Nyaralási előkészületek (bőrápolás+étkezés)

Már teljes nyaralási lázban égek – habár májusban megjártuk Toszkánát, olyan eseménydús volt a nyár (munka és egyéb szempontokból), hogy olyan, mintha egy éve nem tettem volna ki a lábam ha nem is a kerületből, de mondjuk a hármas metró vonzáskörzetéből.:)

Alapvetően én az utazás előtt fejben mindig összeszedem, hogy mire van szükség, de csak az indulás előtt néhány nappal kezdek konkrét vásárlásra. Lista csak a legszükségesebbekről van (töltők, papírok, pénz, fényvédő). Ezzel legtöbbször el tudom kerülni a kapkodást és a felesleges vásárláshalmokat. Most azonban úgy alakult, hogy idejekorán volt néhány pihis napom és ekkor sort kerítettem némi vásárlásra, illetve ezen poszt megírására is.:)

Bőrápolási front

A bőrápolásai szempontjaim nem túl bonyolultak.
– Fényvédő, fényvédő, fényvédő.
– Kipróbált, egyszerűen használható cuccok, lehetőleg olyan termékek, amik már majdnem kifogytak és nem baj, ha esetleg bajuk lesz.
– Egy tonna minta, hogy ha kenegetni lenne kedvem, akkor legyen mit. 🙂

A tavalyi nyaraláson már bőszen alkalmaztam a fújkálós fényvédőket, ami idén megy tovább. Idénre egy Holika holika darab jutott a Chokchok.hu jóvoltából. Nagyon várom, hogy az Adrián fújkálhassam.:) (Még sosem voltam a horvát tengerparton, ezért duplán izgatott vagyok!)

IMG_20190731_174311-01.jpeg

Arcra való fényvédők ügyében már megvannak a biztos befutók. Az Isntree fizikai fényvédőjéről nem tudok eleget áradozni (ezt az Amarantin.hu-tól kaptam), a Neogence új kémiai fényvédője pedig biztosíték arra, hogy a nagy melegben sem izzadom le a fényvédőt. (A Neogence a Szépségcenter.hu ajándéka.) Bízom benne, hogy ezzel a három darabbal minden simán fog menni. Ezúton is köszönöm a webshopoknak a támogatást és hogy olyan dolgokat kapok, amikre valóban szükségem van! (Avagy nincs értelmetlen elárasztás…)

A rutinom többi részét már biztosan láthattátok valahol. A Holika holika aloés toneréből még annyi van, hogy a nyaralást kihúzza, a ceramidos sprayt pedig nem akarom itthon hagyni, jól esik fújkálni vele. A Hadalabo lotion akkora szerelem lett, hogy nem hagyhatom itthon. Hidratálónak valószínűleg az igen hatékony Bielendát fogom vinni, bár ezt biztosan lusta leszek minden este felkenni.:) (Ezek mellett testre viszek egy aloe gélt.)

IMG_20190731_173944-01.jpeg

A lemosóval még gondban vagyok, a Bioderma, a Holika holika és a The Ordinary között vacilálok. Ezutóbbiakkal még kevesebb a tapasztalatom, de addig kiismerem őket annyira, hogy a legjobb döntés szülessen. Instagramon foglak titeket updateelni! A Bioderma folyamatos, napi többször használattal picit erős nekem. Az is előfordulhat, hogy most pihentetem és végül csakcsak ő fog velem utazni.

Ételek

Nem nagyon szoktam a nyaraláson aggodalmaskodni az evés miatt, főleg nem az előre szervezett utakon, mint amilyen ez is lesz. Eszek, amit kapok, a reggelinél igyekszem kompenzálni, de kell a kalória és ezért nem finnyáskodhatok, variálni meg nem tudok. Nyaraláson valószínűleg a kirándulások miatt nem terhelik le a magasabb zsírtartalmú ételek a gyomrom, illetve tényleg kompenzálok ahol tudok és ez elég szokott lenni. Az egésznek a rákfenéje nálam a tízórai és az uzsi, amit fehérjeszeletekkel szoktam áthidalni. Úgy döntöttem, hogy mivel 10 nap elég sok, idén kicsit okosabb leszek és viszek magammal gyorsan elkészíthető, nem romlékony és könnyen szállítható kutyulmányokat. Ebben a Szafi termékek nagy segítségemre vannak. Még nem tudom, hogy a proteines kása vagy a quinoakása lesz a befutó, de mindkettőt meg fogom próbálni langyos vízzel besűríteni. Biztos vagyok benne, hogy forró vizet tudok majd szerezni a szállodában, de nem akarok azért akkora feneket keríteni a dolognak, mindenhogy működnie kell! A müzlit is azért vettem, hogy kicsit feldobja az egészet, gyümölcsöt pedig majd helyben vásárolok. Egyébként valami papira mindenképp szükségem van, mert a fogszabályzóval nem biztos, hogy mindent olyan könnyen meg tudok majd csócsálni.:)

IMG_20190731_173409-01.jpeg

Mostanában nagy kollagénezésben vagyok, úgyhogy az is jön majd velem, az ízesített vizet könnyen iszom.:)

IMG_20190731_173344-01.jpeg

surmó macskám minden fotóba belemászik 🙂

Nasit igyekszem mindennapra előre pakolni, ebben lesz az említett proteinszelet is, valami teljes kiőrlésű keksz, de múltkor például láttam jó áron gesztenyét, így ők is jönnek majd. Igazából a busz elbírja, ezek a súlyok csak odafelé lesznek és nem akarok abba a problémakörbe bekerülni, hogy benzinkutakon kell mindenféle drága sz*rt összevásárolnom, mert éhen pusztulok. Mivel éjjel utazunk, így szendvicsek is jönnek velünk, ezekkel az első napot kihúzzuk. 🙂 Ezeket még mindig el lehet készíteni egészségesen és ezzel is bejjebb vagyunk. Idén valószínűleg egy kis edénybe viszek hummuszt és salátát, majd valami puha kiflivel fogok mártogatni, hogy a fogszabi ebben se legyen probléma!

IMG_20190731_173455-01.jpeg

Összességében nagyjából ennyi lenne. Lehet, hogy kívülről úgy tűnik, hogy túlkombinálom, de ismerem magam és ez az egész tud rugalmas rendszerként működni.:)

Én már nagyon izgatott vagyok. Ti merre utaztok idén? Hogyan készítitek fel a bőrötöket? Van valami tippetek az egészséges étkezésre?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s