Amit szeretek Koreában és amit kevésbé (Berrisom termékteszt)

Sok terméket sokáig tartogattam annak idején a kosaramban és végül sok volt, ami csak impulzusvásárlások során került végül hozzám. A Berrisom termékeit a stylekorean.com akciózta le rendszeresen és végül párban jöttek hozzám, mert egyszerűen túl gyönyörű a csomagolásuk, hogy az ember figyelmen kívül hagyja őket!

Berrisom – piros toner (Timetox revitalazing gel toner)

Helye a rutinomban: Reggel és este is beillesztettem valahova, de meglepő módon nem feltétlen a sor elejére. Sőt, sokszor arra használtam, hogy egy nehezen beszívódó szérumot elmaszatoljak vele.

Csomagolás: Gyönyörű, piros üveg. Gyönyörű, tükröződő felületek. 130 ml. (Többnek tűnik.) A pumpa jól működik. Egyébként az üveg áttetszősége átmenetes, kb. akkor kezd el látszani a gél felső határa, amikor már csak a toner harmada van hátra. Azaz amikor el kell kezdeni gondolkozni, hogy mi legyen a következő áldozatunk… Szerintem ez egy nagyon okos megoldás.

Összetevők: ennek a kencének is megvan az az idegesítő tulajdonsága, hogy el akarja velünk hitetlen, hogy nem vízből van benne a legtöbb. Ebben éppen erdeifenyővíz van. Ha a növényi kivonatokat arrébb rakjuk: van benne némi arbutin, centella, baktérium fermentátum, aloe vera, licorice és hialuronsav. Igazából az egész INCI értelmezése attól függ, hogy milyen kontextusban vizsgáljuk. Ha az arbutint akarom kiemelni, akkor felhívom a figyelmet a folthalványító erejére. Ha a termék nevét nézem, akkor tényleg nem rossz anti-aging tonerecske ez, legalábbis abban az értelemben anti-aging, hogy a bőr minden szükségletét kielégíti egy bizonyos szinten. Világosít, hidratál, nyugtat. De ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ez az INCI sokat akar, de keveset tud, főleg a potenciálisan irritáló növényi kivonatok miatt. Mindent összevetve: én az arbutin mellett semmiképp nem mennék el, ugyanis ez egy relatíve ritka összetevő és ha valaki hajlamos foltosodni, akkor általában kénytelen valamilyen kombinált módszerrel küzdeni a felesleges pigmentek ellen. A fényvédelem alap, de nekem például a gyulladás utáni foltokkal így is meggyűlik a bajom, így igyekszem a rutinomban elrejteni extra fegyvereket (niacinamid, azelainsav, arbutin, fermentátumok) az alap hámlasztás és C-vitaminozás mellé.

Fizikai tulajdonságok: Sima, áttetsző gél. Azért szeretem az ilyet, mert a rutin lépcsőzetes felépítésébe mindig megtalálja a helyét – könnyű pluszként beépíteni. Szépen beszívódik.

Hatás: Megmondom őszintén, néha kicsit úgy éreztem, hogy nem szereti a bőröm. Sokszor félreraktam, aztán visszahoztam. Érzékenyebb időszakokban ez volt az első, amit kitelepítettem a rutinomból. Különösebb konkrét hatást sem vettem sajnos észre. Mondhatni, ez a toner csak a felesleges harmadik volt, tartotta a gyertyát, ameddig a létszükséglet lépéseket elvégeztem. Szomorú, hogy ez a vége, de az INCI-ből nagyjából erre lehet számítani. Nagyjából ez az a termék, ami miatt imádjuk Koreát, de ami miatt olykor meg is kérdőjelezzük a rétegezős rutin létjogosultságát. 

Újravétel: Igazából mióta ezt használtam és kialakultak bennem ezek a felemás élmények, nem vettem semmi hasonlót. Szeretem a rutinomat egy kis anti-aginggel és extra folthalványítókkal megfűszerezni, de valami erre való így is – úgy is bekerül a csapatba. Valamit úgyis vásárolok időnként, ami csak a kényeztetést szolgálja és csak arra jó, hogy Koreának hódoljak. Újra nem veszem így és nem is kifejezetten ajánlom. Kár.:(

Berrisom – zöld esszencia (The Prestige Balancing essence)

Helye a rutinomban: sokáig ez volt az esti kényeztető szérum. Ameddig reggel C-vitaminoztam, este nem nagyon volt semmi konkrét aktív hatóanyag a sorban és így oda kellemesen befért.

