítettem a rutinomból. Különösebb konkrét hatást sem vettem sajnos észre. Mondhatni, ez a toner csak a felesleges harmadik volt, tartotta a gyertyát, ameddig a létszükséglet lépéseket elvégeztem. Szomorú, hogy ez a vége, de az INCI-ből nagyjából erre lehet számítani. Nagyjából ez az a termék, ami miatt imádjuk Koreát, de ami miatt olykor meg is kérdőjelezzük a rétegezős rutin létjogosultságát. 

Újravétel: Igazából mióta ezt használtam és kialakultak bennem ezek a felemás élmények, nem vettem semmi hasonlót. Szeretem a rutinomat egy kis anti-aginggel és extra folthalványítókkal megfűszerezni, de valami erre való így is – úgy is bekerül a csapatba. Valamit úgyis vásárolok időnként, ami csak a kényeztetést szolgálja és csak arra jó, hogy Koreának hódoljak. Újra nem veszem így és nem is kifejezetten ajánlom. Kár.:(

Berrisom – zöld esszencia (The Prestige Balancing essence)

Helye a rutinomban: sokáig ez volt az esti kényeztető szérum. Ameddig reggel C-vitaminoztam, este nem nagyon volt semmi konkrét aktív hatóanyag a sorban és így oda kellemesen befért.

Csomagolás: Hasonló tejüvegszerű, nagyon prémium érzetet keltő zöld üvegcse, pumpával a tetején, 50ml. Az előző ódát itt is elmondhatnám…

Fizikai tulajdonságok: sűrű, sötét arany színű sűrű folyadék, ami pár perc alatt beszívódik. Nincs a gélekhez hasonló minimális szárító hatása (ami a gyors beszívódás mellé jár), könnyen eloszlatható, a szín nem hagy nyomot. Van egy kis tipikus illata, de aki szereti Koreát, annak ez belefér!

Összetevőlista: Az INCI elején sétáló alkohol nem pozitívum, ugyanakkor egy rutin több termékkel elbír egy kis alkoholt. Egy ideje ezt a kérdést liberálisan kezelem, de alapvetően így is kerülöm az alkoholos kencéket. A víz és az alkohol után jön a centella és a niacinamid, némi aloe verával, majd a lista az előzőhöz hasonló katyvasszá válik…

Hatás / újravétel: ezt egyszerűen imádtam, valószínűleg a kellemes konzisztenciája miatt. Nehéz ezt megmagyarázni, de ti is biztosan éreztétek már, hogy egy kozmetikum tökéletesen illik a bőrötökhöz. Ez volt nekem az igazi folyékony arany és nagyon elkámpicsorodtam, amikor leértem az aljára. Kiszedtem a pumpát és minden elérhető cseppet felhasználtam. Ebben minden benne van, ami a K-beauty őrületet megteremtette. Azóta is mondhatni keresem az utódját, de a teljesen más jellegű G&G szérumok betöltötték az állást. Ez a szérum szerintem határozottan jobb, mint a Borabit, ha vásároltok, inkább ezt válasszátok!!

Tanulság

INCI ide, INCI oda, a végén ezek a terméktesztek úgyis szubjektívek maradnak majd.  Éppen ezért a jövőben kevesebbet tervezek – amúgy is kevesebb kozmetikumot használok már. Ugyanakkor amit igazán szeretek, azt szeretem veletek megosztani, a népszerű termékeket pedig szeretem górcső alá venni, így nem fognak eltűnni ezek a bejegyzések.:)