The Ordinary aminosavas szérum

Ez a szérum másodkézből került hozzám, Csilla barátnőm telepítette ki a rutinjából. Én az ilyeneket mindig örömmel fogadom, tudjátok, nagy szérumrajongó vagyok. A The Ordinarytól már többet is kipróbáltam, a korábbi tesztek linkjeit a poszt végén találjátok.

Felhasználói élmény

Szokványos barna üveg, olajos állagú szérummal. Könnyen terül, de van benne valami természetellenes érzés. Természetes olaj nincs benne, ez nem is egy arcolaj – még mielőtt valakit megtévesztenék. A bőrbe mérsékelten szívódik be, valamit kell fölé tenni, amivel békésen el tud keveredni és amivel a maradékot elmaszatoljuk. Alapvetően ez a termék túl macerás reggeli rutinba, így estére ajánlom.

IMG_20190505_085843-01.jpeg

Az üvegen is feltüntetik, hogyha csíp, érdemes másba belekeverni. Elsőre nem kell feltétlen megijedni, de legyetek azért óvatosak, ha furcsa érzés.:)

Összetevőlista

Bár nem mindig szeretem a TO szérumok állagát, de az INCI-ket annál inkább. Sajnos hiába használok sok koreai terméket, még mindig jobban örülök, ha nincsen semmi “extra” növényi kivonat a kozmetikumaimban. Minimálrutint ilyenekkel lehet építeni, a “normál” rutinban meg ilyenekkel lehet kibalanszolni a bonyolultabb termékeket. Emellé azért simán befér egy-két K-beauty guilty pleasure.:)

Az összetevőlistában az aminosavakon kívül csak egy-két állagszabályozó és egyéb hidratáló anyag van. Önmagukban az aminosavak is leginkább csak hidratálnak. Vizet visznek magukkal a bőrbe, ezzel pótolva a nap közben keletkezett hiányt. Az aminosavak az urea, a laktát, az egyszerű cukrok és néhány egyéb egyszerű molekula mellett a természetes hidratáló faktorok (NMF) díszes társaságának tagjai.

Ítélet

Az aminosavak természetesen mind megtalálhatóak a bőrben, így ez a szérum elég bőrbarát. Ennek ellenére engem az első pár alkalommal csípett, de ez később elmúlt. Szépen beépült a rutinomba, szépen hidratál, de túl sokat azért nem ad hozzá. Szeretem, de nem újravevős. Nagyjából ugyanez vele a tapasztalatom, mint az EUK-kal és a Resveratrollal.

IMG_20190505_085756-01.jpeg

Vedd meg, ha…

  • bőrápolás gourmet vagy és szérumfüggő
  • ha van hely a macerás állagnak
  • ha minimálrutinon vagy és szereted a sokszínű hidratálást
  • ha szereted végigpróbálgatni a Deciem termékeit

Hanyagold, ha…

  • utálod az olajos állagot
  • ha több olyan hidratáló van a rutinodban, ami a természetes hidratáló faktorokra épít, valószínűleg ez felesleges.

Tudom, hogy komolyabb biológiai tudás nélkül nehéz átlátni az NMF-ek családját, de a Kémmánia és a Cosdna oldalak ebben rengeteget segítenek. Ha valami nem világos, kérdezzetek a Csodapatika csoportban a Facebookon!

További TO szérumok:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s