Csomagolás: Hasonló tejüvegszerű, nagyon prémium érzetet keltő zöld üvegcse, pumpával a tetején, 50ml. Az előző ódát itt is elmondhatnám…

Fizikai tulajdonságok: sűrű, sötét arany színű sűrű folyadék, ami pár perc alatt beszívódik. Nincs a gélekhez hasonló minimális szárító hatása (ami a gyors beszívódás mellé jár), könnyen eloszlatható, a szín nem hagy nyomot. Van egy kis tipikus illata, de aki szereti Koreát, annak ez belefér!

Összetevőlista: Az INCI elején sétáló alkohol nem pozitívum, ugyanakkor egy rutin több termékkel elbír egy kis alkoholt. Egy ideje ezt a kérdést liberálisan kezelem, de alapvetően így is kerülöm az alkoholos kencéket. A víz és az alkohol után jön a centella és a niacinamid, némi aloe verával, majd a lista az előzőhöz hasonló katyvasszá válik…

Hatás / újravétel: ezt egyszerűen imádtam, valószínűleg a kellemes konzisztenciája miatt. Nehéz ezt megmagyarázni, de ti is biztosan éreztétek már, hogy egy kozmetikum tökéletesen illik a bőrötökhöz. Ez volt nekem az igazi folyékony arany és nagyon elkámpicsorodtam, amikor leértem az aljára. Kiszedtem a pumpát és minden elérhető cseppet felhasználtam. Ebben minden benne van, ami a K-beauty őrületet megteremtette. Azóta is mondhatni keresem az utódját, de a teljesen más jellegű G&G szérumok betöltötték az állást. Ez a szérum szerintem határozottan jobb, mint a Borabit, ha vásároltok, inkább ezt válasszátok!!

Tanulság

INCI ide, INCI oda, a végén ezek a terméktesztek úgyis szubjektívek maradnak majd.  Éppen ezért a jövőben kevesebbet tervezek – amúgy is kevesebb kozmetikumot használok már. Ugyanakkor amit igazán szeretek, azt szeretem veletek megosztani, a népszerű termékeket pedig szeretem górcső alá venni, így nem fognak eltűnni ezek a bejegyzések.:) 

Amit szeretek Koreában és amit kevésbé (Berrisom termékteszt)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Janka Olívia Bernát szerint:

  Most megleptél. Én úgy emlékszem, hogy az alkohol ellen annyira vehemensen léptél fel még pár hónapja is, hogy akkor is ördögtől való volt, ha az inci végén helyezkedett el. A parfüm ellen szintén sokszor felszólaltál, most pedig egy rutinon belül használsz egy esszenciát, amely incijének az elején van alkohol, és egy tonert, ami durván parfümös. Mi történt, hogy ennyit változott a szemléleted? Sokan olvasnak pont a tudományos nézőpontod miatt, illetve mert patológus vagy – és valljuk be, extrának számít az orvos-beauty blogger kombó -, viszont pont ezért még erősebb hatással vagy/lehetsz az emberekre, és az ilyen posztokkal kb azt mondod, hogy nem gond az alkohol, és nem gond a parfüm. Pedig az, legalábbis naponta használt, felszívódó terméknél biztos, hogy nem tesz jót, max nem okoz gondot mindenkinek.

  Kedvelés

  • Jadviga szerint:

   Szerintem sosem buzdított alkoholos és illatanyagos termékek nyugodt szívvel való vásárlására, de soha nem is tartotta ördögtől valónak! Salomé mindig is azt hangsúlyozta, hogy figyeljünk az alkoholra és az illóolajokra is, a bőrünk egyéni érzékenysége alapján. Bár a K-beauty cuccokban a többi szép összetevő ellensúlyozhatja az alkohol hatását, de arra is mindig figyel, hogy azért ne az inci legelején álljon az alkohol. Magam részéről például csak az inci 5-7. helyéig figyelem 🙂 Az alábbi két posztban is érinti ezeket a témákat, hogy őt is irritálja a túl elöl álló alkohol, illetve hogy az egyéni érzékenységet kell minden esetben figyelembe venni. https://tudomanyosszepseg.com/2017/06/24/fenyerzekenyito-anyagok-a-kozmetikumokban/ vagy https://tudomanyosszepseg.com/2017/05/04/tesztelesi-folyamat-hogyan-vezetek-be-egy-termeket-a-rutinomba/

   Kedvelés

   • Janka Olívia Bernát szerint:

