Miért foglalkozok annyit a ráncokkal?

Ez most megint egy közlemény lesz, igazából csak néhány alapvetést tisztázandó. Mondhatni tanulok más blogger hibájából és szeretném tisztázni a szándékaim!

Úgy általában nagyon sok szó esik anti-agingről a blogon. Ezekben a cikkekben nyilvánvalóan a ráncok megelőzéséről és a fiatalos bőrkép megőrzéséről magyarázok. Néha a cikkek írása közben magam is úgy érzem, hogy ez kicsit olyan, mintha a világmindenség a fiatalság körül forogna…

Holott ez nem igaz.

Nincs semmilyen személyes fixációm anti-aging ügyben. A felmenőimet elnézve a genetikai esélyeim korrektek, nem dohányzok, egészségesen étkezek, fényvédőzök. A fényvédőzés nekem a fényérzékeny bőröm és a rákmegelőzés miatt fontos első sorban! Egyszerű, mezei szakmai érdeklődésből foglalkozok 27 évesen ennyit a ráncokkal. 

Sosem szeretném, hogy az olvasóim valami lehetetlen fiatalság felé kapálózzanak vagy hogy az internetes felületeimen barangolva bárki úgy érezze, hogy a genetikailag is befolyásolt öregedés üldözendő.

Nagyon oda kell figyelni, hogy az általunk követett szépség vagy életmód “guruk” és általuk mi magunk se csússzunk bele a káros egészségmániába, azaz az orthorexiába. Mert nem, nem kell a szobában fényvédőzni és nem kell vízen dinsztelni a hagymát, hogy azzal is kevesebb olajat fogyasszunk. Nem kell paranoid módon viselkedni a szabadtéri programokon és nem kell lemondani a nagymama süteményéről. A neurózis helyett válasszátok a boldogságot!

De kanyarodjunk vissza az eredeti témához..

Az öregedés igenis jó dolog, ha jól csinálják.

Én már gyerekként is mindig inkább felnőtt akartam lenni és őszintén szólva felelősség ide, az élet általános terhei oda, én szeretem, hogy uralom a sorsom, fejlődök, bölcsebbé válok, alakítom az életem, miegyéb. És a hangsúly itt az életem alakításán van, ami jelenleg arról szól, hogy a jelen maximális élvezete mellett pakolom a téglákat napról-napra, egy szép és stabil jövő felé. Tanulok és dolgozok, hogy több lábon álljak – és spórolok, hogy családot teremthessek. Rengeteget foglalkozok a mentális egészségemmel, hogy szépen, nyugodtan “”öregedhessek””. És ide kapcsolódik be a bőrápolás. Öregedni lehet szépen és csúnyán is. Minden nevetséges hiúságot félretéve nekem fontos “szépen öregedni”. Mindegy, hogy 5 vagy 10 szarkaláb van a szemem körül. Nem célom, hogy 50 évesen 25-nek nézzek majd ki, ilyen motivációk nincsenek bennem. Bármilyen közhelyes, a harmónia a fontos. A külső és a belső harmónia pedig erősítik egymást, így igenis fontos a kinézet.

Ameddig az ember nem csap bele a bőrápolásba, fogalma sincs arra, hogy mekkora különbséget szül néhány gondos hidratáló réteg és okosan megválasztott aktív hatóanyag.

Miért ne akarná bárki a legjobb formáját hozni anélkül, hogy a lehetetlent kergetné?

Bár a ráncokkal való foglalatoskodás hiúságnak tűnik és sokszor álszent módon úgy interpretálják, mintha valami bűnös vagy buta dolog lenne ilyesminek figyelmet szentelni – holott a világ legtermészetesebb dolga, hogy törekszünk saját magunk fejlesztésére. Az anti-aging bőrápolás ennek az egésznek csak egy mellékága, nyilván nem top 10-es prioritás az életben, de aki azt mondja, hogy nem érdekli, hogy ki néz vissza a tükörből, az vagy hazudik vagy még nem gondolkodott el kellőképp ezen a kérdésen…

Persze az emberek nagyon széles skálán mozognak ebben is. Nagyon szubjektív, hogy ki hogyan érzi jól magát és kinek mi a vesszőparipája. Ezek általában érzékeny témák és szerintem nem érdemes ilyesmi miatt piszkálni egymást.

Ugyanakkor szerettem volna, hogy tudjátok, hogy én személyesen távol tartom magam a görcsös fiatalságmániától, a fókusz szimplán a kornak megfelelő, egészséges állapot elérésén és megtartásán van.

Miért foglalkozok annyit a ráncokkal?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s