A blog második éve szerves része az életemnek és szépen haladunk előre. A számok nem sokat mondanak/jelentenek nekem, így inkább pár sorban foglalnám össze az eseményeket és a jövőbeli terveket.

Nagyon hálás vagyok azért, hogy a kommentszekciókban és a kedveléseknél folyamatosan látom ugyanazokat a neveket. Az olvasók hűsége sokat jelent és én igazából már akkor is jól elvolnék, ha csak ezzel a pár emberrel kéne kommunikálnom. Őszintén amikor kirakok egy-egy neccesebb bejegyzést, csak akkor nyugszok meg, ha a facebookon értesítésként felugranak a “szokásos” embereket. Tudom, hogy nem igazán vagyok jó a kapcsolattartásban, de igyekszem folyamatosan reagálni minden nekem szánt szóra!

Mindenképp szeretném megemlíteni a Csodapatika csoportot, ami egy kicsi, ám folyamatosan növekvő közösség, ahol a tudatos bőrápolással kapcsolatos kérdéseket vitatjuk meg. Nagyon fontos, hogy a csoportban nyitottak vagyunk, így volt már szó sok mindenről, legutóbb például a piócakezelésről is. Félreértés ne essen: nem támogatunk kétes módszereket, de megértjük, ha mindenkiben van kíváncsiság és ebben a csoportban mindent áttárgyalunk. Ebben a csoportban engem is egy közvetlenebb közegben érhettek el.

csodapatika
A fejlécet az egyik kedves tagunk, Kovács Heni csinálta.:)

Természetesen nem maradhatnak szó nélkül a szponzorok sem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy minden egyes ajándék előtt egyeztetünk arról, hogy mit kapok. Ez a sikeres együttműködésre már legalább 50% garancia. Mivel az ajándékok szelektálva jönnek, elég ritkán csalódok. Volt persze pár középszerű termék, de minden megtalálta a helyét és a legtöbb dologért ténylegesen rajongtam. Így könnyű.:)

A blog tartalmával kapcsolatban idén volt egy kis belső mélyrepülés, ugyanis jóformán elfogytak a témák és a bőrápolás iránti lelkesedésem is megtört picit. (Ez csak annyit jelent, hogy már hobbik kerültek előtérbe.) Hosszas fejtörés után azonban visszatértem és bár semmi sem lesz olyan, mint régen, de remélem, hogy ebben a formában is szerethető marad majd a blog. Mindennek át kell alakulnia idővel, ha ragaszkodnék a régi formulához, megposhadna az egész. Annak nagyon örülök, hogy a sima eszmefuttatásokat és a szakmámról szóló írásokat is jól fogadtátok. Nem akarom ezzel kitölteni a tudományos jellegű bejegyzések helyét, de van, amikor nincs inspirációm vagy nem érik be egy cikk és ilyenkor se akarlak titeket tartalom nélkül hagyni.

A facebookoldal egy ideig nagyon rendezett volt, mostanában viszont ad hoc posztolok, ennek az az oka, hogy egy darabig lelkesített a reggeli poszthullám (fb-insta) gyártása, de később teherré vált és akadozott, így a saját érdekemben feladtam a kényszeres időzítést.

Az instagramon igyekeztem egy személyesebb közeget teremteni, mert én is akkor érzem magamhoz közel a bloggereket, ha kicsit beengednek az életükbe, ez fontos. Bár szelfizésben továbbra sem vagyok jó, de főleg a storykon keresztül sikerült titeket úgy ahogy megfogni és egy ideje organikusan nő a követőszámom (azaz nem csak random ki-be követők és márkák jönnek többnyire). Nagyon sokat törtem a fejem az itteni tartalmon, de azt hiszem végre megtaláltam a hangom és ebben külső megerősítést is kaptam már. Alapvetően egy rendetlen ember vagyok és ezért nekem nehéz klasszikusan szép instagramot összehozni, de ahogy a blogon is megtaláltam a hangom és sikerült megújulnom, úgy az instán is lassan megtalálom a helyem.

A jövőre nézve

Ahogy látjátok, minden platformom alakulóban van – a változás folyamatos és ez így jó. Jelenleg elégedett vagyok az eddigi haladással és örülök, hogy végre nem a megakadás fázisában vagyok, hanem újra rengeteg ötletem van. Persze ember tervez, Isten végez, én csak a következő lépést látom, a végeredmény meglepetés.:)

Amiben az utóbbi hónapban biztos lettem, az a terméktesztek átalakításával kapcsolatos. Szeretnék sokkal több konkurens terméket kipróbálni. Mostanára kialakultak a kedvenc összetevőim és a kedvenc terméktípusaim, de szeretném a rutinomat továbbra is úgy ahogy mozgásban tartani és “keresgélni a vadonban”. Az újdonságokat jövőre is fáziskéséssel akarom kipróbálni, szépen, nyugodtan, amikor leül a hype. Kevesebb, de minőségibb terméktesztet szeretnék, több összehasonlítással. Bár a szponzorációkkal abszolút elégedett vagyok, szeretnék ezekből is inkább kreatív projekteket. Szeretnék az Instagramon is sokat fejlődni. Meglátjuk, a lehetőségek mindig jönnek-mennek, csak el kell őket kapni. Ez egy kicsi blog és nyilvánvalóan szűkebb a mozgástér, de sok mindenre nyitott vagyok – akár a saját felületein kívüli tartalomgyártásra is. Izgatottan várom, hogy mit hoz a jövő!

The idea is notto live forever,but to createsomethingthat will. (1)

Ti mit szeretnétek jövőre látni a blogon? Adjatok ötleteket, hátha elkap az inspiráció!