    Most nem kezdek el linkelgetni, de pár hónapja volt egy poszt, amihez írtam is, mivel a terméket Salomé nem próbálta, de az alkohol miatt lehúzta, ami az inci 22. helyén állt (24 összetevőből +/- 1-2), legalábbis a nálam lévő dobozon ott volt, és egy baromi jó termék, nem véletlen vásárolják évek óta több százezren. 🙂 Ehhez képest most itt ez a poszt. Számomra ez ellentmondásos, és gondoltam megkérdem az okát.
    Én nem támadtam, hanem megkérdeztem, hogy a szemlélete miért változott meg. Ő írja ebben a posztban, hogy az inci elején van az alkohol, a másik termék pedig jobban illatozik, mint egy Chanel, és ez a kettő együtt pláne meglepett.
    Azt nem állítottam, hogy buzdít bármire is. Azt viszont állítom, hogy nem csak tudatos bőrápolók olvassák a blogot, és amikor valaki szimplán megengedő -pláne orvosként-, az egy laikusnak mondhat annyit, hogy nincs vele gond, használd nyugodtan. Persze az is igaz (sőt!), hogy minden ember saját magáért felelős abban, hogy mit ken magára.
    Egyébként megemlíthetek egy másik posztot is, amelyben pedig a koreai termékektől való eltávolodásáról ír, amelyet aztán a nyugati termékekkel teli posztok követtek, majd visszatértek a koreaiak, csak a kevésbé tiszták. Pedig iszonyat sok zöld incis termék van, havonta jönnek ki a márkák új családokkal, de a régiek közül is van pár száz/ezer, amiből lehet szemezgetni.
    Őszintén szólva az első gondolatom az volt, hogy ez Berrisom promo, annyira nem illik az összképbe, de elfogadom, hogy ez egyedül az én gondolatom.
    Összegezve inkább csak azt mondom, hogy ellentmondásossá vált számomra a szemlélet, és csökkent a hitelesség, mert nem konzekvens. Ez a saját véleményem, amivel lehet nem egyetérteni. Ettől még érdekes számomra, és nagyobb értékkel bír az összes többi beauty blognál.

    Kedvelés

   • Salomé szerint:

    Sajnálom, hogy vesztek a hitelessegemből. Az alkohollal nem tudok zöld ágra vergődni, már csak annyit mondok, hogy egy egy terméknél belefér a rutinban, de ne legyünk azért a kenegetés végére piaszagúak. Koreát nem utálom, magamhoz képest vagyok nyitottabb a nyugati cuccokra, régebben nem érdekeltek és ennyi. Egyik se felsőbb rendű. Régen se gondoltam, hogy Korea jobb, csak nekem bevállt. Nem csalódtam előtte se a nyugati dolgokban. Sok félreértéshez vezetett az a poszt, már bánom, hogy kint maradt.

    Kedvelés

   • Janka Olívia Bernát szerint:

    Salomé, meg ne bántódj, mert ilyen szándékom nem volt. Az, hogy a fejemben mi van, és milyen konzekvenciákat vonok le az írtakból, az egy dolog. Én elég szigorú lettem az elmúlt egy évben a kencékkel kapcsolatban, és a saját bőrömön tapasztalva nagyon jól tettem, de nem vagyunk egyformák, tehát az én nézőpontomban ez is benne van. Nem tudom preferálni a parfümöt, az alkoholt, előbbit semmiképpen, ha sok van a termékben, de pl a rutinomban jelenleg csak parfümmentes kence van (illóolajok adják az illatot némelyikben, azokkal nincs gondom kis mennyiségben), szóval inkább a menteseket választom, az alkohol felett pedig csak akkor tudok szemet hunyi, ha az inci végén van. Nálam Korea csak azért nyerő, mert nagyon kevés nyugati terméknek találom az incijét megfelelőnek ár-érték arányt is figyelembe véve, de elzárkózásról nincs szó, ezért használok pár TO, Oznaturals és G&G terméket. Ha nincs válaszod a szemléletváltozásra, vagy szerinted nem is történt ilyen, elfogadom, csupán meg akartam érteni. Túlpörögtem ezt, úgyhogy elengedem a témát, és igyekszem magam visszafogni a véleményezés terén.

    Kedvelik 2 ember

   • Salomé szerint:

    Nem bántódtam meg, hidd el. Nem szokott itt senki igazán személyeskedni. Csak ezeket a kommenteket komolyan veszem, mert ami egy ember fejében zavart kelt, az többekében is,ezert igyekszem rendet tenni tiszteletben tartva mindenki álláspontját.

    Kedvelik 2 ember

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s