Rutinépítési tipp: az erősebb hatóanyag menjen estére!

Az elmúlt hónapokban magától alakult így, de szerintem jó általános stratégia: erősebb szérumok és hatóanyagok kizárólag az esti rutinba mennek, a reggel pedig marad a minimalista, de alapos hidratálásé. Hogy ezt miért jó?

50250719_583242515482380_2678376609769062400_n

Ha túl magas koncentrációban van az aktív hatóanyagod, este akárhány réteg vastag hidratálót rákenhetsz, szabadon keverhetsz. Ezzel szemben reggel a kevésbé ideális fényvédő és smink jön. Ha csak egy picit is bizsereg a bőröd, ez garantált egész napos kellemetlenséget okoz.
Általában az ember reggel jobban siet, így kevesebb energiát fordít a precíz rétegezésre és a hatóanyagok pontos eloszlatására.
Amikor elkezdek valamit tesztelni, mindig attól félek, hogy nap közben történik valami. Kiszámíthatatlan fényérzékenyítés, irritáció, a megszokottnál erősebb zsírosodás vagy száradás – én garantáltan végigszenvedem a délutánt, ha azzal kell foglalkoznom, hogy hámlik vagy viszket a fejem. Inkább nőjjön rám éjszaka pattanás, mint nap közben. Ezért először minden estére megy, kivéve, nyilván a fényvédőt.
Két aktív hatóanyagot nem nagyon tartok egy rutinban, legalábbis két erőset semmiképp. Ha mégis kettő van, akkor nyilván a gyengébb, könnyebben kezelhető megy reggelre.
Az elmúlt hónapokban aktív szérumként használtam a Geek&Georgeous aPadot, majd a Paula’s Choice niacinamid boosterét. Most épp a réz-peptidek vannak soron. 

Erről a rutinról itt írtam: Bőrápolási rutin réz-peptiddel és ceramidokkal

A bejegyzés a Facebook-oldalamról lett átmentve a jobb kereshetőség érdekében!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s