Olcsó fermentált szérum az Elizaveccatól

Oly’ régóta fent volt a kívánságlistámon, egy gyenge pillanatban megrendeltem. Egy másik gyenge pillanatban belepakoltam a rutinomba, de a barátságunk rövid lett.:(

Felhasználói élmény

Kicsit olyan volt nekem ez az ampulla, mint egy higított szérum. Szaga, színe nincs, a csomagolás aranyos. (Ez mondjuk engem annyira nem hat meg.) Elég intenzíven kezdtem el használni, reggel és este is beépítettem, lényegében probléma nélkül.

Összetevőlista

Nagyon rövid és csábító kis INCI-ről van szó, elsőre talán senki sem riadna meg tőle. Abszolút pozitívum niacinamid, mint tudományosan is alátámasztott hatóanyag, a bifida fermentátum, mint koreai különlegesség és összességében az, hogy nagy kevés növényi kivonatot látható a listában. A tejfehérjét mondjuk nem tudom hova tenni, de hagyjuk is talán.:) (Mióta német gyógyszercég által gyártott terméknél is láttam teljesen káoszos, nyilvánvalóan rossz sorrendben feltüntetett INCI-t, nem akadok fenn semmin.:D)

elizavecca bifida

Saját tapasztalatok

Először december elején próbáltam ki, ahogy írtam is, elég gyorsan csatába állítottam, de már karácsony környékén sem stimmelt valami, ugyanis pattanásos lettem. Jobb híján ebben az ampullában fedeztem fel az ellenséget és félre raktam. Közben más tesztelni valók érkeztek és nem akartam erőltetni sem, azonban elfogyott több hasonló állagú kencém és visszavezettem. Minden rendben haladt újabb két hétig, de ekkor feltűnt, hogy csípi valami az arcom. Pár napos próbálgatás után világossá vált, hogy ő a bűnös. Ezt szomorúan konstatáltam. Biztosan nem romlott meg pár hét alatt. Az üveg még félig tele, de nem kap több esélyt. Sajnos többen is írták, hogy nem nagyon bírta az arcuk és nem világos, hogy ez minek tudható be, de az esetemben két potenciális bűnös lehet: a túl magas niacinamid tartalom vagy a fermentált összetevő. Sajnos mindkét tényező kétélű fegyver, főleg a fermentált összetevők. Nekem elég vegyesek a tapasztalataim és elég lassan tisztul a kép, de azért 1-2 pattanástól nem kapok frászt. Nagyon szeretek így tesztelgetni (nem véletlen létezik ez a blog), néha van egy ilyen mellékvágány, de ez a játék része.:)

Vedd meg, ha…

Ha egy olcsó próbát akarsz tenni és szereti a bőröd a niacinamidot!

Ne vedd meg, ha…

Ha úgy általában érzékenyebb vagy, akkor a (bár nem reprezentatív) közvéleménykutatásom szerint nem a legjobb választás.:)

Hasonló termékek

A koreai kozmetikumok majd mindegyike tartalmaz valamilyen fermentátumot, így nem elvárás, hogy külön helyet kapjanak a rutinodban. Ezek azért kétélű fegyverek, ugyanis vannak olyan típusú aknék, amelyek előszeretettem robbannak be a hasonló termékektől. Így mindenképpen óvatos tesztelést javaslok, ha pedig gyanúsan sok pattanás jön elő, akkor nem árt szünetet tartani. A niacinamid szintén kötelező INCI-tartozék, vélhetően mindenkinél ott settenkedik. Egy korábbi posztban felvázoltam, hogy miért érdemes ezt az összetevőt mindenkinél beiktatni. Ennél szerintem nem kell több érv.:) Én személy szerint nem bírom túl jól, de ez abszolút egyéni (in)tolerancia kérdése.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s