Mitől olyan gyengéd a híres Bioderma Sensibio micellás víz? – összetevőelemzés

Azt hiszem ezt a terméket nem kell bemutatni senkinek, most azonban egy kicsit újfajta fényben szeretném feltüntetni. Hiába megbízható ugyanis egy márka, mindig érdemes a függöny mögé nézni! 

A titkok…

1. A micellákban található glicerol-észter nagyon hasonló a bőr laphámsejtjeinek lipidjeihez, így az irritáció esélye szinte minimális. A szervezetünk ugyanis azokat a molekulákat szereti, amelyek a lehető leginkább hasonlítanak a sajátjaihoz, minél inkább idegen valami, legyen természetes vagy szintetikus, annál nagyobb az esély, hogy a szervezet negatívan fog reagálni. – ebben az értelemben ez a micellásvíz sokkal inkább “”NATÚR””, mint sok natúrnak mondott termék a piacon.

2. Emellett a “koszt” felszívó egyéb felületaktív anyagok nem rendelkeznek töltéssel, így lényegesen kevésbé bolygatják meg a sejtmembránokat.

A természetben a legtöbb molekula poláris, azaz van egy negatív és egy pozitív pólusa, emellett lehet kémiai töltésük is, azaz lehetne anionok vagy kationok. Ezek az ellentétek képezik a kémiai mozgatóerők egyik fontos alapját. Ha egy lemosóban található felületaktív anyagok erős töltéssel rendelkeznek, nagyon könnyen interakcióba lépnek a bőrben található zsírokkal és fehérjékkel. A molekuláris rend megzavarása a bőrbarrier hirtelen elgyengítéséhez fog vezetni.
És ha gyengül a bőrbarriel…
– Megnövekszik a TEWL (bőrön keresztüli vízvesztés) >>>> a bőr vízhiányos lesz
– A bőridegen, irritálóbb anyagok könnyebben bejutnak a bőrbe. Ugyan ki akarja, hogy pl. a lemosó felületaktív anyagai vagy szükséges tartósítószerei mélyre jussanak a bőrbe?

3. A pH-ról a blogon legelején rengeteg szó esett, a micellás vízé 4,5 és 5,5 között mozog, azaz tökéletes.

IMG_20181219_114433

Ahogy a fényvédőknél, itt is az összképet kell nézni, hiszen egy rossz felületaktív anyag teljesen tönkreteheti a kifinomult formulát! Ez az INCI igazán minimalista, a felületaktív anyagok mellett nyugtató uborkakivonat és a szokványos Bioderma hidratáló molekulák kaptak helyet az oldatban. Mindössze egy tartósítószer, zéró illatanyag. Ebbe tényleg lehetetlen belekötni.:)

Házon belül a Bioderma kontakt allergiás páciensekkel tesztelte a Sensibio micellás vizet, ennél problémásabb célcsoportot keresve sem találhatott volna a márka. Az elégedettség szinte 100%-os volt – szerintem ez mindent elmond, bár az elmúlt években sehol sem láttam erről a termékről negatív véleményt, úgyhogy ez nem meglepő.

Tényleg olyan fontos ez?

A pH-ról tudjuk, hogy 20 perc alatt helyreáll, ezt általánosíthatjuk a “molekuláris rendre”. De ha napi két arcmosással számolunk, az napi 40 perc legyengült állapot emelkedett vízvesztéssel, érzékenységgel, kompenzatorikus zsírtermeléssel. A kár a hónapok, évek alatt csak torlódik.
Nem azért van bőrápolási rutinunk, hogy a saját magunk által okozott károkat helyretegyük!

IMG_20181117_090253

A héten fokozottan figyeljétek a blogot, ugyanis kivesézzük az egyik legismertebb érzékeny bőrre való terméket… és még az is lehet, hogy az egyik üveg a tiétek lesz.:)

A személyes tapasztalatom

Tudni kell, hogy a tudatos bőrápolás elég későn köszöntött be az életembe, de már a több részes rutin előtt is micellásvizeztem. Ekkor azonban még nem jutottam el a Biodermáig, holott már ebben az időben is ódákat zengtek róla. Egy idő után viszont érzékeny lettem az akkori kedvenc micellásvizemre és beköszöntöttek az életembe a balzsamos lemosók. Megszületett a blog, én ömlengtem a double cleansingről közel két évig, de közben halálosan ellustultam… és visszatértem az egyszerű lemosókhoz. Egy rövid kitérő után a micellás vizekhez is, ám ezúttal a Biodermához. Rengeteg tapasztalattal a hátam mögött is azt gondolom, hogy ez a termék valóban, még hosszú évek után is tökéletes. Pedig volt ideje a versenyzőknek felzárkózni, hiszen a termék már 23 éves. Az utóbbi két évben több micellásvizet is kipróbáltam egyébként, de mind kikopott a rutinból, mert valamiért utálta őket az arcom. (Volt olcsó hazai és díjnyertes koreai köztük.) A Biodermát szereti az érzékeny arcocskám, ráadásul ez a lemosó sokkal hatékonyabb, mint az elmúlt hónapokban használt szintén vattakorongozós arclemosóm, úgyhogy most nagyon boldog vagyok. Az elmúlt hetekben kialakult érzékenységem is megszűnni látszik, szóval jó döntés volt visszatérni az alapokhoz.:) 

Ti használtok micellás vizet? Használtátok már a Bioderma ikonikus termékét?

IMG_20181219_114529

A habzó lemosó is nagy kedvencem lett a minták alapján!:)

Ha igen és szeretitek vagy ha nem, de szeretnétek kipróbálni, akkor irány a Facebookoldalam, ahol holnaptól nyerhettek egy üveggel!:) 

A bejegyzést a Bioderma támogatta.

Mitől olyan gyengéd a híres Bioderma Sensibio micellás víz? – összetevőelemzés” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s