LED-maszkok

A Csodapatika csoportban múlt héten felmerültek pár kérdés a LED-maszkokkal kapcsolatban.

Ha valaki nem tudná, hogy ezek mik, akkor röviden leírom: egy arcra illeszkedő fém/műanyag maszkot kell felvenni, amely belsején kicsi ledlámpák világítanak, különböző színnel. A különböző színek különböző problémára jelenthetnek megoldást.

50853096_586007491872549_8355647931344224256_n

Kamunak hangzik? 
Attól, hogy sokszor a leegyszerűsített marketing szöveg butának hangzik, még egy halom technológiának van valós biológiai alapja.

Például a kék fény egyfelől tényleg kinyírja a propionibaktériumokat (amik részben felelősek az aknéért), másfelől tényleg hozzájárul az öregedéshez azzal, hogy oxidatív stresszt generál. Ez csak egy kiragadott példa, de tipikus helyzet: egy kicsit mindenkinek igaza van. Annak is, aki fél attól, hogy az erős intenzitású fény hosszú távon rontani fogja a bőrét és annak is, aki egy ilyen kütyünek tulajdonította, hogy javult a bőre. 

Személy szerint emiatt vagyok szerelmes a természettudományokba, semmi sem evidens és az éremnek bizony nem csak kettő oldala van. Mérlegelni kell a potenciálisan elérhető célt és a kockázatokat!

Dolgozok az ezzel kapcsolatos írásokon, de azt előre mondom, hogy konkrét kozmetikai gépekről nem szeretnék egyelőre semmilyen formában írni, mert ezek nagyon nagy befektetések és nagyon át kell gondolnom, hogy milyen struktúrában bátorítom az olvasóimat akár 100-200 ezer forintok elköltésére…. attól meg még jobban tartok, hogy valaki fogja magát és mondjuk berendel harmadáron valami ellenőrizetlen gyártótól származó gagyit, amivel akár kárt tesz magában.

Szóval maradunk a krémeknél, de a témával továbbra is foglalkozok a háttérben!;)

A bejegyzés a Facebook-oldalamról lett átemelve a kereshetőség érdekében!

LED-maszkok” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s